Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
2-3 kg filamentu + prąd do drukarki, czyli mniej więcej 120-200 pln (zależy od ceny filamentu), ale to przy założeniu że drukujesz sam, ja nie drukuję komercyjnie i nie znam cen rynkowych takich usług, ale jak chcesz to wydrukować to na forum jest kilka osób oferujących swoje usługi, pliki z projektem można pobrać za darmo na użytek własny z linku powyżej
Zacząłem robić wkładki przy użyciu generatora szablonów z https://www.templatemaker.nl . Nadają się do bloku technicznego lub cienkiego kartonu, na tekturze 1mm to już trochę rzeźnia (chyba zrobię jeszcze raz na bloku technicznym) :
The Fifth Horseman pisze: ↑09 sie 2021, 13:56
Zacząłem robić wkładki przy użyciu generatora szablonów z https://www.templatemaker.nl . Nadają się do bloku technicznego lub cienkiego kartonu, na tekturze 1mm to już trochę rzeźnia (chyba zrobię jeszcze raz na bloku technicznym)
Narzędzie fajne, szczególnie jak ktoś zaczyna zabawę w robienie pudełek i nie za bardzo ogarnia temat - niestety wadą tego rozwiązania jest fakt, że projekt nie uwzględnia kompletnie grubości materiału więc przy zwykłej kartce czy kartce z bloku technicznego może się sprawdzić. Niestety, przy tekturze grubości 1-1,5 mm już to nie zagra. Można oczywiście wykorzystać projekt z generatora jako bazę i ręcznie go zmodyfikować o grubość tektury, ale to też trzeba wiedzieć co i jak się robi
Xoltro pisze: ↑01 wrz 2021, 09:34
Jaki polecacie klej do posklejania insertów z płyty piankowej? Zależy mi żeby było "w każdym sklepie" i było w miarę wytrzymałe.
Magic z końcówką stożkową. W moich badaniach równie wytrzymały jak UHU POR, a dużo lepiej się nakłada (a przez to nie brudzi tak bardzo), szybciej schnie i jest tańszy.
Chyba jednak i tak odpuszcze te płytę. Wziąłem te tandemy 2x C200 i 3x C300. C300 są też dobre do b większości planszowek? W smarcie te mniejsze były tylko 2. Stwierdziłem że takie "inserty" są dużo bardziej uniwersalne i przede wszystkim jeżeli jesteśmy osobami które handlują grami i często się ich pozbywają to wystarczy tylko wyjac pojemniczek i włożyć do kolejnej gry, z insertem tak łatwo nie pójdzie. A niestety nikt raczej z insert handmade stosunkowo więcej nie zapłaci jeżeli w ogóle coś, więc opłaca się je chyba robić do gier które zostaną z nami na zawsze i o tym wiemy.
Xoltro pisze: ↑01 wrz 2021, 10:10
Chyba jednak i tak odpuszcze te płytę. Wziąłem te tandemy 2x C200 i 3x C300. C300 są też dobre do b większości planszowek? W smarcie te mniejsze były tylko 2. Stwierdziłem że takie "inserty" są dużo bardziej uniwersalne i przede wszystkim jeżeli jesteśmy osobami które handlują grami i często się ich pozbywają to wystarczy tylko wyjac pojemniczek i włożyć do kolejnej gry, z insertem tak łatwo nie pójdzie. A niestety nikt raczej z insert handmade stosunkowo więcej nie zapłaci jeżeli w ogóle coś, więc opłaca się je chyba robić do gier które zostaną z nami na zawsze i o tym wiemy.
Może to nie insert ale pomoc w organizacji kart w pudle z grą. Pudełka na karty do Jagged Alliance
Wykonane z papieru o gramaturze 250g/m2, wielkościowo są zrobione pod karty w koszulkach oraz zawierają karty z dodatku i dodatkowe ze wspieram.to
Kupiłem pierwszy w życiu insert z HDF. Został sklejony, ale MASAKRYCZNIE ŚMIERDZI. 4 dni leży na balkonie i dalej się po prostu z nim wytrzymać nie da. Mówie tutaj o insercie, nie kleju czy coś. Jest to mój pierwszy insert z HDF, zawsze brałem sklejkę. Kupiony do Zamków Burgundii od Spikecraft. Ktoś ma pomysł jak zabić nieprzyjemny zapach?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Proszę, pliki są do inkscape w każdym pliku są 2 warstwy, jedna z konturem druga z obrazkiem. Całość jest wypośrodkowana w pionie i poziomie aby ułatwić wydruk dwustronny.
Kupiłem pierwszy w życiu insert z HDF. Został sklejony, ale MASAKRYCZNIE ŚMIERDZI. 4 dni leży na balkonie i dalej się po prostu z nim wytrzymać nie da. Mówie tutaj o insercie, nie kleju czy coś. Jest to mój pierwszy insert z HDF, zawsze brałem sklejkę. Kupiony do Zamków Burgundii od Spikecraft. Ktoś ma pomysł jak zabić nieprzyjemny zapach?
Ma śmierdzieć bo został wycięty (a raczej wypalony CNC). Musi swoje odleżeć. Moje planszetki do Terrafomracji Marsa mają już rok i dalej jak niucham to waniajet.
Ma śmierdzieć bo został wycięty (a raczej wypalony CNC). Musi swoje odleżeć. Moje planszetki do Terrafomracji Marsa mają już rok i dalej jak niucham to waniajet.
No dobra to po prostu trzymac to otwarte przy oknie i niech się wietrzy, aż wywietrzy?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Nie musisz tego wietrzyć ale wietrzenie zapewne przyspieszy proces neutralizacji odoru. Ale nie licz że po 1-2 tyg juz będzie cacy bo nie będzie. Z czasem swąd spalenizny sam zwietrzeje musisz poczekać. Nie polecam jedynie czymś zapachowym nasączać, psikać itd. To jednak pochodne drewna a więc chłonie mocno inne zapachy ale staje się też tłuste.
Soda oczyszczona wchłania zapachy.
Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
Odkrycie roku 2019: nie każdego interesuje moje zdanie.
Odkrycie roku 2024: przy wykonywaniu swojego ruchu do całej sekwencji dodaję pierwszoosobową narrację:)