(Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2023
Re: (Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2023
Była mowa w wywiadzie z PN, że coś się wywaliło i jednak nie zdążą w tym roku.
Raczej q1 2024
A czy w tym wywiadzie był poruszony wątek Wojowników z Midgardu?
Niestety nie pamiętam. PN dają chyba czasówki, więc łatwo znaleźć.
Z tego co pamiętam nie było konkretów. Może się uda w tym roku, ale za rzadko współpracują z tym wydawcą żeby próbować rzucać datami.
-
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 83 times
Ktoś kojarzy, że Portal oficjalnie powiedział, że ich produkty kupione w przedsprzedaży zawsze są dwa tygodnie przed oficjalną premierą czy to po prostu było luźno rzucone, że kupując u nich dostanie się grę przed innymi (czyli nawet dzień przed)?
Na ogół takie informacje są napisane na ich stronie w przedsprzedaży danego produktu.
Jak zamawiałeś kilka produktów to dostaniesz z datą ostatniego dopiero. Na co czekasz?kasztan4321k pisze: ↑14 lis 2023, 12:18 Ktoś kojarzy, że Portal oficjalnie powiedział, że ich produkty kupione w przedsprzedaży zawsze są dwa tygodnie przed oficjalną premierą czy to po prostu było luźno rzucone, że kupując u nich dostanie się grę przed innymi (czyli nawet dzień przed)?
- miker
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 446 times
Nie zamawiałem dużo z Portalu jeszcze, ale Ark Novę, Woodcraft i Ark Nova: Wodny Świat i wszystkie były 2 tygodnie wcześniej, jeśli dla Ciebie to istotne.kasztan4321k pisze: ↑14 lis 2023, 12:18 Ktoś kojarzy, że Portal oficjalnie powiedział, że ich produkty kupione w przedsprzedaży zawsze są dwa tygodnie przed oficjalną premierą czy to po prostu było luźno rzucone, że kupując u nich dostanie się grę przed innymi (czyli nawet dzień przed)?
EDIT: Ark Novę rzeczywiście dostałem miesiąc wcześniej, a nie dwa tygodnie wcześniej. Dzięki za przypomnienie
Ostatnio zmieniony 16 lis 2023, 09:00 przez miker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 83 times
Czekałem na Roota ale przyjechał wczoraj w środę.eveni pisze: ↑14 lis 2023, 13:17Jak zamawiałeś kilka produktów to dostaniesz z datą ostatniego dopiero. Na co czekasz?kasztan4321k pisze: ↑14 lis 2023, 12:18 Ktoś kojarzy, że Portal oficjalnie powiedział, że ich produkty kupione w przedsprzedaży zawsze są dwa tygodnie przed oficjalną premierą czy to po prostu było luźno rzucone, że kupując u nich dostanie się grę przed innymi (czyli nawet dzień przed)?
Czyli w sumie dostałem go tydzień przed oficjalna premiera, płacąc jakieś 30 złotych więcej niż w innych sklepach (nie licząc obniżek).
Zastanawiam się, czy warto było dla tych siedmiu dni
A pytam bo zwykle premiery (Ark Nova, Massive Darkness,Zombicide, Oatha) dostawałem dwa tygodnie wcześniej.
-
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 60 times
Ja teraz czekam na Marvel Zombies, ale raczej 2 tyg. przed premierą do mnie nie dojdzie (szkoda, bo chciałem mieć chociaż bohaterów pomalowanych na premierę) Wychodzi na to, że dostaje się wcześniej, ale o ile, to już niespodzianka. Tak czy siak fajnie, że wysyłają trochę szybciej, skoro już się kupuje u nich w sklepiku.
Spoiler:
Jak dla mnie ani 2 ani 3 tygodnie różnicy nie są warte dopłacania do interesu. Jak, licząc rabat, cena jest porównywalna, biorę u nich bo zawsze trochę wcześniej i zawsze do paczki coś śmiesznego dorzucą. Jak nie jest, to często dorzucane bonusy sprawiają, że dalej warto za nie dopłacić
Trochę offtopując ale nie ma co narzekać na Portal bo taki Lucky Duck Games przy Destinies: Wiedźmi Las zawołało w swoim sklepie cenę 170 pln a w sklepach przedpremierowo najtaniej kosztuje 112 pln.
Kupujący w sklepie polską wersję grę już co prawda otrzymali ale aplikacja która jest niezbędna nie została jeszcze przetłumaczona (będzie na premierę) a dodatkowy scenariusz będzie na początku przyszłego roku.
Kupujący w sklepie polską wersję grę już co prawda otrzymali ale aplikacja która jest niezbędna nie została jeszcze przetłumaczona (będzie na premierę) a dodatkowy scenariusz będzie na początku przyszłego roku.
- kokosowy14
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 70 times
Z tego co pamiętam jak kupowałem w przedsprzedaży w sklepie Portalu to nie było napisane, że dostanę grę na pewno 2 tygodnie wcześniej tylko, że będzie wysyłana wcześniej około 1-2 tygodnie.
- vnzk
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 475 times
Jestem ciekaw jaki procent spośród gier wysłanych dwa tygodnie wcześniej trafia na stół w trakcie tych dwóch tygodni I ja wiem, że chodzi również o wywiązywanie się wydawnictwa z deklaracji, ale gdyby to była jedyna wartość dodana, ja bym się na taką przedsprzedaż nie skusił.
- miker
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 446 times
W moim przypadku Ark Nova trafiła na stół w piątek wieczorem, a przyjechała chyba w czwartek (lipiec zeszłego roku).vnzk pisze: ↑16 lis 2023, 09:31 Jestem ciekaw jaki procent spośród gier wysłanych dwa tygodnie wcześniej trafia na stół w trakcie tych dwóch tygodni I ja wiem, że chodzi również o wywiązywanie się wydawnictwa z deklaracji, ale gdyby to była jedyna wartość dodana, ja bym się na taką przedsprzedaż nie skusił.
Ark Nova wodny świat trafił na stół tego samego dnia (piątek), w który go odebrałem.
Woodcraft leżał 2 miesiące i czekał. Dostałem co prawda wydrukowaną print and play wersję Woodcrafta jako bonus, z kartami i planszetkami (oczywiście w liczbie niewystarczającej do gry więvcej niż kilka razy i resztę trzeba drukować samemu).
Chodzi o to żeby licznik zaczął bić takiemu półkownikowi dwa tygodnie wcześniej Jak trafi miesiąc później to wciąż dwa tygodnie wcześniej niż miesiąc po premierzevnzk pisze: ↑16 lis 2023, 09:31 Jestem ciekaw jaki procent spośród gier wysłanych dwa tygodnie wcześniej trafia na stół w trakcie tych dwóch tygodni I ja wiem, że chodzi również o wywiązywanie się wydawnictwa z deklaracji, ale gdyby to była jedyna wartość dodana, ja bym się na taką przedsprzedaż nie skusił.
- vnzk
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 475 times
Śledzę temat Ark Novy i spodziewałem się, że zarówno w przypadku podstawki jak i dodatku znajdą się tu zacne wyjątki Szczególnie, jeśli mają powyżej 70 partii na koncie. Zazdroszczę
Fakt. Ściągasz grę z półki ws**du, kiedy inni dopiero ją na niej ustawiają
- Apos
- Has thanked: 472 times
- Been thanked: 1050 times
- Kontakt:
Czy są jakieś aktualizacje w temacie Ketchupu do FCM? Brakuje go bardzo w rozgrywkach
Dostałem Hegemony na AleGramy, czyli 3 tygodnie przed premierą. Na stół weszła z 5+ razy.vnzk pisze: ↑16 lis 2023, 09:31 Jestem ciekaw jaki procent spośród gier wysłanych dwa tygodnie wcześniej trafia na stół w trakcie tych dwóch tygodni I ja wiem, że chodzi również o wywiązywanie się wydawnictwa z deklaracji, ale gdyby to była jedyna wartość dodana, ja bym się na taką przedsprzedaż nie skusił.
z pewniaków to Marvel United: Spider-geddon (CMON potwierdził już PL wersję), White Castle (bo wydali Czerwoną Katedrę), Scholars of the South Tigris zdziwiłbym się jakby tego nie było Nie wiem jak się Bitoku sprzedawało, ale może dodatek też wypuszczą...
Mnie ciekawi ile łykną od CMON. Dune War for Arrakis, nowy Death May Die, Cyberpunk - na to liczę.
Z eurasów Septima, Rats of Wistar.
Oby Legacy od Yu też wpadło. I nowa wersja Shipwrigts of The north sea.
Z eurasów Septima, Rats of Wistar.
Oby Legacy od Yu też wpadło. I nowa wersja Shipwrigts of The north sea.