Star Wars: Outer Rim / Zewnętrzne Rubieże (Corey Konieczka, Tony Fanchi)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Star Wars: Outer Rim / Zewnętrzne Rubieże (Corey Konieczka, Tony Fanchi)
Ja bym chciał żeby powstał jeszcze jakiś dodatek, nawet mniejszy, z dodatkowymi celami, misjami, "brakującymi" kartami w talii misji. Szkoda że szanse na to ciągle maleją, bo gra z Niedokończonymi sprawami to jest naprawdę świetna i klimatyczna przygodówka, w której mamy spory wpływ na to co się dzieje, a fabułę opowiada gameplay. Ale na szczęście nawet teraz nie ma jakiegoś poczucia braku kompletności, a o dodatkowe cele zadbali gracze.
- miker
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 446 times
O kurcze. Nawet miałem to w koszyku parę razy wraz z dodatkiem. Jako wielki fan, który w tym roku zaczął kompletować Imperium Atakuje (tak wiem, rychło w czas), zastanawiałem się, ale ostatecznie odpuściłem, bo dzieci nadal za małe do Zewnętrznych Rubieży…
Teraz widać nie będzie dane mi zagrać. No może kiedyś w przyszłości jak zmobinguję kogoś z Wawy… Smutek.
Gratki dla DaaVa za zakup
Teraz widać nie będzie dane mi zagrać. No może kiedyś w przyszłości jak zmobinguję kogoś z Wawy… Smutek.
Gratki dla DaaVa za zakup
Czy polecane nie wiem, ale jest tego sporo na BGG. Jakieś nowe postaci, nowe statki, tryb kampanii. Jak już gra się znudzi, to będzie w czym wybierać.
-
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 160 times
Jest jeden naprawdę duży. Ktoś tu na forum szukał ekipy, która pomogłaby to spolścić a on zająłby się potem drukiem.
Sam w dziale rozszsrzenia wrzuciłem print and olay dla statków i Mando. Dla mnie nic więcej tej grze ie trzeba.
To może się wypowiem w sprawie dodatków fanowskich. Jesteśmy w trakcie pracy nad nimi, bo niestety, ale żaden nie jest kompatybilny z grą z dodatkiem. Mamy już przetłumaczone postacie i statki, wraz z plikami przygotowanymi do druku. Testujemy pozostałe moduły i sprawdzamy jak chodzą z grą z dodatkiem.
Zbiórka ruszy w przyszłym roku. Poza dodatkami będzie też m.in. zestaw monetek naszego projektu
Zbiórka ruszy w przyszłym roku. Poza dodatkami będzie też m.in. zestaw monetek naszego projektu
Na BGG widziałem spolszczony moduł Mandaloriana (postać i statek) - będzie na zbiórce?Tringa pisze: ↑21 lis 2023, 23:55 To może się wypowiem w sprawie dodatków fanowskich. Jesteśmy w trakcie pracy nad nimi, bo niestety, ale żaden nie jest kompatybilny z grą z dodatkiem. Mamy już przetłumaczone postacie i statki, wraz z plikami przygotowanymi do druku. Testujemy pozostałe moduły i sprawdzamy jak chodzą z grą z dodatkiem.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
-
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 24 times
Są jakieś info o dodruku dodatku?
Yep, nie jest planowany.
- BOLLO
- Has thanked: 1159 times
- Been thanked: 1816 times
- Kontakt:
tutaj też się o tym druku pojawi info czy trzeba grzebać po forum?Tringa pisze: ↑21 lis 2023, 23:55 To może się wypowiem w sprawie dodatków fanowskich. Jesteśmy w trakcie pracy nad nimi, bo niestety, ale żaden nie jest kompatybilny z grą z dodatkiem. Mamy już przetłumaczone postacie i statki, wraz z plikami przygotowanymi do druku. Testujemy pozostałe moduły i sprawdzamy jak chodzą z grą z dodatkiem.
Pojawi się wątek w Zamówieniach grupowych, tutaj też wrzucę info. Na razie wszystkie siły są zaangażowane w wysyłki Tyrantsow.
Wstępnie start szacujemy na kwiecień/maj
Wstępnie start szacujemy na kwiecień/maj
Hej szukam i ja. Czy jest gdzieś dostępne (Niedokończone sprawy)?DaaV pisze: ↑21 lis 2023, 15:12O kurde, tego się nie spodziewałem! Skąd taka wiadomość?
Niestety większość tych wyników (mimo pokazywania, że jest dostępne) to jednak nie ma, lub po przedzwonieniu okazuje się, że stan magazynowy na stronie jest nie aktualny...
Na szczęście, dzięki pomocy @psia.kostka oraz @Yappen udało się dorwać w jedynym chyba sklepie, który jeszcze miał egzemplarz. Cena trochę większa, ale przynajmniej jest
Szkoda, że nie zamówiłem kilka miesięcy temu jak dostałem podstawkę, wtedy było wszędzie i to nawet za 150 i free wysyłka, ale stwierdziłem kupię sobię na święta, może jeszcze cena spadnie skoro jest wszędzie dostępne... I tu bardzo się myliłem.
- BOLLO
- Kontakt:
Już nigdzie nie ma....bardzo szybko się rozeszło. To jest przykład tego aby brać nawet jak nie potrzebujesz w danym momencie.
nawet tutaj ceny totalnie z czapy:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/star- ... sprawy-nqk
- DaaV
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 39 times
WOW. No to faktycznie szał.BOLLO pisze: ↑11 sty 2024, 11:33 Już nigdzie nie ma....bardzo szybko się rozeszło. To jest przykład tego aby brać nawet jak nie potrzebujesz w danym momencie.
Niestety ja brałem ostatnią sztukę z Bydgoszczy i to było jedyne, co wtedy znalazłem. Aczkolwiek, widziałem kilka opcji na zakup podstawki z dodatkiem za sensowne pieniądze <400 zł. Może to jest rozwiązanie, by kupić komplet i próbować potem sprzedać podstawkę?
Nie taka ostatnia, po Tobie wziąłem jeszcze ja i widziałem że jedna chyba została xD
- DaaV
A Pani coś wspominała o ostatniej... Możliwe, że ja miałem ostatnią z bonusem.
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 11 sty 2024, 13:39 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
- DaaV
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 11 sty 2024, 13:52 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
Powód: cytowanie
Tringa napędziła w ludziach fomo i się rozeszły xD
Co do bonusów - ja 2 dostałem xD
Co do bonusów - ja 2 dostałem xD
- BOLLO
- Kontakt:
Nigdy bym nie powiedział że gra tego typu będzie miała takie ceny. Osobiście bardzo lubię i mi podeszła nawet do solo ale 500-700pln za komplet to serio rozbój. Bo ani to stare ani to biały kruk ani jakieś uber odkrywcze....dobra jest ale nie warta zdecydowanie tak chorych pieniędzy. Jednak na tym przykładzie widać że brak gry na rynku winduje ceny. I posiadacze mają do tego prawo aby korzystać ze sposobności sprzedaży po tyle ile rynek kupi.
Bez przesady, to że za tyle wystawiają nie znaczy że ktoś to kupuje.BOLLO pisze: ↑11 sty 2024, 14:27 Nigdy bym nie powiedział że gra tego typu będzie miała takie ceny. Osobiście bardzo lubię i mi podeszła nawet do solo ale 500-700pln za komplet to serio rozbój. Bo ani to stare ani to biały kruk ani jakieś uber odkrywcze....dobra jest ale nie warta zdecydowanie tak chorych pieniędzy. Jednak na tym przykładzie widać że brak gry na rynku winduje ceny. I posiadacze mają do tego prawo aby korzystać ze sposobności sprzedaży po tyle ile rynek kupi.
Wiedźmin z figurkami jest wystawiany po 800 zł aktualnie bo nakład się skończył.
A padło jakieś wyjaśnienie dlaczego dodruku nie będzie? Kończąca się licencja? Kiepska sprzedaż? Dotyczy to tylko Polski, czy gra w ogóle już umarła?
Dziwne, bo po otrzymaniu dodatku to jest bardzo mocna pozycja i jedna z niewielu tego typu "przygodówek" na rynku, a porównując do Firefly, które się funduje, to i cena za komplet jest rozsądna, biorac pod uwagę regrywalność. Disney wypuszcza seriale, a FFG ledwo wypchnęło jeden dodatek. Szkoda. Chyba tylko w Podróżach przez Śródziemie trafili w zloty środek z rozszerzeniami. Wcześniej wydawali za dużo, a teraz z kolei za mało i za rzadko. Liczyłem na jeszcze jedno rozszerzenie, ale zdaje się że w tym przypadku nawet to pierwsze nie było uwzględnione w trakcie projektowania gry i wypuszczone jako "zestaw naprawczy".
Dziwne, bo po otrzymaniu dodatku to jest bardzo mocna pozycja i jedna z niewielu tego typu "przygodówek" na rynku, a porównując do Firefly, które się funduje, to i cena za komplet jest rozsądna, biorac pod uwagę regrywalność. Disney wypuszcza seriale, a FFG ledwo wypchnęło jeden dodatek. Szkoda. Chyba tylko w Podróżach przez Śródziemie trafili w zloty środek z rozszerzeniami. Wcześniej wydawali za dużo, a teraz z kolei za mało i za rzadko. Liczyłem na jeszcze jedno rozszerzenie, ale zdaje się że w tym przypadku nawet to pierwsze nie było uwzględnione w trakcie projektowania gry i wypuszczone jako "zestaw naprawczy".
Od razu na mnie... I weź tu człowiek coś zdradź! Następnym razem o przyszłym projektach dowiecie się jak już ruszy zbiórka ;p
Zaraz na Ciebie, jakbyś nic nie powiedziała to bym kompletnie przespał ten dodatek bo cały czas był na liście "na potem"