Błysk pisze: ↑15 sty 2024, 18:26
Poza tym, że instrukcja jest dziwnie skonstruowana i ciężko znaleźć rzeczy to tłumaczy w miarę.
A jak dla mnie instrukcja jest baaardzo dobra, zwłaszcza doceniam to, że pozostawia bardzo mało niedopowiedzeń i dość dobrze się w niej potem czegoś szuka. Ale ja sam jestem dość dziwny, może dlatego się odnajduję w dziwnie skonstruowanej instrukcji xdd
lazarro pisze: ↑15 sty 2024, 17:03
Czy ktoś mógłby powiedzieć, jak wygląda sprawa z tłumaczeniem księgi zasad? Jakies niezrozumiałe powtórki powychodziły?
Edit:
Miały być "potworki" lecz zadziałał słownik...
Raczej nic dużego, przede wszystkim literówki i błędy interpunkcyjne, jakieś nietrafione tłumaczenie też widziałem (bodajże each player niefortunnie przetłumaczono jako gracze po kolei czy coś takiego), no i dziwny temat o podstawkach koszmarów na jednej karcie szkoły magii
Gun3R pisze: ↑16 sty 2024, 02:33
Czy ktoś już rozegrał gry w BRW:R i może porównać do 1 części? Zastanawiam się którą wersję kupić
Widziałem spore narzekanie na to, że w BRW:R mamy odwrotny proces do niszczenia pomieszczeń w BRW. Teraz przez większość gry mamy kafle na zniszczonej stronie, która ma raczej słabe, a w przypadku kafelków podstawki wyjątkowo nudne efekty, a te silniejsze pojawiają się dopiero w dalszej części gry. Podejrzewam, że priorytetem będzie dorzucenie kafelków skądkolwiek innych (SG, dodatki, Duel, inferno (jeśli będzie kompatybilne), a w sumie nawet z oryginalnego BRW jak ktoś ma)
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.