Boonlake (Alexander Pfister)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- KubaP
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 421 times
Re: Boonlake (Alexander Pfister)
Mnie i mojej Ani bardzo się podobało. Fajnie rozszerza grę, nie pogłębiając jej za bardzo, dodaje jeden ciekawy wybór i bardzo przyjemnie odgrzewa grę.
Rozszerza, ale czy dodaje klimatu?
Z tą grą mam taki problem, że o ile podoba mi się mechanicznie (szczególnie to, że tam się ciągle coś robi w turach innych graczy, podobnie jak w Puerto Rico), to klimatycznie mi się zupełnie nie spina, ciężko się wczuć w tematykę i - sądząc po tym, że trafił na srogie przeceny - nie tylko ja tak mam
Z tą grą mam taki problem, że o ile podoba mi się mechanicznie (szczególnie to, że tam się ciągle coś robi w turach innych graczy, podobnie jak w Puerto Rico), to klimatycznie mi się zupełnie nie spina, ciężko się wczuć w tematykę i - sądząc po tym, że trafił na srogie przeceny - nie tylko ja tak mam
Gra została w kolekcji i po pograniu w większym gronie nie trafiła na krytykę. Do grania w 2 osoby ciut za łatwo - ale i tak przyjemnie - za to w więcej osób zyskuje pikanterii
1. Zamki Burgundii 2. Clash of Cultures 3. Barrage 4. Food Chain Magnate 5. Terraformacja Marsa 6. Keyflower 7. Ark Nova 8. Wyspa Skye 9. Podwodne Miasta 10. Great Western Trail: Argentyna - kolejność losowa
Hej,
czy miałby ktoś oryginalną polską instrukcję z gry Boonlake i chciałby odsprzedać?
Pozdrawiam
Mariusz.
czy miałby ktoś oryginalną polską instrukcję z gry Boonlake i chciałby odsprzedać?
Pozdrawiam
Mariusz.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Bardziej mi chodziło o to, czy ktoś ma na zbyciu oryginalną wersję papierową wkładaną do pudełka. Nie chciałabym drukować. Czasami się zdarza, że do jednego pudełka wrzucą omyłkowo dwa egzemplarze.
-
- Has thanked: 978 times
- Been thanked: 620 times
Napisz do wydawnictwa. Wprawdzie zwinęli się z rynku, ale jak widać stronę utrzymują, może ktoś Ci odpisze. Zawsze jakaś szansa jest, że ktoś trzyma w garażu materiały na reklamację, albo inne wydawnictw przejęło.
- Swawolny_Pionek
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 8 times
Miesiąc temu kupiłem Boonlake. Brakowało mepla, napisałem i zero odzewu od Lacerty.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
Lacerta to już Ci raczej nie odpisze, możesz próbować uderzyć do Rebela.
Podeślij fotkę , mam jakieś naddatkowe jak składałem reklamację kiedyś. Może pomogęSwawolny_Pionek pisze: ↑29 maja 2024, 14:50 Miesiąc temu kupiłem Boonlake. Brakowało mepla, napisałem i zero odzewu od Lacerty.
moją reklamację realizował Rebel, pomimo, że w owym czasie Lacerta jeszcze działałaSwawolny_Pionek pisze: ↑29 maja 2024, 14:50 Miesiąc temu kupiłem Boonlake. Brakowało mepla, napisałem i zero odzewu od Lacerty.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG