Kalendarz imprez planszówkowych - aktualny pierwszy post!
Re: Kalendarz imprez planszówkowych - aktualny pierwszy post
Heh, ale stronę mają jak lokalny stragan z obwarzankami
Szukam w takim razie jeszcze czegoś w Czechach i Polsce. Dajcie znać jak znacie jakieś ciekawe, duże imprezy tego typu.
pozdrawiam
Szukam w takim razie jeszcze czegoś w Czechach i Polsce. Dajcie znać jak znacie jakieś ciekawe, duże imprezy tego typu.
pozdrawiam
- lacki2000
- Has thanked: 356 times
- Been thanked: 206 times
Ja tu czegoś nie rozumiem... piszesz w temacie dotyczącym imprez planszówkowych, z aktualnym kalendarzem w pierwszym poście, nawet w treści tematu jest to napisane i jeszcze chcesz żebyśmy ci dali znać? Smsem? Gołębiem? Bilbordem?FurioMan pisze:Heh, ale stronę mają jak lokalny stragan z obwarzankami
pozdrawiam
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
Bardziej chodzi mi o tragi niż konwenty etc. Szukam tez czegoś poza granicami kraju. Co piszczy w Essen już wiem. Natomiast słyszałem, ze jest też jakaś tego typu duża impreza w Czechach.
Szukam miejsca do promocji swojej gry, a nie imprezy kulturalnej. Stąd moje pytanie.
pozdrawiam i przepraszam jeśli komuś moje posty przeszkadzają.
Szukam miejsca do promocji swojej gry, a nie imprezy kulturalnej. Stąd moje pytanie.
pozdrawiam i przepraszam jeśli komuś moje posty przeszkadzają.
- WRS
- Administrator
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 96 times
- Kontakt:
Apeluję o aktualizację pierwszego postu.
I dodanie informacji:
Stowarzyszenie „Klub Koloseum” wraz z Kinem Nowe Horyzonty mają zaszczyt zaprosić na XI już edycję Wrocławskiego Festiwalu Gier Planszowych GRATISLAVIA.
Festiwal odbędzie się w dniach 28-29 września 2013 w w budynku Kina Nowe Horyzonty przy ulicy Kazimierza Wielkiego 19a-21, a wstęp na imprezę będzie wolny.
I dodanie informacji:
Stowarzyszenie „Klub Koloseum” wraz z Kinem Nowe Horyzonty mają zaszczyt zaprosić na XI już edycję Wrocławskiego Festiwalu Gier Planszowych GRATISLAVIA.
Festiwal odbędzie się w dniach 28-29 września 2013 w w budynku Kina Nowe Horyzonty przy ulicy Kazimierza Wielkiego 19a-21, a wstęp na imprezę będzie wolny.
Dodaję informację o imprezie:
Nawikon 2013
Kiedy: 18-20 października
Gdzie: Rzeszów
Atrakcje planszówkowe: Z potwierdzonych na razie tylko Games Room i blok gier karcianych. Więcej info pojawi się na stronie przed imprezą.
http://www.nawikon.pl/
Nawikon 2013
Kiedy: 18-20 października
Gdzie: Rzeszów
Atrakcje planszówkowe: Z potwierdzonych na razie tylko Games Room i blok gier karcianych. Więcej info pojawi się na stronie przed imprezą.
http://www.nawikon.pl/
- KubaP
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 421 times
Pierwszy post zaktualizowany, dziękuję za informacje!
- gafik
- Has thanked: 55 times
- Been thanked: 119 times
OPOLCON 2013
Gdzie: Opole
Kiedy: 13-15 Września 2013
Co: dużo różnych pod-eventów. Między innymi planszówki, turniej Munchkina, turnieje Magic the Gathering (piątek FNM w standardzie, sobota Grand Prix Trial Valencja, niedziela Commander i Modern...
Gdzie: Opole
Kiedy: 13-15 Września 2013
Co: dużo różnych pod-eventów. Między innymi planszówki, turniej Munchkina, turnieje Magic the Gathering (piątek FNM w standardzie, sobota Grand Prix Trial Valencja, niedziela Commander i Modern...
- veljarek
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 29 times
Dla mnie żaden problem, stwórz tylko potrzebne hasła (legendę) a ja będę się do tego stosował i wkleję to do pierwszego posta.MisterC pisze:Pomyślałem sobie, że skoro do Opola mam rzut beretem, a na Opolskie Granie się nie załapałem, to odwiedzę Opolcon. Wszedłem na stronę, zacząłem szukać informacji o jakichś planszówkach, aż w końcu zrodził mi się wniosek racjonalizatorski następujący:
Czy możliwe by było, aby w pierwszym poście obok nazw wymienionych imprez pisać np. (GR), a na dole posta legendę w stylu "(GR) - Games Room lub skladowe programu konwentu poświęconego szerszej tematyce"?
Proszę i błagam... Falkon, a nie FalconKubaP pisze:Dochodzi lubelski Falcon
- KubaP
Błagania zostały wysłuchaneShonsu pisze:Proszę i błagam... Falkon, a nie FalconKubaP pisze:Dochodzi lubelski Falcon
- WRS
- Administrator
- Kontakt:
26-27 października 2013, III Ropczyckie Granie, Centrum Kultury w Ropczycach
szczegóły na początku października
Zapraszamy!
Zapraszamy!
- KubaP
Czy macie jakąś stronę, fanpage?WRS pisze:26-27 października 2013, III Ropczyckie Granie, Centrum Kultury w Ropczycach
Zapraszamy!
- WRS
- Administrator
- Kontakt:
Będzie gotowa na początku października, gdy będę miał komplet informacji.
- WRS
- Administrator
- Kontakt:
Warto dopisać Nową Gralicję
http://nowagralicja.pl/
NOWA GRALICJA, os. Piastów 34, Kraków, 30 listopada - 1 grudnia 2013 r.
http://nowagralicja.pl/
NOWA GRALICJA, os. Piastów 34, Kraków, 30 listopada - 1 grudnia 2013 r.
- OtoGryPlanszowe.pl
- Kontakt:
20 - 22 września - 17sty Łódzki Port Gier towarzyszący konwentowi Kapitularz
XXXII Liceum Ogólnokształcące
im. Haliny Poświatowskiej w Łodzi
ul. Czajkowskiego 14
Zapraszamy
XXXII Liceum Ogólnokształcące
im. Haliny Poświatowskiej w Łodzi
ul. Czajkowskiego 14
Zapraszamy
--
http://www.OtoGryPlanszowe.pl
Dołącz na http://www.facebook.com/OtoGryPlanszowe
Sklep Stacjonarny i WYPOŻYCZALNIA w Łodzi OtoGryPlanszowe.pl
pn-pt 12:00-19:00
Łódź ul. Drewnowska 43/55 lok. 15
(budynek Polfa Łódź przy Manufakturze)
tel. 42 239-83-60
GG:28957116
http://www.OtoGryPlanszowe.pl
Dołącz na http://www.facebook.com/OtoGryPlanszowe
Sklep Stacjonarny i WYPOŻYCZALNIA w Łodzi OtoGryPlanszowe.pl
pn-pt 12:00-19:00
Łódź ul. Drewnowska 43/55 lok. 15
(budynek Polfa Łódź przy Manufakturze)
tel. 42 239-83-60
GG:28957116
- KubaP
MisterC pisze:Nie wiem jakie są odczucia innych użytkowników, ale mnie na dobrą sprawę zadowoliłoby właśnie rozróżnienie na imprezy planszówkowe i konwenty inne, gdzie planszówki są tylko dodatkiem. Swoją drogą gdyby rozróżnienie było bardziej szczegółowe, to mógłby się pojawić problem kwalifikowania, kiedy program się dopiero klaruje, a gotowy jest często dopiero w ostatniej chwili.KubaP pisze:Dla mnie żaden problem, stwórz tylko potrzebne hasła (legendę) a ja będę się do tego stosował i wkleję to do pierwszego posta.MisterC pisze:...np. (GR), a na dole posta legendę w stylu "(GR) - Games Room lub skladowe programu konwentu poświęconego szerszej tematyce"?
Czyli jak to opisywać? Możesz podać na przykładach?
- idha
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 36 times
Hmm... A jak w takim razie opisywać imprezy, które mają swoich własnych niezależnych sponsorów, strony internetowe, nazwy itp., ale odbywają się przy okazji jakiejś innej imprezy? Np. najbliższy Łódzki Port Gier jest przy okazji Kapitularza, warszawski Kocioł był przy okazji Polconu, a poznański GRAnat jest przy okazji (czy raczej w ramach) aż 4 imprez targowych (Hobby, PGA, Tour Salon i Happy Baby), na które nabywa się wspólny bilet? Czy takie dodatkowe informacje nie będą nastręczać po prostu niepotrzebnej zabawy z opisywaniem i kolejnych zawirowań? Osobiście cenię sobie prostotę
- KubaP
Ja to nie wiem, czy ktoś w ogóle oprócz mnie i organizatorów imprez ten wątek czyta, więc i tak jestem zdziwiony, że jest dyskusja na ten temat
Dopisałem, ze ŁPG jest w ramach Kapitularzu.
Dopisałem, ze ŁPG jest w ramach Kapitularzu.
- KubaP
Mam powyrzucać te imprezy z gwiazdką?MisterC pisze:O ile pamiętam kiedyś w analogicznym, tylko starszym wątku obowiązywała zasada, że w ogóle nie wrzucamy do tego wora wszystkich pozostałych -conów, bo takich jest od groma. Teraz udają imprezy planszówkowe jak gdyby nigdy nic.
Gdyby ktoś tutaj zapraszał na Kapitularz, Polcon, Hobby, PGA, Tour Salon i Happy Baby, to byłbym bardzo wdzięczny, gdyby uprzedził, że nie mam się zbytnio napalać, ani szperać po ich stronie tylko po to, żeby się dowiedzieć, że przy okazji obok jest jakaś przyszywana impreza planszówkowa.
Port Gier, Kocioł i GRAnat to jednak to, co pasuje do tematu. Nie piszemy ile kosztuje wstęp i co jeszcze w ramach biletu dostaniemy i co jeszcze się tam odbywa, ale to chyba już w gestii organizatora, żeby dobrze gości informować i w gestii odwiedzającego stronę, żeby się tego dowiedzieć.
- macike
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
A po co je opisywać w tym wątku? Zwłaszcza kiedy informacje o imprezie są podlinkowane w OP.idha pisze:Hmm... A jak w takim razie opisywać imprezy, które mają swoich własnych niezależnych sponsorów, strony internetowe, nazwy itp., ale odbywają się przy okazji jakiejś innej imprezy?
Gwiazdka zaproponowana przez MisterC IMHO wystarczająco dobrze wskazuje, że impreza jest składnikiem większej całości. Resztę zainteresowani mogą sobie doczytać. Nie ma co mnożyć bytów.
Si vis pacem, para bellum.
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
- idha
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 36 times
Niestety muszę Cię zasmucić - też jestem organizatorem imprez planszówkowych, więc dyskusja nadal toczy się między organizatorami Ale jako osoba często wyjeżdżająca na różne planszowe wydarzenia bardzo sobie cenię ten wątekKubaP pisze:Ja to nie wiem, czy ktoś w ogóle oprócz mnie i organizatorów imprez ten wątek czyta, więc i tak jestem zdziwiony, że jest dyskusja na ten temat
Jasne, w pełni się z tym zgadzam - dlatego zapytałam, po co w ogóle robić rozróżnienia Najbliższy ŁPG itp. podałam jako przykłady tworów "pomiędzy", które właściwie nie wiadomo do której kategorii zaliczyć (z gwiazdką czy bez). Więc właściwie po co te kategorie? Nie żebym walczyła o jakąś ideę, tylko właściwie po co psuć coś, co było proste i przejrzyste? Ot taka mała refleksja. W gruncie rzeczy po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że mnie gwiazdki nie przeszkadzają - to taki ładny wzorekmacike pisze:Nie ma co mnożyć bytów.