Dzisiaj pojawiłem się tylko przelotnie-towarzysko, ale ostatecznie udało mi się zasiąść do dwóch testów.
Najpierw natrafiłem na krytyczne omawianie pierwszej partii Zwierzaczków, potem sam do nich zasiadłem - i wszystko zagrało. No, prawie wszystko, bo jeszcze niektóre skille są mało przydatne lub dość sytuacyjne, ale ogólnie to, co się dzieje w grze, jest OK. Może czas na testy z przedstawicielami grupy docelowej?
Grane na koniec PVP okazało się bardzo fajne, zwłaszcza jak na dziewiczy test gry. Wydaje mi się, że jedynym słabym elementem są karty VP - nie chodzi mi o to, że były niezbalansowane, tylko że w tak prostej grze przydałyby się łatwiejsze do ogarnięcia koszty (np. tylko kombinacje AAAAA, AAABBB, AABBCC), żeby łatwo dawało się je szybko przejrzeć i skojarzyć, co chcą zbierać inni gracze. Ewentualnie usunięcie losowych kart VP kosztem stałych kart "rozbudowy" dla każdego gracza (lub ich połączenie - każdy ma swoją kartę z kilkoma celami, a na stole leżą dodatkowe mini-cele VP do draftu).
Cieszę się, że znowu się z Wami zobaczyłem
Od przyszłej środy pewnie zacznę przynosić coś swojego.