Magia i miecz Talisman fanowskie modyfikacje gry??
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Magia i miecz Talisman fanowskie modyfikacje gry??
Mam pytanko.
Mianowicie czy istnieje jakaś fanowska modyfikacja Magii i miecza. Konkretnie chodzi mi o dedykowany zestaw kart tylko do środkowej krainy?
Z góry dziękuje za linki, lub jakiekolwiek informacje.
Mianowicie czy istnieje jakaś fanowska modyfikacja Magii i miecza. Konkretnie chodzi mi o dedykowany zestaw kart tylko do środkowej krainy?
Z góry dziękuje za linki, lub jakiekolwiek informacje.
- Bludgeon
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 92 times
Re: Magia i miecz Talisman fanowskie modyfikacje gry??
Jak kolega wyżej napisał.
Aczkolwiek jestem tam stałbym bywalcem i nie kojarzę talii do środkowej krainy.
Everything you do, think, or say
is in the pill you took today
Chodzi mi o to , że talia kart które obecnie posiadam są słabe gdy wchodzę do krainy środowej. Szukam jakiegoś rozwiązania. Jedyne co mi do głowy przychodzi to karty dedykowane środkowej krainie
Jak wchodzę do kręgu środkowego to już jestem wyboksowany, chciał bym ciekawszych przeciwników którzy bardziej by pasowali do pustynnych klimatów.
- Paskudnik
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 3 times
Na 100% jest taki dodatek (fanowski oczywiście), bo widziałem. Rzeczywiście zaistniała potrzeba stworzenia go, bo kraina najbliżej Korony Władzy (nie pamiętam - to chyba Wewnętrzna ) oferowała słabe wyzwania, a niektóre lokacje były wręcz śmiesznie proste (np. Otchłań - diabły z siłą 4? bicz please).Bludgeon pisze:Jak kolega wyżej napisał.
EDIT: Sprawdziłem - ten dodatek nazywał się Przedpola Piekieł, udostępniłem go tutaj - bą tą siwuple Wygląda to zacnie, aż sam bym chętnie zagrał
Nie gram w gry, których nie lubię a lubię tylko te gry, w które już grałem :P
- Bludgeon
Wchodź wcześniej.smalco pisze:Jak wchodzę do kręgu środkowego to już jestem wyboksowany, chciał bym ciekawszych przeciwników którzy bardziej by pasowali do pustynnych klimatów.
Kataklizm ma dużo fajniejszą krainę środkową, dużo więcej kart się ciągnie, więcej pustyń, ogólnie trudniej.
Nie chcę wchodzić wcześniej i tak jestem tam mega szybko. Zwyczajowo chciał bym dedykowane karty środkowej krainie. Nie miałem nigdy dodatków narożnikowych , ale pewnie one mają jakieś karty dedykowane, czegoś podobnego chciał bym dla środkowej krainy. Podobno wychodzi nowa edycja, może w niej coś takiego zostanie zastosowane.
Dziękuję za adres strony.
- Bludgeon
Możliwe, to by było całkiem fajne.smalco pisze:Podobno wychodzi nowa edycja, może w niej coś takiego zostanie zastosowane.
- Paskudnik
Czy mój post wyżej jest niewidoczny? Dałem Ci dokładnie to, czego szukałeś - WTF?smalco pisze:Nie chcę wchodzić wcześniej i tak jestem tam mega szybko. Zwyczajowo chciał bym dedykowane karty środkowej krainie. Nie miałem nigdy dodatków narożnikowych , ale pewnie one mają jakieś karty dedykowane, czegoś podobnego chciał bym dla środkowej krainy. Podobno wychodzi nowa edycja, może w niej coś takiego zostanie zastosowane.
O kurka faktycznie dzięki.Paskudnik pisze:Czy mój post wyżej jest niewidoczny? Dałem Ci dokładnie to, czego szukałeś - WTF?smalco pisze:Nie chcę wchodzić wcześniej i tak jestem tam mega szybko. Zwyczajowo chciał bym dedykowane karty środkowej krainie. Nie miałem nigdy dodatków narożnikowych , ale pewnie one mają jakieś karty dedykowane, czegoś podobnego chciał bym dla środkowej krainy. Podobno wychodzi nowa edycja, może w niej coś takiego zostanie zastosowane.
Z tym, że tego pliku już nie ma . Masz może jakiś inny odnośnik??
Mam znalazłem udało się. Podrzucam odnośnik dla zainteresowanych http://www.magiaimiecz.eu/talisman/tal_ ... eferg.html
- Paskudnik
Sprawdziłem te pliki i... okazało się, że moja wersja jest do starej MiM, a z tej strony, do nowej - T:MiM. Jeśli interesuje Cię ta stara (mnie interesuje tylko taka) to mogę wystawić ponownie.
Przy okazji - to nie są do końca te same karty: te nowe mają nie tylko inne grafiki, ale też jest na nich co innego - tylko część kart się powtarza. Stare moim zdaniem były całkiem w porządku - poza poprawieniem pewnej ilości literówek, nic bym w nich nie zmieniał.
Przy okazji - to nie są do końca te same karty: te nowe mają nie tylko inne grafiki, ale też jest na nich co innego - tylko część kart się powtarza. Stare moim zdaniem były całkiem w porządku - poza poprawieniem pewnej ilości literówek, nic bym w nich nie zmieniał.
- Leviathan
- Has thanked: 402 times
- Been thanked: 1104 times
- Kontakt:
Tak gwoli ścisłości, to Przedpola Piekieł są rozszerzeniem stosowanym w wewnętrznej, a nie w środkowej krainie
- FortArt
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 23 times
- Kontakt:
Balladyna jako karta do gry z Magii i Miecza zagosciła wczoraj na egzaminie ósmoklasisty z języka polskiego.
Tak, to prawda, że w planszówkach najważniejszy jest klimat - klimat planszy, pionków, żetonów, kart i kostek.