Star Wars: Rebelia / Rebellion (Corey Konieczka)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: STAR WARS: Rebellion/Star Wars: Rebelia
Jbc nie chodzi mi o literówki czy kiepską jakość tłumaczenia, a raczej czy nie ma jakichś błędów wypaczających grę jak w innych tytułach od nich.
- ghostdog
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Nie znalazłem takowych w mojej wersji.slanesh pisze:Jbc nie chodzi mi o literówki czy kiepską jakość tłumaczenia, a raczej czy nie ma jakichś błędów wypaczających grę jak w innych tytułach od nich.
"Obydwaj pochodzimy ze starożytnych plemion Obydwaj jesteśmy już na wymarciu Wszystko wokół nas zmienia się....."
moja lista
http://boardgamegeek.com/collection/use ... own=1&ff=1
moja lista
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 100 times
- aaxxee
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 19 times
- Kontakt:
Witam.
Posiada ktoś jakieś nowe informacje na temat wydania PL?
Posiada ktoś jakieś nowe informacje na temat wydania PL?
-
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 22 times
Dodatek już od dłuższej chwili dostępny a tutaj coś cicho, aż dziwne.
Co do samego dodatku, narazie po 2 testowych grach mam przemyslenie: tak wiele w tak niewielu za tak wiele. Niby niewielkie zmiany, 8 stron instrukcji , paredziesiat nowych kart, troche jednostek, do tego nowa kostka i liczone za to ~150zl. Ale wrazenia z gry duzo lepsze, i o ile bylem zachwycony juz sama podstawka to dodatek ( szczegolnie nowy sposob prowadzenia bitew i wieksza zmiennosc objectivow u rebelii ) tak wiele daje ze nie wyobrazam sobie grania w wersje podstawowa. Szczerze wspolczuje jesli mialoby sie okazac ze polska wersja nie wyjdzie
Co do samego dodatku, narazie po 2 testowych grach mam przemyslenie: tak wiele w tak niewielu za tak wiele. Niby niewielkie zmiany, 8 stron instrukcji , paredziesiat nowych kart, troche jednostek, do tego nowa kostka i liczone za to ~150zl. Ale wrazenia z gry duzo lepsze, i o ile bylem zachwycony juz sama podstawka to dodatek ( szczegolnie nowy sposob prowadzenia bitew i wieksza zmiennosc objectivow u rebelii ) tak wiele daje ze nie wyobrazam sobie grania w wersje podstawowa. Szczerze wspolczuje jesli mialoby sie okazac ze polska wersja nie wyjdzie
-
- Been thanked: 5 times
Szczerze w to nie wierzęaryss pisze:Szczerze wspolczuje jesli mialoby sie okazac ze polska wersja nie wyjdzie
Ponadto:
Skoro dodrukowują podstawkę to i dodatek będzie.07.08.2017 Galakta pisze:Star Wars: Rebelia
Czekamy tylko na informacje o druku międzynarodowym i materiały. Jak tylko je otrzymamy to skaczemy w nadprzestrzeń!
Moja kolekcja
Moje rabaty, których chętnie użyczę: Planszostrefa 11%, Huble 5%, Rebel 4%, AlePlanszówki 3%
Moje rabaty, których chętnie użyczę: Planszostrefa 11%, Huble 5%, Rebel 4%, AlePlanszówki 3%
- carlos
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 8 times
Na 99,9% ta informacja dotyczyła dodatku. Podstawka jest cały czas dostępna, więc dodruku aktualnie raczej nie robią.Szaweł pisze: Ponadto:Skoro dodrukowują podstawkę to i dodatek będzie.07.08.2017 Galakta pisze:Star Wars: Rebelia
Czekamy tylko na informacje o druku międzynarodowym i materiały. Jak tylko je otrzymamy to skaczemy w nadprzestrzeń!
-
- Been thanked: 5 times
Szczerze mówiąc byłem pewien, że to o dodatku. Jak już zacytowałem i zobaczyłem własnego posta zobaczyłem SW:R zamiast SW:Rcośtamcośtam i dodałem własne wynurzenia na temat dodruku. Twoje słowa utwierdziły mnie w moim pierwotnym przekonaniu, za co dziękuję.carlos pisze:Na 99,9% ta informacja dotyczyła dodatku. Podstawka jest cały czas dostępna, więc dodruku aktualnie raczej nie robią.Szaweł pisze: Ponadto:Skoro dodrukowują podstawkę to i dodatek będzie.07.08.2017 Galakta pisze:Star Wars: Rebelia
P.S. Jak nie wyjdzie, zrzucimy to na Ciebie jeśli pozwolisz
Moja kolekcja
- ghostdog
Ale po co? W instrukcji do dodatku było chyba napisane, że należy stosować tylko z dodatku.Vandal pisze:Próbowaliście łaczyć talie w jedną? BGG sugeruje żeby w takiej sytuacji usunąć duble żeby talia była nie za gruba.
"Obydwaj pochodzimy ze starożytnych plemion Obydwaj jesteśmy już na wymarciu Wszystko wokół nas zmienia się....."
moja lista
moja lista
Na forum Galakty informacja, że chcą wydać dodatek po polsku.
Pojawiły się jakieś konkretne informacje o dodatku w wersji PL?
-
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 68 times
Forum Galakty (info z dzisiaj):Tony23 pisze:Pojawiły się jakieś konkretne informacje o dodatku w wersji PL?
Star Wars: Rebelia
Rozszerzenie do gry pojawi się w przyszłym roku
Pozdrawiam
- raj
- Administrator
- Has thanked: 310 times
- Been thanked: 946 times
- Kontakt:
Weź datę premiery wersji angielskiej i dodaj pół roku.
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
- ghostdog
ja kupiłem wersję ENG i nie przeszkadza zupełnie.komandos pisze:Bardzo dobra wiadomość! Znam angielski oczywiście, ale jakoś mi wygodniej po polsku
moja lista
moja lista
- kastration
- Has thanked: 108 times
- Been thanked: 431 times
"Oł je", na taką informację czekałem. Świetnie, że wydadzą, wierzyłem w to.
"Człowiek bez religii, jest jak ryba bez roweru"
Mia San Mia!
Mia San Mia!
Tak informacyjnie, jak już było to przepraszam.
http://galakta.pl/gry/gry-planszowe/sta ... -u-wladzy/
- kastration
- Has thanked: 108 times
- Been thanked: 431 times
Ciekawe, ciekawe. Już szykuję kasę, swoją drogą, liczę, że może będzie tańsza niż angielska.Pizmak01 pisze:Tak informacyjnie, jak już było to przepraszam.
"Człowiek bez religii, jest jak ryba bez roweru"
Mia San Mia!
Mia San Mia!
Obstawiam, że cena będzie w granicach 150-200 PLN, tak czy inaczej się kupi, jest czas na zebranie funduszy
- Yavi
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 41 times
- Kontakt:
Wątpię. 170 w Rebelu kosztuje wersja angielska, polskie na ogół są tańsze. Stawiam na okolice 120-140 złotych .Pizmak01 pisze:Obstawiam, że cena będzie w granicach 150-200 PLN, tak czy inaczej się kupi, jest czas na zebranie funduszy
Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 329 times
- Been thanked: 676 times
Dość nietypowo. Znalazłem Rebelię pod choinką, ale jeszcze nie udało mi się zagrać (i pewnie jeszcze trochę czasu to zajmie). Zainteresowała mnie natomiast kwestia ceny, bo śledziłem cenę Rebelii od dłuższego czasu. Przez cały 2017 rok można było znaleźć ją w cenie ok. 330-350zł. Natomiast ostatnio coraz mniej jest miejsc, gdzie można dostać ją za 350zł i mniej. Co więcej, w niektórych miejscach ta cena przekroczyła nawet SCD (399zł)... Czy to oznacza, że Rebelia do czasu dodruku Galakty staje się niedostępna, czy to tylko zabieg spowodowany cenami i dużym zainteresowaniem w tym okresie?
Tak czy inaczej, taka informacja o malejącej dostępności Rebelii może się komuś przydać
Tak czy inaczej, taka informacja o malejącej dostępności Rebelii może się komuś przydać
- Dr. Nikczemniuk
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 318 times
Bezczelny skok na kasę.EsperanzaDMV pisze:Dość nietypowo. Znalazłem Rebelię pod choinką, ale jeszcze nie udało mi się zagrać (i pewnie jeszcze trochę czasu to zajmie). Zainteresowała mnie natomiast kwestia ceny, bo śledziłem cenę Rebelii od dłuższego czasu. Przez cały 2017 rok można było znaleźć ją w cenie ok. 330-350zł. Natomiast ostatnio coraz mniej jest miejsc, gdzie można dostać ją za 350zł i mniej. Co więcej, w niektórych miejscach ta cena przekroczyła nawet SCD (399zł)... Czy to oznacza, że Rebelia do czasu dodruku Galakty staje się niedostępna, czy to tylko zabieg spowodowany cenami i dużym zainteresowaniem w tym okresie?
Zdziwiło mnie że nawet topowe sklepy się o coś takiego pokusiły.
Fe nieładnie
Kto nie widzi ciemności, nie będzie szukał światła.