The 7th Continent (Ludovic Roudy, Bruno Sautter)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- pavel
- Has thanked: 85 times
- Been thanked: 118 times
Re: The 7th Continent
Uff. Myślałem, że przeoczyłem. A kupowałem to samo co sobie, czyli rookie. Dostałem info od SP, że produkcja przebiega sprawnie. I wczorajszy zamówiony egzemparz podstawki dojdzie jak reszta z kampani, czyli marzec.Coin22 pisze:przecież to żart
- pan_satyros
- Has thanked: 675 times
- Been thanked: 516 times
- Kontakt:
Wszystko co wpływa na grywalność plus mocno rozważam matę dla klimatu
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- polwac
- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 461 times
zestaw 3 klątw 49$ + 2 mini rozszerzenia 18$ (Comfort Creatures” , “Path of Repentance”)
Również rozważam matę. Chyba takiej w Polsce nie kupisz taniej.
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
Sama mata OK, ale mam jednak poważne wątpliwości, czy składanie maty do pudełka to dobry pomysł. Lepsza byłaby tuba, jak w Rising Sun
Ostatnio zmieniony 06 gru 2017, 23:40 przez bowie, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 45 times
polwac pisze:zestaw 3 klątw 49$ + 2 mini rozszerzenia 18$ (Comfort Creatures” , “Path of Repentance”)
Pytanie zasadnicze po co? Sam korzystam z mat organizujących przestrzeń przy takich grach jak Władca Pierścieni LCG, Mage Knight czy Legendary Marvel, ale tutaj? Po to, żeby karty układać obok siebie?
Chyba, że czegoś nie dostrzegam?
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Fancy but Functional - 10%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Mam 7th continent, grałam (wsparłam 1 edycję na KS) i moim zdaniem mata nie jest potrzebna.
- polwac
Nie będę koszulkowal kart terenów także mata oprócz klimatu będzie służyła jako ochrona dla niezabezpieczonych kart
Paweł
-
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 45 times
Rozumiem, że będzie Ci zabezpieczać przed nieostrożnym podnoszeniem ? Czytaj ?;)polwac pisze:Nie będę koszulkowal kart terenów także mata oprócz klimatu będzie służyła jako ochrona dla niezabezpieczonych kart
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
- pavel
Nie wiedziałem, że mata ma takie zdolności Nie trzymałem kart w ręku, ale Ci mają mogą potwierdzić, że jakość kart jest wysoka i od samego kładzenia nie zniszczą się. Więc nie przejmuj się. A tak z innej beczki, jest założony wątek odnośnie zasad ? Bo zastanawiam się nad poruszaniem się pomiędzy terenami. Czy zawsze musisz wziąć kartę akcji jak poruszasz się z jednego terenu na ten obok i tak w kółko ? nie uwzględniając żadnych bonusów itp.polwac pisze:Nie będę koszulkowal kart terenów także mata oprócz klimatu będzie służyła jako ochrona dla niezabezpieczonych kart
- polwac
Głównie chodzi mi o powierzchnię na której będę kładł karty.olsszak pisze:Rozumiem, że będzie Ci zabezpieczać przed nieostrożnym podnoszeniem ? Czytaj ?;)polwac pisze:Nie będę koszulkowal kart terenów także mata oprócz klimatu będzie służyła jako ochrona dla niezabezpieczonych kart
(stół blisko kuchni i dziecka, także będę wolał sobie na stół położyć matę, do tego łatwiej będzie się karty podnosić... nie mówiąc o klimacie )
Paweł
Ominął mnie KS i byłem na tyle zdesperowany, żeby grę sobie wydrukować:D
160 stron A4, kilka dni cięcia i krwawiące ręce;) ale było warto. Całość zamknęła się w kosztach poniżej 100zł.
Za mną dwa posiedzenia, łącznie na 4 godziny gry. Fajna przygoda, fabuły mało, a najwięcej frajdy daje eksploracja i crafting.
Dzisiaj niestety zakończyłem swój żywot, bo ostatni połów ryb w 3 kartach przyniósł: puste sieci i 2x jadowite węże.
Zwinąłem manatki, jutro zaczynam przygodę od nowa. Jest moc!
160 stron A4, kilka dni cięcia i krwawiące ręce;) ale było warto. Całość zamknęła się w kosztach poniżej 100zł.
Za mną dwa posiedzenia, łącznie na 4 godziny gry. Fajna przygoda, fabuły mało, a najwięcej frajdy daje eksploracja i crafting.
Dzisiaj niestety zakończyłem swój żywot, bo ostatni połów ryb w 3 kartach przyniósł: puste sieci i 2x jadowite węże.
Oficjalnie: nie. Ale jak ktoś chce wydrukować, to da się znaleźć.rattkin pisze:Ta gra była dostępna jako PnP?
Żyjemy po to, żeby wytwarzać łupież.
- polwac
+1rattkin pisze:Aha. No, to nieładnie. Nie ma się czym chwalić.
Paweł
- pavel
Moment, moment. Na jednej stronie A4 są cztery karty. Mamy domyślać się, że wydrukowałeś 640 kart ? Za mniej niż 60 gr. za jeden arkusz A4. To przepraszam, na czym Ty to wydrukowałeś? Masz szanse kupić na LP, bo trwa do 05.01ravenone pisze:Ominął mnie KS i byłem na tyle zdesperowany, żeby grę sobie wydrukować:D