One Deck Dungeon / Karciane Podziemia (Chris Cieslik)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: One Deck Dungeon / Karciane Podziemia
'Łuczniczka', 'Czarodziejka', 'Wojowniczka' zdecydowanie NIE są na siłę. Problem jedynie z Paladynem, bo nawet z Łotrzyka można zrobić Łotrzycę (w Doroszewskim figuruje).
- Gromb
- Has thanked: 875 times
- Been thanked: 384 times
Metrofantasy dotarło pod planszówkowe strzechy koniec z męskimi postaciami. Teraz wszystkie zgrabne powabne i z depilacją... Żebym nie było. Nie przeszkadza mi to. Wsparłem. W Diablo zawsze grałem łotrzycą.
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Roguess? Czy jednak... Rogue? ;P Albo Thief? ;P Nie grałem w to, nie znam sięGromb pisze:W Diablo zawsze grałem łotrzycą.
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
- Shimrod
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 23 times
Rogue. Dopieo D2 miał polskie tłumaczenie i to tam właśnie wsadzono Obozowisko Łotrzyc.misioooo pisze:Roguess? Czy jednak... Rogue? ;P Albo Thief? ;P Nie grałem w to, nie znam sięGromb pisze:W Diablo zawsze grałem łotrzycą.
Mi na początku odrobinę przeszkadzało, potem przywykłem.
Co do KP, to uważam brak udziwnień i tłumaczenie wszystkich profesji normalnie za plus, a nie minus polskiego wydania.
-
- Been thanked: 3 times
Hmm... jesli chodzi o grę na cztery osoby, to raczej zamiast dwóch tych samych zestawów poszedłbym w stronę leśnego dodatku który ma być podobno na wspieram.to jesienią. Wtedy ma się dwa urozmaicone zestawy które spokojnie można mieszać solo, na 2 i 4 osoby.miras23 pisze:Zastanawiam się nad wsparciem jednego bądź dwóch zestawów. Podpowie ktoś czy ta rozgrywka czteroosobowa dobrze działa, czy tak trochę na siłę? Drugie pytanie to czy mozna grać w trzy osoby, bo jakoś mi nie wynika z tego opisu.
Co myślicie o takim rozwiązaniu?
Rozwiązanie eleganckie, ale... kampania dodatku na jesieni. Dodatek pewnie w 2018... Lepiej do tego czasu grać w podstawkę na 4 i potem najwyżej sprezentować komuś jedną bazową grę (za rok) 65zł - śmieszny pieniądz za sporo frajdy w kieszonkowym pudełkuLuboy pisze:Hmm... jesli chodzi o grę na cztery osoby, to raczej zamiast dwóch tych samych zestawów poszedłbym w stronę leśnego dodatku który ma być podobno na wspieram.to jesienią. Wtedy ma się dwa urozmaicone zestawy które spokojnie można mieszać solo, na 2 i 4 osoby.miras23 pisze:Zastanawiam się nad wsparciem jednego bądź dwóch zestawów. Podpowie ktoś czy ta rozgrywka czteroosobowa dobrze działa, czy tak trochę na siłę? Drugie pytanie to czy mozna grać w trzy osoby, bo jakoś mi nie wynika z tego opisu.
Co myślicie o takim rozwiązaniu?
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
-
- Been thanked: 3 times
Tyż prowda
U mnie będzie raczej rzadko na 4 osoby więc poczekam na leśne lochy
U mnie będzie raczej rzadko na 4 osoby więc poczekam na leśne lochy
Polecam obejrzeć recenzję Kaczmara (Geek Factor): https://www.youtube.com/watch?v=9A7cJuvyxj0zioombel pisze:A jak to w ogóle działa na 4 osoby?
Oraz dla kontry Tomka (Gambit): https://www.youtube.com/watch?v=_nHGfvVkrYQ
Jednemu się podoba solo i na multiplayer nie bardzo, drugiemu odwrotnie
Kaczmar eż nagrał "zasady i przykładowa rozgrywka" - polecam
- Czacha Games
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 269 times
- Kontakt:
zapraszamy do zapoznania się z instrukcją PL (wersja beta przed koretką)
https://drive.google.com/open?id=0B40UK ... DdidVlHaEE
https://drive.google.com/open?id=0B40UK ... DdidVlHaEE
Zapraszamy na : http://czachagames.pl
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1311 times
- Bart Henry
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 808 times
Co do celu za 32k, to pewnie sensownie byłoby dać ludziom namiar na drukarnię, w której drukujecie i zostawić info odnośnie parametrów wydruku. Prędzej, czy później powstanie myśl, by się złożyć i sobie to fachowo zrobić. A może po prostu dodacie płatny add-on na druk tego przy okazji?
- Bart Henry
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 808 times
Musiało mi to umknąć. W takim razie ten cel dla mnie nie istnieje.
- Czacha Games
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 269 times
- Kontakt:
Hej,
przypominamy, że dziś o godz. 23:59 kończy się nasza kampania. Jest to ostatnia szansa, żeby kupić wyjątkową edycję Karcianych Podziemi - w wersji sklepowej nie będzie żadnych odblokowanych celów. Ponadto dla urozmaicenia rozgrywki i efektów wizualnych przypominamy o świetnych matach i stojaku na karty - znajdziecie je w dziale DODATKI. No i został ostatni cel do odblokowania, brakuje około 40 gier żeby go odblokować. Powalczycie?
przypominamy, że dziś o godz. 23:59 kończy się nasza kampania. Jest to ostatnia szansa, żeby kupić wyjątkową edycję Karcianych Podziemi - w wersji sklepowej nie będzie żadnych odblokowanych celów. Ponadto dla urozmaicenia rozgrywki i efektów wizualnych przypominamy o świetnych matach i stojaku na karty - znajdziecie je w dziale DODATKI. No i został ostatni cel do odblokowania, brakuje około 40 gier żeby go odblokować. Powalczycie?
Zapraszamy na : http://czachagames.pl
- Dwntn
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 36 times
Zapraszam do mojej recenzji Karcianych Podziemi na blogu Custodian of Mecatol Rex na ZnadPlanszy
- K.
- K.
-
- Has thanked: 115 times
- Been thanked: 149 times
Widzę że grafika w przykładzie walki z bossem (w instrukcji) komuś się pomyliła. Widać poziomy lochu a nie stronę bossa. W tekście jest o pierwszeństwie zakrywania pól z tarczą a tu ewidentnie tarcze gołe Przyznaję nie przeglądałem zbyt szczegółowo instrukcji w wersji beta (jest wyżej) a teraz widzę że ten błąd był już wtedy. Na szczęście opis jest na tyle precyzyjny że to nie jest duży problem. Druga sprawa to kostki, te przezroczyste. Ich jakość jest dyskusyjna. Bombelki powietrza, rysy, a różowe, przynajmniej w moim zestawie to 7szt jest matowych i tylko 1szt ładna przezroczysta. Żółte i niebieskie mają wielgachną kropę jako jedynkę. I co zauważył nawet mój 7letni synek, dwójki w jednych kościach są po skosie a w innych wzdłużnie. Ja wiem, to nie ma wpływu na rozgrywkę. Jednak mój wewnętrzny esteta się buntuje. Zwłaszcza że te kostki to miało być coś ekstra, jako sg, a skoro mają taką jakość to trochę kiepsko wygląda. Oczywiście, ich wyważenia nawet nie będę sprawdzać
Czy to tylko u mnie tak wygląda i wtedy będę reklamować, czy to wszyscy tak mają wtedy chyba nie ma sensu wymiana bo i tak lepszych kości wydawca nie będzie mieć?
Czy to tylko u mnie tak wygląda i wtedy będę reklamować, czy to wszyscy tak mają wtedy chyba nie ma sensu wymiana bo i tak lepszych kości wydawca nie będzie mieć?
"Errare humanum est"
-
Po Twoim poście postanowiłem przyjrzeć się swoim kostkom.
Po oględzinach mogę powiedzieć, że mam identyczną sytuację jak u Ciebie. (Wielgachna kropka, dwójki po skosie i wzdłużnie, widoczne bąbelki powietrza)
Jedynie różowe kostki wyglądają trochę lepiej u mnie niż u Ciebie.
Po oględzinach mogę powiedzieć, że mam identyczną sytuację jak u Ciebie. (Wielgachna kropka, dwójki po skosie i wzdłużnie, widoczne bąbelki powietrza)
Jedynie różowe kostki wyglądają trochę lepiej u mnie niż u Ciebie.
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1158 times
- Been thanked: 1328 times
U mnie tak samo. Nawet jakieś odpryski. Jakościowo najgorsze kości jakie mam.
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1158 times
- Been thanked: 1328 times
Ale gra bardzo fajna. Narazie 1 gra solo i 1 na 2 osoby. Zdecydowanie gra bardziej nadaję się do samotnej przygody. W 2 osoby jest słabe to, że oboje walczymy z tymi samymi przeszkodami przez co zwykle i tak jedna osoba układa kosteczki a druga tylko asystuje. Moim zdaniem jako gra 2 osobowa to się nie sprawdza ale solo jest ciekawie. W obu grach porażka w lochu ze smokiem. Jest trudno więc dobrze.
Nie, dodatki są tylko dla wspierających (sklepy nie mogły brać udziału w kampanii). Musisz poszukać z drugiej ręki, może ktoś odsprzeda.xelos80 pisze:Orientuje się ktoś czy któryś sklep ma w sprzedaży wersję z wspieram.to
A co do kostek, jedyne co mam to dwójki pionowo lub po skosie i różne wielkości kropek, ale różnica nie aż tak duża jak w Odlotowym Wyścigu
-
- Has thanked: 115 times
- Been thanked: 149 times
Zagrałem, smokowi się tylko odbiło Jednak nie grałem zbyt ostrożnie, raczej za szybko w dół i pewnie dla tego. Mam kilka pytań ale zadam we właściwym miejscu jak jeszcze raz przeczytam instrukcję i zagram.
"Errare humanum est"
Gramy właśnie i fajne
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka