Gloomhaven (Isaac Childres)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- pan_satyros
- Has thanked: 675 times
- Been thanked: 516 times
- Kontakt:
Re: [KS] Gloomhaven - nowa gra autora Forge War
Moje dotarły z Chin w ciągu 9 dni od nadania. Z czego 2 dni to droga do polski, a pozostałe 8 droga pod mój adres.
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- elayeth
- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 194 times
A ja gram z gościem, dla którego największą frajdą jest darcie rozegranych kart drogi i miasta. Tak już straciłem z 6 kart. Kto równie sumiennie podchodzi do legacy?
elayeth pisze:A ja gram z gościem, dla którego największą frajdą jest darcie rozegranych kart drogi i miasta. Tak już straciłem z 6 kart. Kto równie sumiennie podchodzi do legacy?
Ja darłem karty w PL, ponieważ i tak tam były drapki, więc ta karta i tak już do niczego się więcej nie nawała.
A takie normalne karty, to w sumie nie wiem po co rwać.
Co do trackingu też nic nie dostałem. Koledze kurier przyniósł grę, a żadnego powiadomienia nie dostał wcześniej.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2017, 16:01 przez Arius, łącznie zmieniany 1 raz.
My gramy podobnieelayeth pisze:A ja gram z gościem, dla którego największą frajdą jest darcie rozegranych kart drogi i miasta. Tak już straciłem z 6 kart. Kto równie sumiennie podchodzi do legacy?
-
- Been thanked: 1 time
Ja dostałem tracking wczoraj po południu a dziś z samego rana kurier już domnie dzwonił a już się zastanawiałem czy nie pisać w tej sprawie przez weekend .
Co do darcia, ja tego nie robię jakoś mi tak trochę szkoda więc z reguły robimy ze znajomymi kopię niektórych kompenentów i te już nie mają tak łatwego życia
Co do darcia, ja tego nie robię jakoś mi tak trochę szkoda więc z reguły robimy ze znajomymi kopię niektórych kompenentów i te już nie mają tak łatwego życia
-
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 45 times
Wyczuwam jakąś ukrytą agresję:)edrache pisze:My gramy podobnieelayeth pisze:A ja gram z gościem, dla którego największą frajdą jest darcie rozegranych kart drogi i miasta. Tak już straciłem z 6 kart. Kto równie sumiennie podchodzi do legacy?
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Fancy but Functional - 10%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
- polwac
- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 461 times
a gdzie w instrukcji jest napisane żeby drzeć karty? ktoś tu jest nadpoobudliwy
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
Też nic takiego nie doczytałem ale może gdzieś mi jeszcze umknęło;)polwac pisze:a gdzie w instrukcji jest napisane żeby drzeć karty? ktoś tu jest nadpoobudliwy
Oj tam. Nigdy nie będziemy potrzebować tych kart, a z czasem zwiększy się miejsce w pudle. Dodatkowo podarcie karty ma w sobie coś nieodwracalnego co pociąga nas w grach legacy. Polecamolsszak pisze:Wyczuwam jakąś ukrytą agresję:)edrache pisze:My gramy podobnieelayeth pisze:A ja gram z gościem, dla którego największą frajdą jest darcie rozegranych kart drogi i miasta. Tak już straciłem z 6 kart. Kto równie sumiennie podchodzi do legacy?
Myślicie, że jest szansa na produkcję masową GH? Byłoby dziwne gdyby do niej nie doszło - hype jest ogromny, nawet dzięki samemu rankingowi BGG. Marzeniem byłoby wydanie PL
Nie załapałem się na KS, a gra wygląda na idealną
Nie załapałem się na KS, a gra wygląda na idealną
- polwac
Juz można powiedzieć, że jest masowa produkcja (70k kopii w drugiej edycji KS). Do tego ma pojawić się dodatek, także na bank będą kolejne dodruki dopóki będzie popyt
Na polskie wydanie nie ma szans
Paweł
Skąd informacja, ze ma sie pojawić dodatek?:)polwac pisze:Juz można powiedzieć, że jest masowa produkcja (70k kopii w drugiej edycji KS). Do tego ma pojawić się dodatek, także na bank będą kolejne dodruki dopóki będzie popyt
-
Isaac pokazywał na Twitterze chyba, że robi testy.Do0ctor pisze:Skąd informacja, ze ma sie pojawić dodatek?:)polwac pisze:Juz można powiedzieć, że jest masowa produkcja (70k kopii w drugiej edycji KS). Do tego ma pojawić się dodatek, także na bank będą kolejne dodruki dopóki będzie popyt
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
- polwac
"And, oh yeah, I mentioned the Gloomhaven expansion, didn't I? I've spent some time over the past month or so developing some new character classes and organizing an alpha test group to start running through a new campaign. It feels good to be working creatively on Gloomhaven content again, and I only wish I had more time to do so.Do0ctor pisze:Skąd informacja, ze ma sie pojawić dodatek?:)polwac pisze:Juz można powiedzieć, że jest masowa produkcja (70k kopii w drugiej edycji KS). Do tego ma pojawić się dodatek, także na bank będą kolejne dodruki dopóki będzie popyt
Right now we're just building the bones of the new campaign and I am happy with the internal tests. At some point in the distant future, I'll probably be looking for more play test groups, and I'll be sure to let you know about that when it happens (in case you're interested).
There's a lot of exciting new content to explore, and I wish I could share more about the expansion with you, but it is so preliminary at this point, I really better not. I gotta exercise some restraint here."
https://boardgamegeek.com/article/27301102#27301102
https://mobile.twitter.com/Cephalofair/ ... 0022135813
Paweł
- strid3rr
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 172 times
Nowy dodatek, a ja nie mam nawet jeszcze podstawki. Nie mówiąc już o jej przejściu....
Większa porcja dodruku by się przydała.
- Yavi
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 41 times
- Kontakt:
Isaac pisał gdzieś chyba, że dodatek to raczej kwestia lat, niż tygodni .strid3rr pisze:Nowy dodatek, a ja nie mam nawet jeszcze podstawki. Nie mówiąc już o jej przejściu....
Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
-
Ciekawe czy mamy rekord na forum - 26 stron tematu, a gry prawie nikt jeszcze nie ma Ja akurat swoją już dostałem i pykam w random dungeony póki co.
Znalazłem takie organizer.
https://www.facebook.com/saimlab/posts/1676957669277913
35 ojro + 19 ojro przesyłka.
-
Ja mam temat ogarnięty jakbyś chciał pogadać. Tego nie widziałem, ale analizowałem 4 insertyDo0ctor pisze:Znalazłem takie organizer.
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
To pisz tutaj i wklej jakieś foty jak możesz. Ja właśnie czekam na kuriera i chyba będę robił swój organizer. Na bgg znalazłem jakiś zwymiarowany ale fajnie było by poznać alternatywy.olsszak pisze:Ja mam temat ogarnięty jakbyś chciał pogadać. Tego nie widziałem, ale analizowałem 4 insertyDo0ctor pisze:Znalazłem takie organizer.
-
- Been thanked: 1 time
Dokladnie też bym chciał zobaczyć bo dziś rozłożyłem pierwszy raz i ilość komponentów delikatnie mówiąc poraża
- polwac
Czy korzysta ktoś z Was z kości k12 do śledzenia hp potworów zamiast używać zwykłych tokenów? Zmieszczą się takie kości na kartach statystyk potworów? Ile w jednej chwili w scenariuszu może być najwięcej potworów (zwykłych i elitrnych)? Innymi słowy ile potrzebuje kości, żeby wystarczyło na scenariusz?
Paweł