Cywilizacja poprzez Wieki - wariant solo
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 24 times
Cywilizacja poprzez Wieki - wariant solo
Czy macie przetłumaczony jakiś wariant solo do ww. gry ?
PS: założyłem nowy temat, bo poprzedni miał taką nazwę, że nie bardzo wiadomo o co chodziło (tta).
PS: założyłem nowy temat, bo poprzedni miał taką nazwę, że nie bardzo wiadomo o co chodziło (tta).
- wis
- Has thanked: 60 times
- Kontakt:
Re: Cywilizacja poprzez Wieki - wariant solo
Dlaczego chcesz grać solo, jeśli jest http://www.boardgaming-online.com/index.php?cnt=2 - cały świat przeciwników bez wychodzenia z domu?
Siłą tej gry jest wiele ścieżek do zwycięstwa i granie tak, jak przeciwnik pozwala - raz 90pkt daje wygraną, raz 200 to za mało.
Siłą tej gry jest wiele ścieżek do zwycięstwa i granie tak, jak przeciwnik pozwala - raz 90pkt daje wygraną, raz 200 to za mało.
- Breżniew
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 122 times
Sprawdź skrzynkęHUBertPL pisze:Czy macie przetłumaczony jakiś wariant solo do ww. gry ?

-
- Has thanked: 7 times
Jako informatyk r....am już patrzeniem w ekran, grać chcę w papierowe wersje. Oczywiście gram w różne planszówki z ludźmi, ale akurat do tej gry niełatwo jest znaleźć chętnych - więc pograłbym solo.
Jak poznam grę, to zaczniemy myśleć nad graniem w 3 osoby, ale byłoby miło znać już wszelkie zasady żeby nie wydłużać już i tak długiej rozgrywki.
PS: Breżniew - dzięki !
Jak poznam grę, to zaczniemy myśleć nad graniem w 3 osoby, ale byłoby miło znać już wszelkie zasady żeby nie wydłużać już i tak długiej rozgrywki.
- Sroczka
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 7 times
czy dostałeś ten wariant solo i mógłbyś się podzielić?HUBertPL pisze:Jako informatyk r....am już patrzeniem w ekran, grać chcę w papierowe wersje. Oczywiście gram w różne planszówki z ludźmi, ale akurat do tej gry niełatwo jest znaleźć chętnych - więc pograłbym solo.
- Breżniew
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 122 times
Sroczka pisze: czy dostałeś ten wariant solo i mógłbyś się podzielić?
Już wysłałem.HUBertPL pisze:Czekam na maila. Jeśli kolega chce udostępnić - to oczywiście podzieliłbym się.
To jest moje tłumaczenie wariantu solo v1.6 dostępnego tutaj: https://boardgamegeek.com/filepage/1283 ... -rules-v10
Wyślę to każdemu, kto mi wyśle PW z adresem mailowym. Przy okazji mam prośbę do wszystkich, którzy będą korzystać z tego tłumaczenia: jeśli znajdziecie jakiś poważny błąd w tłumaczeniu albo koślawości, to dajcie znać. Proszę o wyrozumiałość - nie jestem zawodowym tłumaczem ani nie władam angielskim w stopniu, który by mnie zadowalał

EDIT: Udostępniłem tłumaczenie w poście poniżej. Już nie trzeba do mnie pisać

Ostatnio zmieniony 02 paź 2021, 10:09 przez Breżniew, łącznie zmieniany 1 raz.
- wis
- Has thanked: 60 times
- Kontakt:
Spoko - mam podobnie. W zasadzie TTA jest jedynym wyjątkiem jeśli chodzi o granie na kompie. Sprawia to magiczny guziczek "reset round", który na żywo jest bardzo upierdliwy, oraz ilość home ruli, które wrzucili do starszej wersji TTA w ww serwisie. Obecnie przegrywam 106-97. W partiachHUBertPL pisze:Jako informatyk r....am już patrzeniem w ekran, grać chcę w papierowe wersje. Oczywiście gram w różne planszówki z ludźmi, ale akurat do tej gry niełatwo jest znaleźć chętnych - więc pograłbym solo.