https://www.boardgamegeek.com/boardgame ... fall-reach

1) zasady nie sa jakims super trudnym jezykiem napisanekarawanken pisze:Mam parę pytań od których zależy czy będę biedniejszy o te 360 zł![]()
1. Czy język instrukcji jest na tyle prosty, że osoba ze średnią znajomością angielskiego, która nigdy nie grała w żadnego bitewniaka po angielsku sobie poradzi?
2. Czy modele są do sklejenia - podejrzewam, że tak, więc czego potrzeba aby je skleić?
3. Czy coś jeszcze trzeba dokupić np. miarki calowe itp. aby móc grać?
Jak rozumiem nie miałeś dotychczas do czynienia ze sklejaniem modeli.karawanken pisze:2. Czy modele są do sklejenia - podejrzewam, że tak, więc czego potrzeba aby je skleić?
To sklejenie okrętów będzie dla Ciebie banalne.karawanken pisze:Modelarstwo to na szczęście dla mnie nie nowość. Dawno temu sklejałem i malowałem modele czołgów i samolotów w skali 1/72. Czuje, że mój opór przed zakupem słabnie.
Nie marudź. Rocy7 chce zrobić coś znacznie gorszego niż rozpływanie się nad tą grą w wątkukarawanken pisze:Będziecie się smażyć w ogniu dział za to co wyprawiacie. Zamówione [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
to akurat nie bedzie zalezalo tylko ode mnie [emoji14]Gambit pisze: Rocy7 chce zrobić coś znacznie gorszego niż rozpływanie się nad tą grą w wątku
Spartan Games pisze: new models that are coming out such as the Valiant, the Halberd, the Covenant Hydroponics Support Ship, the MAC Platforms, the CAS Assault Carrier, etc.... each of these give a different spin on the fleet mechanics.
Looking at the Fleet Commanders for a moment. We have given you 2 (Stanforth and Baratumme) in the core box but there are plans to make many more!...and there are the Heroes that attach to Elements in your fleet too...!
.....Are you a Covenant Player who is worried about getting boarded constantly by the UNSC? Take a Fleet Commander who believes in the power of First Strike action and board the UNSC before they can launch.
..... Are you a UNSC players who wants to improve your long range missile effectiveness?... Take a Hero that uses her AI-capabilities to literally 'switch off' the enemy Defence Arrays and Point Defence guns!
Potrzebuje więcej niż 2 parti demo, by to ocenić właściwie.magneticzero pisze:A jak ma się ta gra do Firestorm Armady? Jest to jej uproszczenie czy tylko mechanizmy są podobne ? Która gra ma większy potencjał ?