http://www.matras.pl/carcassonne-goracz ... a,p,241815
Chodzi mi głównie o różnicę pomiędzy zwykłym Carcassonne, a gorączką złota

Przecież wszystko widać w opisie. Wydał Bard i na pudełku jego logo i wiadomo że tylko dostępne w Matras. I wcale nie zniknęło cały czas dostępne w sklepie.predki pisze:
Ponieważ z Matrasu już zniknęło, to ja się zastanawiam, kto to wydał po polsku? Ja znam tylko wydanie niemieckie i angielskie.
Powyższy link działa można zamówić wysyłka 0 zł dowolna formą nawet kurierem, planowany termin wysyłki we wtorek.predki pisze:Powyższy link nie działa
tak, w kooperacji z Matrasem, więc pewnie tylko tam do nabycia, jak wynika ze strony wydawnictwamulek18 pisze:i ta gra istnieje wydana przez Bard?
Jak oceniasz po kolejnych miesiącach grania?tomb pisze:Rozegrałem wstępne dwie partie (na dwie osoby) i jestem zdumiony. Chyba wszyscy recenzenci porównują Gold Rush i klasyczną podstawkę na korzyść nowej odsłony. Co więcej, chwalą skręt "gejmerski", że niby więcej decyzji do podjęcia dzięki namiotom i żetonom wydobycia.
Moje pierwsze odczucie - gros punktów otrzymujemy z żetonów wydobycia, ale te potrafią się bardzo nierówno rozłożyć. Ograniczenie do 4 dostępnych kowbojów wcale mocno nie boli, ponieważ rozgrywka opiera się na podnoszeniu złota dzięki namiotowi, bo to duża szansa na 2-3 punkty (może być 0, ale może być nawet 5).
Na pewno w trójkę będzie wyglądało to znacznie lepiej, ale dla pary zwykłe Carcassonne jest większym wyzwaniem.