ja_n pisze:turniej rozrośnie się do zbyt dużych rozmiarów (a taka była propozycja w krytykowanym przeze mnie poście)
Nie widzę tej mojej propozycji

Wcześniejszą propozycję uważałem za bardzo dobrą, spędzenie 2,5 godziny w sobotę na Carroma to nie jest dla mnie za dużo. Rozumiem jednak, że niektórzy nie chcą tracić tyle czasu z tak bardzo reklamowanej pionkowej soboty.
Jeżeli nie da się zmienić liczby rund w szwajcarze to można zmienić łamacz remisów. Nie znam systemu o którym pisał mst, ale opis brzmi podobnie do stosowanego na turniejach go: w przypadku remisu 2 graczy liczy się duże punkty zdobyte przez ich przeciwników. Jeżeli zawodnika A rywale wygrali w sumie 3 gry, a zawodnika B 6 to wyżej w klasyfikacji końcowej jest zawodnik B. Wynika to z założenia, że im więcej gier wygrali moi przeciwnicy, tym byli trudniejsi dla mnie do pokonania.
Jak widzę ile pary idzie w precyzyjne ustalenie kryteriów wyłaniania mistrza
W momencie jak krytykowałeś mojego posta to całą "parą" był jeden post. Jedynym skutkiem takiego wyolbrzymienia jest tworzenie niepotrzebnych konfliktów.
Ciągle mam nadzieję, że jednak nie odebrałem Ci chęci do gry.
Mam
Chcę
Pragnę poznać: Above and Below, Arcadia Quest, Clank!, Pathfinder, Trickerion, Blood Rage, Mechs vs Minions