Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Portal zapowiedział nową ciekawą pozycję Sci-fi. Cytat z newsa na FB:
"W Alien Artifact wcielamy się w role dyrektorów międzyplanetarnych korporacji. Podczas rozgrywki będziemy wysyłać nasze statki w niezbadane zakątki kosmosu, aby zbadać to, co jeszcze nieodkryte, powiększać naszą wiedzę i umacniać swoją pozycję. Buduj statki, opracuj, nowe technologie i eksploruj Galaktykę. AA to gra 4X, którą rozegracie w nieco ponad godzinę. Ponad 200 kart oferuje graczom wiele możliwości zdobywania punktów i wysoką regrywalność"
Zapowiada się ciekawie.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2016, 11:25 przez Bary, łącznie zmieniany 2 razy.
Bary pisze:Portal zapowiedział nową ciekawą pozycję Sci-fi. Cytat z newsa na FB:
"W Alien Artifact wcielamy się w role dyrektorów międzyplanetarnych korporacji. Podczas rozgrywki będziemy wysyłać nasze statki w niezbadane zakątki kosmosu, aby zbadać to, co jeszcze nieodkryte, powiększać naszą wiedzę i umacniać swoją pozycję. Buduj statki, opracuj, nowe technologie i eksploruj Galaktykę. AA to gra 4X, którą rozegracie w nieco ponad godzinę. Ponad 200 kart oferuje graczom wiele możliwości zdobywania punktów i wysoką regrywalność"
Zapowiada się ciekawie.
.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2016, 11:42 przez orzeh, łącznie zmieniany 1 raz.
Bary pisze:Portal zapowiedział nową ciekawą pozycję Sci-fi. Cytat z newsa na FB:
Zapowiada się ciekawie.
Zapowiadalo się ciekawie aż przeczytałem że trwa tylko godzinę. To nie to czego w 4X szukam.
Everything you do, think, or say
is in the pill you took today
Zawsze gdy widzę zapewnienia typu "gra 4x / gra cywilizacyjna do zagrania w godzinę" na myśl przychodzi mi tylko jedno - czy w tej bajce jest też jednorożec?
Nie oszukuje się, że te 4X to bajka i chwyt marketingowy. Podobnie o Osadnikach NI można napisać, że to gra o budowaniu cywilizacji. Mimo wszystko nadal jestem ciekawy.
mat_eyo pisze:Zawsze gdy widzę zapewnienia typu "gra 4x / gra cywilizacyjna do zagrania w godzinę" na myśl przychodzi mi tylko jedno - czy w tej bajce jest też jednorożec?
Jestem bardzo ciekaw co to będzie! Znając Trzewika zapewne jest to baaaardzo naciągnięty temat ale nie oznacza to złej gry. Faktycznie przy Osasnikach wyczekiwałem gry o budowie cywilizacji a tutaj raptem wioskę lub miasteczko budujemy co by nie powiedxieć o autorskich grach Portalu to jednak trzymają one pewien dobry poziom.
mat_eyo pisze:Zawsze gdy widzę zapewnienia typu "gra 4x / gra cywilizacyjna do zagrania w godzinę" na myśl przychodzi mi tylko jedno - czy w tej bajce jest też jednorożec?
Zawsze moze sie okazac, ze to czas gry jest bardzo naciagany
Wszystko super jak dla mnie tylko czemu na okładce jest jakiś kosmiczny wózek inwalidzki przejeżdżający przez portal... też tam widzicie wózek inwalidzki?
Wincenty Jan pisze:Wszystko super jak dla mnie tylko czemu na okładce jest jakiś kosmiczny wózek inwalidzki przejeżdżający przez portal... też tam widzicie wózek inwalidzki?
Wincenty Jan pisze:Wszystko super jak dla mnie tylko czemu na okładce jest jakiś kosmiczny wózek inwalidzki przejeżdżający przez portal... też tam widzicie wózek inwalidzki?
Wózka nie widzę, ale okładka jest brzydka.
Ja też wózka nie widzę, chyba to Twoje prywatne skrzywienie. Mnie okładka przypadła do gustu, przypomina kadr z Gwiezdnych Wrót. Ahh, co to był za serial...
Jestem bardzo ciekaw co to będzie! Znając Trzewika zapewne jest to baaaardzo naciągnięty temat ale nie oznacza to złej gry. Faktycznie przy Osasnikach wyczekiwałem gry o budowie cywilizacji a tutaj raptem wioskę lub miasteczko budujemy co by nie powiedxieć o autorskich grach Portalu to jednak trzymają one pewien dobry poziom.
Tu akurat nie Trzewik dał zapłon. Gra przeleżała w Treflowskich szufladach, miała być gotowa na zeszłoroczne Essen, ale jakoś nie wyszło. Do Portalu poszedł Marcin i wyda ją teraz Portal. Gra powstała z myślą o kosmosie i ten klimat w niej zdecydowanie jest.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Dla mnie to też must have... po Terraformacja Marsa wszystko co związane z kosmosem jest w kręgu moich zainteresowań. A dwa miesiące temu omijałbym temat szerokim łukiem...
Ja też miałem okazję grać w prototyp, świetna gierka, zgrabna mechanicznie, szybka, ale dająca sporo możliwości do pokombinowania. Wtedy grafika była jakaś szczątkowa, ale sądząc po okładce zapowiada się dobrze również pod tym względem.
Hej,
Sam i Zee umieścili naszą grę w top 10 najbardziej oczekiwanych gier 2017 roku.
Tom Vasel nie grał, więc ciężko powiedzieć, czy by mu przypadła do gustu. https://www.youtube.com/watch?v=ayQ7v6ABIbc