i jak?
sam sie tym interesuje co rpawda odpiero od dzisiaj dlatego ma mnustwo pytan

- warte swojej ceny? chodzi mi o wykonanie ilosc elementów
- jak z poziomem trudnosci?
- dla kogo jest ta gra?
Nie bój się cięższych gier! Reguł AoS można załapać bardzo szybko. Jeżeli jednak nie chcesz spróbować, to pomyśl o Chicago Express albo Steel Driverze. Obie są grami pociągowymi, obie używają podobnego systemu (do siebie, nie do AoS). Co prawda nie są to gry o przesyłaniu towarów (przynajmniej CE), to dają dużą frajdę z rozgrywki.janekbossko pisze:a AoS czy w takim razie Steam bedzie lzejszy? ale nie mowicie m ize zostal tylko RT i TtR ;(
W ile osob graliscie i na jakiej mapie ??Nataniel pisze:Gralismy dwa razy do tej pory - wypas. Gra chociaz dosyc brzydka, to diablo wciaga. Jedyny mankament jest taki, ze nie wybacza bledow - zwykle w polowie gry juz widac kto nie ma zadnych szans na zwyciestwo i tak naprawde robi tylko za "przeszkadzajke" kiedy pozostali gracze walcza o zwyciestwo.
Obawiam sie tez, ze jak w 2/3 gry ktos ma dobra insfrastrukture i kilka punktow wiecej od Ciebie (a mniej wiecej tyle samo shares), to czesto nie bardzo jest jak go dogonic - do konca gry juz ta przewaga sie utrzymuje i robiac co ture 2 dostawy za 5-6 punktow nie ma czego tu wiecej wymyslic - nie ma jak go przyblokowac, zaryzykowac, itd. Zobaczymy jak to bedzie wygladalo w kolejnych grach.
Najwazniejsze - gra BAAARDZO podoba sie Sasannce, wiec jest pewne, ze bede w nia sporo gral
powiedziałbym tak - gra nie wybacza dużych błędów, szczególnie na początku, ale ma jednocześnie silny mechanizm pościgowy, te 2 punkty więcej cofania się na turę to naprawdę bardzo dużo (więcej niż przewaga z większej ilości kasy lidera).Nataniel pisze:Gralismy dwa razy do tej pory - wypas. Gra chociaz dosyc brzydka, to diablo wciaga. Jedyny mankament jest taki, ze nie wybacza bledow - zwykle w polowie gry juz widac kto nie ma zadnych szans na zwyciestwo i tak naprawde robi tylko za "przeszkadzajke" kiedy pozostali gracze walcza o zwyciestwo.
Obawiam sie tez, ze jak w 2/3 gry ktos ma dobra insfrastrukture i kilka punktow wiecej od Ciebie (a mniej wiecej tyle samo shares), to czesto nie bardzo jest jak go dogonic - do konca gry juz ta przewaga sie utrzymuje i robiac co ture 2 dostawy za 5-6 punktow nie ma czego tu wiecej wymyslic - nie ma jak go przyblokowac, zaryzykowac, itd. Zobaczymy jak to bedzie wygladalo w kolejnych grach.
Na podstawowej, w 3-4 osoby.Qlaqs pisze:W ile osob graliscie i na jakiej mapie ??
2 punkty robia roznice tylko jezeli jest sie na roznych czesciach toru punktacji. Chodzi mi o sytuacje, gdy przewaga lidera jest niewielka i osoba na 2. miejscu (3-4 pola za nia) nie ma juz szans dogonic lidera, mimo ze do konca gry zostalo jeszcze pol godziny. Po prostu nie ma mozliwosci - tak jak w innych grach, zaryzykowania czy zrobienia jakiegos super zagrania.powiedziałbym tak - gra nie wybacza dużych błędów, szczególnie na początku, ale ma jednocześnie silny mechanizm pościgowy, te 2 punkty więcej cofania się na turę to naprawdę bardzo dużo (więcej niż przewaga z większej ilości kasy lidera).
Jezeli TtAges nie podoba Ci sie wizualnie, to AoS jest tego samego kalibru - wyglada tak jak trzeba, bez fajerwerkow, jest czytelny i swietny. W porownaniu do Railroad Tycoona z olbrzymimi znacznikami pustych miast i mega bezsensowna plansza, to ideal. Zgrzytaja jedynie za duze (nieporeczne) banknoty.To samo było jak zrezygnowałem z mega promocyjnego zakupu TtAges który miałem niedawno, a teraz pewnie odpuszczę AoS......
I dlatego właśnie używa się żetonów pokerowych (no, może nie tylko dlatego).Nataniel pisze:Zgrzytaja jedynie za duze (nieporeczne) banknoty.
Hmmm ... a jest jakis dostep do tych okraglych znacznikow ... ?? [lepiej miescilyby sie do pudelka]steady pisze:Mi się plansza do AoS bardzo podoba, ale raczej zastąpie plastikowe lokomotywy okrągłymi znacznikami.
I dlatego właśnie używa się żetonów pokerowych (no, może nie tylko dlatego).Nataniel pisze:Zgrzytaja jedynie za duze (nieporeczne) banknoty.
To troche bez sensu by bylo - za duze zarobki. Mam watpliwosci bo wlasnie tak gralem ostatnio. Mi sie wydaje ze to tylko bonus dla niedokonczonych tras... W AoS dostaje sie tylko za kompletna trase 1 na "torze zarobkow" jesli przez nia dowieziemy. W mysl tej reguly jesli ktos by przewozil z niedokonczonej trasy dostawalby 0. Tak samo jakbys bral z niedokonczonej trasy przeciwnika ten dostawalby 0 za kostke.steady pisze:St. Lucia - bonus dotyczy się wszystkich połączeń (przynajmniej ja to tak interpretuję).