Curiosity pisze: ↑16 kwie 2020, 14:03
Niekoniecznie zrozumie moją strategię, a wstawanie we dwóch od stołu żeby się "naradzić" jest słabe. Jak znam życie, to wielu graczy powie w tym momencie: "okay, byłem ostatni więc nie będę Ci się mieszał do rozgrywki, sam rób dwie tury na kolejkę, ja sobie popatrzę".
...ogólnie nie przyszło mi na myśl naradzenie się poza stołem... wgl tam gdzie elementy kooperacji są w takiej formie uważam, że nie powinno się naradzać cicho. A fakt narzucania taktyki... ma to klimat i grając w wiele kooperacji nauczyłem się: "nie podpowiadać innym!" (nawet jak widzę ewidentnie jakieś rozwiązanie to staram się na nie nie wskazywać... wolę przegrać, a trzymać klimat - taka dygresja: jakoś ostatnio jak słyszałem przy pandemii pytanie co robić dalej to odpowiadałem, że np. jako naukowiec się na tym nie znam tak dobrze... wiec nie wiem

a w najgorszym przypadku pokazywałem [przy nauce graczy którzy mało grają] z 3 drogi różne).
Fakt taki system dołączenia kooperacji mi się podoba, ale innym nie musi. Taki "finał" się robi w końcowej fazie gdzie przed ostatni z Bogów goni resztę (co jest jak dla mnie klimatyczne - słabsi jednoczą się, żeby podjąć walkę, z mocniejszym by się nie połączyli bo ten mocniejszy by nas "wchłonął" itp. itd. <- opowiadanie bajek pod klimat innym razem

).
Ale zgodzę się - nie kupię pewnie. Już gdzieś wspominałem - długa, duża strategia... ja to kupuje! Dużo fajnych figurek? Tym lepiej się będzie grało... Zapowiada się świetne wykonanie? To może i z powodu ceny bym tak nie płakał!
Ale pierwszy punkt (długa, duża...) + angielski... niestety! Już widzę jakby to wchodziło na stół raz na kwartał...
Ale trzeba wspomnieć - jak dla mnie CMON ma bardzo przyjemną jakość gier (bawiłem się starym The Others - figurki są bardzo fajne!). Więc jak ktoś będzie miał gdzieś i będę miał okazję... chętnie spróbuje potyczki w
Ankh