Może z tego będzie coś fajnego...

A masz link do zdjęć?Tomzaq pisze:Wyglądało fajnie. Kupa kości, każdy zawodnik ma zmazywalną tabliczkę do zaznaczania czego ile tam ma...
Może z tego będzie coś fajnego...
Takie wyznania to chyba bardziej pasują na forum randkowe...Dr. Nikczemniuk pisze:Zamki Burgundii są jak brzydka dziewczyna, oczywiście na pierwszy rzut oka, bo potem okazuje się że świetnie się z nią dogadujesz i jest dobra w łóżku, znaczy na stole
Zdecydowanie...Tomzaq pisze:Takie wyznania to chyba bardziej pasują na forum randkowe...Dr. Nikczemniuk pisze:Zamki Burgundii są jak brzydka dziewczyna, oczywiście na pierwszy rzut oka, bo potem okazuje się że świetnie się z nią dogadujesz i jest dobra w łóżku, znaczy na stole
Zdecydowanie to Wy dzisiaj lewą nogą wstaliścieWincenty Jan pisze:Zdecydowanie...Tomzaq pisze:Takie wyznania to chyba bardziej pasują na forum randkowe...Dr. Nikczemniuk pisze:Zamki Burgundii są jak brzydka dziewczyna, oczywiście na pierwszy rzut oka, bo potem okazuje się że świetnie się z nią dogadujesz i jest dobra w łóżku, znaczy na stole
hmm, w jego rankingu Speicherstadt jest na siódmym miejscu - to o ile niżej może być Jorvik? W top 10 powinien się zmieścićWincenty Jan pisze:Co do Jorvika też jestem ciekaw Waszych opinii. Pewnie , wcześniej czy pozniej i tak kupię ten tytuł tylko pozostaje pytanie czy wcześniej , czy pozniej...póki co oceny na BGG nie zachwycają.
KubaP też chyba nie zachwala , a to przecież fan Mistrza
1. Zamki BurgundiiWincenty Jan pisze:Aktualizacja:
1. Zamki Burgundii
2. Trajan
3. Bora Bora
4. Wyrocznia Delficka
5. Amerigo
6. Rialto
7. Karicane Zamki Burgundii
8. Bruges
9. Badacze Głębin
Jorvik = Speicherstadt+Keispeicher. Jedyne różnice między nimi to:Paskudnik pisze:Wincenty Jan pisze:hmm, w jego rankingu Speicherstadt jest na siódmym miejscu - to o ile niżej może być Jorvik? W top 10 powinien się zmieścićWincenty Jan pisze:Co do Jorvika też jestem ciekaw Waszych opinii. Pewnie , wcześniej czy pozniej i tak kupię ten tytuł tylko pozostaje pytanie czy wcześniej , czy pozniej...póki co oceny na BGG nie zachwycają.
KubaP też chyba nie zachwala , a to przecież fan MistrzaChoć mnie osobiscie też bardziej przekonuje theme w Speicherstadt...
A czy dodatek Kaispeicher nie miał właśnie usprawnić gry na dwie osoby i czynić jej grywalnej w tej konfiguracji?KubaP pisze: Jorvik = Speicherstadt+Keispeicher.
Jedna uwaga - to nie jest gra dla dwóch osób. Na BGG napisano 3-5, na pudełku Jorvika 2-5 i na planszy jest nawet oznaczenie rozkładu talii przy 2 osobach. Może i jest, ale działa fatalnie. Więc dla 3-5 - rewelacyjna gra licytacyjna z bardzo sprytnym mechanizmem zakupu.
Badacze tak nisko???Wincenty Jan pisze: 1. Zamki Burgundii
2. Trajan
3. Bora Bora
4. Wyrocznia Delficka
5. Amerigo
6. Rialto
7. Karicane Zamki Burgundii
8. Bruges
9. Notre Dame
10. Badacze Głębin
Trzeba to wkalkulować tak samo, jak z obowiązkowe zdobycie kobiety/mężczyzny w BB. Feldowska odmiana karmienia, od razu w wersji super-hard.warlock pisze:sztuczne blokowanie możliwości zdobywania punktów uważam za strasznie dziwaczne
Cytat rokuW Badaczach Feld położył kołdrę w poprzek i jajca wystają.
od 2013 udało się poznać kilka nowych pozycji od pana Feldathe_ka pisze:1.Zamki Burgundii
2.W Roku Smoka
3.Notre Dame
Nie będę Cię wyprowadzać. The Speicherstadt, czyli poprzednik Jorvika nie przypadł mi również do gustu i obiektywnie jest to dość przeciętna gra.kaimada pisze:Szczerze mówiąc po zderzeniu z Jorvikiem chyba odechciało mi się dalej poznawać gry Stefana Felda.
Nie chodzi o sam brak klimatu, ale tam po prostu jest niewiele gry w grze. Jedna prosta faza, powtarzana aż do zakończenia gry. Mało...
Możecie próbować wyprowadzać mnie z błędu.
Właśnie skończyłem partię po dłuższej przerwie. Mamusiu, jak ja lubię tę grę! Zgadzam się z powyższym (może poza numerem porządkowymApos pisze: 2. Badacze Głębin (z tendencją do wskoczenia na pierwsze miejsce - bardzo niedoceniony tytuł)