The Great Wall (Kamil Cieśla, Robert Plesowicz, Łukasz Włodarczyk)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3713 times
Been thanked: 3897 times

Re: The Great Wall (Kamil Cieśla, Robert Plesowicz, Łukasz Włodarczyk)

Post autor: japanczyk »

sasquach pisze: 20 kwie 2023, 23:07 Zagraliśmy (w 3 osoby) i zapomniałem opisać wrażeń, więc nadrabiam.

Karty hordy z trybu kooperacji - zdecydowanie na plus. Nadal nie było poważniejszego zagrożenie ze strony hordy, ale te karty wymagały choć trochę kombinowania. Polecam i do podstawowych raczej nie wrócę.

Szczur - na pewno trochę ułatwia bo złoto staje się mniejszym problemem, ale podobało mi się jak dzięki niemu można kierować zainteresowanie na poszczególne pola. Pewnie będę wracał do niego.

Smok - eee... hmmm... nie nie użyliśmy go ani razu. Nie wiem jak potężne musiałyby być karty hordy, żeby był użyteczny. Ew. może w jakieś strategii skupiające się na budowaniu muru, a nie wojska. Ale to pewnie też w coopie, bo samemu ciężko wystawić obsługę działa. Na razie idzie w odstawkę bo tylko miejsce zajmuje.
Szczura nie polecam ogolnie, dla mnie troche psuje te gre :P
Polecam za to Czyngis Khana - stawia wyzwanie
Awatar użytkownika
Sawmody
Has thanked: 70 times
Been thanked: 8 times

Re: The Great Wall (Kamil Cieśla, Robert Plesowicz, Łukasz Włodarczyk)

Post autor: Sawmody »

Trafiłem na krótki wariant rozgrywki, opisałem w odpowiednim dziale.
viewtopic.php?t=79401
Czy ktoś może go próbował? U mnie to być albo nie być tej gry w kolekcji, bo znajomi nie będą jej tolerować jeśli nie zejdziemy z czasem do max. 2h30min.
ODPOWIEDZ