Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
sasquach pisze: ↑20 kwie 2023, 23:07
Zagraliśmy (w 3 osoby) i zapomniałem opisać wrażeń, więc nadrabiam.
Karty hordy z trybu kooperacji - zdecydowanie na plus. Nadal nie było poważniejszego zagrożenie ze strony hordy, ale te karty wymagały choć trochę kombinowania. Polecam i do podstawowych raczej nie wrócę.
Szczur - na pewno trochę ułatwia bo złoto staje się mniejszym problemem, ale podobało mi się jak dzięki niemu można kierować zainteresowanie na poszczególne pola. Pewnie będę wracał do niego.
Smok - eee... hmmm... nie nie użyliśmy go ani razu. Nie wiem jak potężne musiałyby być karty hordy, żeby był użyteczny. Ew. może w jakieś strategii skupiające się na budowaniu muru, a nie wojska. Ale to pewnie też w coopie, bo samemu ciężko wystawić obsługę działa. Na razie idzie w odstawkę bo tylko miejsce zajmuje.
Szczura nie polecam ogolnie, dla mnie troche psuje te gre
Polecam za to Czyngis Khana - stawia wyzwanie
Trafiłem na krótki wariant rozgrywki, opisałem w odpowiednim dziale. viewtopic.php?t=79401
Czy ktoś może go próbował? U mnie to być albo nie być tej gry w kolekcji, bo znajomi nie będą jej tolerować jeśli nie zejdziemy z czasem do max. 2h30min.