Zobaczymy bo ja jestem ciągle bardzo zainteresowanybrazylianwisnia pisze: ↑16 sie 2021, 09:38Nowa mapa, budynki, krowy i twist to chyba dość spore zmiany. Gdyby zmienili główna mechanikę to po co łączyć to w serie?

Zobaczymy bo ja jestem ciągle bardzo zainteresowanybrazylianwisnia pisze: ↑16 sie 2021, 09:38Nowa mapa, budynki, krowy i twist to chyba dość spore zmiany. Gdyby zmienili główna mechanikę to po co łączyć to w serie?
Czegos takiego chyba należy się spodziewać.
Ale np. teraz można zamówić nową wersję w Gandalfie za 144 zł, może warto?IrasArgor pisze: ↑13 sie 2021, 13:19Boje się, że może być wyższa jako "odświeżona, ładniejsza" następczyni. 200 zł po maksymalnych rabatach. Jakoś tych kolorowych kowbojów i cielaczki trzeba sobie odbićbrazylianwisnia pisze: ↑13 sie 2021, 13:17Dodruku juz nie będzie bo będzie wydana nową edycja. Strzelam że 180-200zl..
Ciekawe czy nowa wypraska gry podstawowej pomieści elementy dodatku.
Głowna atrakcją dodatku są żetony wymiany które już tu są. Myślę że nowy dodatek też trochę ulepszy w stosunku do obecnego tak jak podstawka. Nie rozumiem dlaczego nie jest to wersja odrazu z dodatkiem ale cóż.
Made my evening tymi domkami umożliwiającymi zrzucanie dwójek... Pamiętam takie z dzieciństwa
Ale tak wlasciwie to mozna losowac z woreczka i wtedy te wyciecia nie sa problemem?staniach21 pisze: ↑17 sty 2021, 02:28Odpisali Ci coś? Bo mi tylko, że nikt się do nich o to nie zgłaszał?Spoiler:
Ja mam. Jest lekki, idealnie dopasowany i przy tym tani. Dodatek też się mieści idealnie.
Jestem ciekaw jak to poprostu komponuje się z plansza i innymi elementami gry.hipcio_stg pisze: ↑22 sie 2021, 00:12 Wygląda dokładnie jak na zdjęciu. Dawno temu podobne żołnierzyki można było trafić w kinder niespodziankach. To dokładnie taki sam produkt. Uważam, że cena bardzo dobra. Muszę tylko spróbować pomalować kapelusze i gwiazdy![]()
Była. Nie pamiętam tylko gdzie ją czytałemdetrytusek pisze: ↑24 sie 2021, 11:29 Czy ja dobrze widzę, że wywalili najładniejsze krówki ever czyli west highland i zastąpili brzydalowatymi shorthorn-ami? No to jest ostateczny gwóźdź ...
Swoją drogą, że też się jeszcze nie rozpętała gównoburza jak to trzeba było w nowej wersji wprowadzić czarnoskórego i kobietę w imię poprawności to się dziwię.
GWT jest w pełni niezależne językowo. Spolszczona będzie chyba tylko instrukcja. W takiej sytuacji koszty produkcji są w zasadzie takie same (część druku międzynarodowego), a koszty krajowej dystrybucji niższe, ponieważ mamy niższe pensje w PL. Obstawiam więc, że polskie SCD będzie poniżej 70$.Shodan pisze: ↑03 wrz 2021, 19:43 GWT 2 edycja ma mieć premierę na GenCon z SCD 70$. Ciekawe jaka będzie cena polskiej edycji. Po tym co było ze Szczękami Lwa może wcale nie być niższa.
https://boardgamegeek.com/geekpreview/4 ... 21-preview