Portal Ogarnij się!!!

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3732 times
Been thanked: 3932 times

Re: Portal Ogarnij się!!!

Post autor: japanczyk »

To nie fejk, post mial widoczność dla wszystkich
Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 336 times
Been thanked: 561 times

Post autor: tomp »

są przypadki włamań na konta facebookowe i wynikające z nich problemu np. kradzież na blika.
Tak czy inaczej sprawdza się powiedzenie jak raz coś pójdzie w sieć to nie ginie... screenshot już jest w sieci.
Mnie nurtuje czy znajdzie się odpowiedź na pytanie: czy p. Trzewiczek jako właściciel konta w jakikolwiek sposób będzie się do tego ustosunkowywać ?
Czy screenshot to już dowód ? Bezpośrednie nagrania audio lub audio-video potrafią być są kwestionowane (np.nagrania u Sowy), a do tekstu zawsze można dokleić ikonę z nazwiskiem....
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 2033 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

japanczyk pisze: 26 lip 2021, 14:35 To nie fejk, post mial widoczność dla wszystkich
Nie mniej jednak abym zrobił co mam zrobić muszę mieć pewność od Ignacego (o ile taką otrzymam). Jedyne co wiem to że był za "feministkami" i ich marszami. Za covidowymi szczepionkami też był z tego co pamiętam. Innych jego aktualnych wybryków nie kojażę więc jak kos ma linki do filmików czy wypowiedzi to chętnie się zapoznam. Jeżeli ktoś chcę zostać incognito prosze przesyłać na PW (dotrzymam tajemnicy).
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

A co masz robic?
Trzewik prywatnie wygłosił poglad ze mu przeszkadzają kościelne dzwony o 6 rano ;) nie ma co robić inby
pcyzm
Has thanked: 214 times
Been thanked: 242 times

Post autor: pcyzm »

Wolność słowa ma swoje ograniczenia. Trzewik może popierać kogo i co chce oraz pisać co popadnie o ile nie obraża czyichś uczuć religijnych. I teraz pytanie BOLLO do Ciebie, czy jeśli ten wpis się potwierdzi co zamierzasz dalej z tym zrobić (pomijam to czy będziesz cokolwiek od firmy Trzewika kupować), pozew o obrazę?
Awatar użytkownika
Irr3versible
Has thanked: 731 times
Been thanked: 707 times

Post autor: Irr3versible »

Od razu pozew... Dożywotnio wszystkie gry w folii za darmo z gwarancją braku błędów ;)
Awatar użytkownika
BOLLO
Kontakt:

pcyzm pisze: 26 lip 2021, 14:56 Wolność słowa ma swoje ograniczenia. Trzewik może popierać kogo i co chce oraz pisać co popadnie o ile nie obraża czyichś uczuć religijnych. I teraz pytanie BOLLO do Ciebie, czy jeśli ten wpis się potwierdzi co zamierzasz dalej z tym zrobić (pomijam to czy będziesz cokolwiek od firmy Trzewika kupować), pozew o obrazę?
Sprawa jest delikatna i dosyć niefajna bym rzekł. Jeżeli cały wpis okaże się prawdą będą konsekwencje. Jakie? Jeszcze nie wiem bo nie wiem ile było w tym prawdy a ile zostało w tym wpisie spreparowane. Poczekajmy z osądami aż Trzewik coś odpisze.
tsodo
Has thanked: 59 times
Been thanked: 34 times

Post autor: tsodo »

BOLLO pisze: 26 lip 2021, 15:18
pcyzm pisze: 26 lip 2021, 14:56 Wolność słowa ma swoje ograniczenia. Trzewik może popierać kogo i co chce oraz pisać co popadnie o ile nie obraża czyichś uczuć religijnych. I teraz pytanie BOLLO do Ciebie, czy jeśli ten wpis się potwierdzi co zamierzasz dalej z tym zrobić (pomijam to czy będziesz cokolwiek od firmy Trzewika kupować), pozew o obrazę?
Sprawa jest delikatna i dosyć niefajna bym rzekł. Jeżeli cały wpis okaże się prawdą będą konsekwencje. Jakie? Jeszcze nie wiem bo nie wiem ile było w tym prawdy a ile zostało w tym wpisie spreparowane. Poczekajmy z osądami aż Trzewik coś odpisze.
Mam nadzieje, że to będzie prawda, bo chciałbym poczytać więcej o tych konsekwencjach :lol:
Ostatnio zmieniony 26 lip 2021, 16:42 przez tsodo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AntBehindLeaf
Has thanked: 72 times
Been thanked: 137 times

Post autor: AntBehindLeaf »

Śmieszni jesteście z tymi konsekwencjami. Mniemam, że nuda w życiu i jakąś inbę by się wykręciło, ale miejcie Rigcz.

Robicie z siebie jakieś postacie które mają cokolwiek do gadania, obrońcy uciśnionych - będą wyciągać wobec trzewiczka konsekwencje :lol: L O L
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

Spreparowane xD lol, wpis byl prawdziwy, ale pousuwałem linki do zdjęcia bo nie mam zamiaru byc przyczynkiem czyjejś krucjaty
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1700 times
Been thanked: 1856 times

Post autor: Mr_Fisq »

japanczyk pisze: 26 lip 2021, 14:49 A co masz robic?
Trzewik prywatnie wygłosił poglad ze mu przeszkadzają kościelne dzwony o 6 rano ;) nie ma co robić inby
"Wyrzyg" było by lepszym określeniem zwłaszcza w sytuacji w której skasowałeś oryginał i ludzie nie mogą wyrobić sobie własnej opinii.
Podeśle ktoś oryginał z prezesa na PM?
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Awatar użytkownika
BOLLO
Kontakt:

japanczyk pisze: 26 lip 2021, 15:53 Spreparowane xD lol, wpis byl prawdziwy, ale pousuwałem linki do zdjęcia bo nie mam zamiaru byc przyczynkiem czyjejś krucjaty
Spokojnie tobie i tak nic nie bedzie ale to tak jabys wiedzial kto ukradl ale nie powiedzial....."wiem ale nie powiem". Sa jednak ludzie ktorym zachowanie Ignacego nie jest obojetne i potrafia sie podzielic informacjami dotyczacymi jego osoby.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

Widzisz, ja tu robie kreskę pomiędzy tym co uwazam za słuszne
Przepis o urazie uczuc religijnych to najgłupsza rzecz jaka mozna bylo wymyślę w tym kraju i prowadzi do absurdów takich jak ostatni najazd policji na pizzerie
Mr_Fisq pisze: 26 lip 2021, 18:23 "Wyrzyg" było by lepszym określeniem zwłaszcza w sytuacji w której skasowałeś oryginał i ludzie nie mogą wyrobić sobie własnej opinii.
Tak, masz racje - pojechal grubo, szczególnie zestawiajac kazdego ksiedze z pedofilem, ALE rozumiem ten wyrzyg
Mieszkalem przy kosciele i dzwony o 6 rano na msze przekraczajace dozwolony poziom decybeli to byla norma nie tylko w moim kościele

Kazdy ma prawo do frustracji
Uwazam tylko, ze jako pezes udostepniajacy swoje posty publicznie powinien bardziej baczyc na slowa ze wzgledu na konsekwencje dla swojego biznesu
Awatar użytkownika
RUNner
Has thanked: 664 times
Been thanked: 1130 times

Post autor: RUNner »

japanczyk pisze: 26 lip 2021, 15:53 Spreparowane xD lol, wpis byl prawdziwy, ale pousuwałem linki do zdjęcia bo nie mam zamiaru byc przyczynkiem czyjejś krucjaty
Nie jestem do końca przekonany, czy powinieneś moderować temat o Portalu, w którego sklepie masz nastukane 15% rabatu. To może budzić obawy o bezstronność, a poza tym wycinanie treści niewygodnych dla Trzewiczka nieco przeczy idei wolności słowa. Jako moderator powinieneś raczej trzymać się regulaminu, a nie tego co subiektywnie uważasz za słuszne.
Awatar użytkownika
polwac
Has thanked: 1174 times
Been thanked: 462 times

Post autor: polwac »

Sam ten link wrzucił to i miał prawo edytować swój post i usunąć :D
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
Awatar użytkownika
anitroche
Has thanked: 892 times
Been thanked: 896 times
Kontakt:

Post autor: anitroche »

RUNner pisze: 26 lip 2021, 19:07
Nie jestem do końca przekonany, czy powinieneś moderować temat o Portalu, w którego sklepie masz nastukane 15% rabatu. To może budzić obawy o bezstronność, a poza tym wycinanie treści niewygodnych dla Trzewiczka nieco przeczy idei wolności słowa. Jako moderator powinieneś raczej trzymać się regulaminu, a nie tego co subiektywnie uważasz za słuszne.
Głosuję za tym, aby moderował ten wątek tylko osoba posiadająca dokładnie 7,5% rabatu w sklepie Portalu, co by osoba posiadająca 0% nie wzbudziła obawy o to, że specjalnie nie kupuje u nich w sklepie, żeby działać na szkodę wydawnictwa ;).

A tak serio, to przecież moderować wątek może każda osoba bez względu na swoje poglądy, bo moderator po prostu sprawdza poprawność postów względem regulaminu. Czy może źle myślę?
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."

Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Awatar użytkownika
Emil_1
Has thanked: 57 times
Been thanked: 183 times

Post autor: Emil_1 »

Panowie i Panie,
Nie wiem o co chodzi z postem tego Pana ale sugeruję aby osoby, które poczuły się urażone postem tej osoby( cokolwiek napisała) mogą zrezygnować z kupowania jego gier i przestać wspierać finansowo jego działalność.

Zakładam że autor pod wpływem chwili wrzucił jakiś post atakujący Kościół / LGBT / Panie i w efekcie wkurzył całą grupę. Jego błąd ale też nie powód by od razu wieszać
Miłego dnia! :)
Awatar użytkownika
Kwestor
Has thanked: 186 times
Been thanked: 90 times

Post autor: Kwestor »

Emil_1 pisze: 26 lip 2021, 19:37 Zakładam że autor pod wpływem chwili wrzucił jakiś post atakujący Kościół / LGBT / Panie i w efekcie wkurzył całą grupę. Jego błąd ale też nie powód by od razu wieszać
Nie zrozumiałeś, ten cały wątek jest po to, żeby wieszać co popadnie na Portalu i/lub Prezesie :P
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

RUNner pisze: 26 lip 2021, 19:07 Nie jestem do końca przekonany, czy powinieneś moderować temat o Portalu, w którego sklepie masz nastukane 15% rabatu. To może budzić obawy o bezstronność, a poza tym wycinanie treści niewygodnych dla Trzewiczka nieco przeczy idei wolności słowa. Jako moderator powinieneś raczej trzymać się regulaminu, a nie tego co subiektywnie uważasz za słuszne.
Ekhm... usunalem zdjecie, ktore sam wrzuciłem. Ogolnie kazdy ma prawo wyedytowac swoj post/poprosic moderacje o usuniecie swoich treści
Nie wiem co ma rabat do bezstronnosci - poczytaj moje krytyczne posty na temat Portalu - wspieram wydawnictwo, bo wydaje dobre gry, no i czasem w sklepie maja lepsza oferte niz w innycb sklepach ;) nie ma to nic wspólnego z jakimkolwiek fanbojostwem
Awatar użytkownika
VivoBrezo
Has thanked: 182 times
Been thanked: 650 times
Kontakt:

Post autor: VivoBrezo »

japanczyk pisze: 26 lip 2021, 19:50 Ekhm... usunalem zdjecie, ktore sam wrzuciłem. Ogolnie kazdy ma prawo wyedytowac swoj post/poprosic moderacje o usuniecie swoich treści
Nie wiem co ma rabat do bezstronnosci - poczytaj moje krytyczne posty na temat Portalu - wspieram wydawnictwo, bo wydaje dobre gry, no i czasem w sklepie maja lepsza oferte niz w innycb sklepach ;) nie ma to nic wspólnego z jakimkolwiek fanbojostwem
Nie widzę w ogóle powodu dla którego powinieneś się tłumaczyć z tego.

@Bollo Fajna dramka, lubię dramki, ale bez przesady, jaka obraza uczuć religijnych.
1. Kościół to instytucja, z tego co zrozumiałem Ignacy jechał po księżach, a nie obrażał Boga.
2. Nawet jeśli ktoś coś powie złego o Twojej religii, Jezus mówił nadstaw drugi policzek, a nie zbieraj dowody i dumaj sobie nad konsekwencjami (swoją drogą jestem ich ciekaw ) xD.
3. Nie wiem w ogóle po co pisze o tym wszystkim, bo to jest tak totalnie absurdalny temat.

Facet ma prawo powiedzieć, że kościół jest zły, szczepionki dobre i co tam jeszcze sobie sądzi. To, że prowadzi firmę z planszówkami nic nie zmienia. Ty masz prawo zagłosować portfelem i nie kupować u niego, jeśli to sprawia Tobie taki dyskomfort :D.
Awatar użytkownika
detrytusek
Has thanked: 524 times
Been thanked: 1240 times

Post autor: detrytusek »

VivoBrezo pisze: 26 lip 2021, 20:15
Facet ma prawo powiedzieć, że kościół jest zły, szczepionki dobre i co tam jeszcze sobie sądzi. To, że prowadzi firmę z planszówkami nic nie zmienia. Ty masz prawo zagłosować portfelem i nie kupować u niego, jeśli to sprawia Tobie taki dyskomfort :D.
A Bollo ma prawo wnieść absurdalny pozew :).
"Nie ma sensu wiara w rzeczy, które istnieją."

Do sprzedania: Comancheria, D-day dice
Wątek sprzedażowy
Awatar użytkownika
VivoBrezo
Has thanked: 182 times
Been thanked: 650 times
Kontakt:

Post autor: VivoBrezo »

detrytusek pisze: 26 lip 2021, 20:23
A Bollo ma prawo wnieść absurdalny pozew :).
Oczywiście, że ma. Reszta ma za to prawo mieć z tego pozwu uciechę :D
pcyzm
Has thanked: 214 times
Been thanked: 242 times

Post autor: pcyzm »

detrytusek pisze: 26 lip 2021, 20:23 Bollo ma prawo wnieść absurdalny pozew :).
Dlaczego absurdalny? Ma prawo korzystać ze swoich praw jak każdy wolny obywatel. Można się z nim nie zgadzać, natomiast o zasadności decyduje już wtedy sąd.

Nadal uważam jednak, że dotyczy to bardziej samego Ignacego, niż Portalu jako takiego i tego co było wcześniej głównym motywem tego wątku.
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: psia.kostka »

Fajnie, ze wypowiadaja sie juz osoby, ktore nawet nie widzialy posta. Gluchy telefon, wersja: internetowy szitstorm.

Tak po prawdzie to post Ignacow moglby byc takim samym ziarnem jak post Daniele Tascini, ale czy warto? Chyba nie...

Milego wieczoru wszystkim 8)
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1700 times
Been thanked: 1856 times

Post autor: Mr_Fisq »

japanczyk pisze: 26 lip 2021, 18:51
Mr_Fisq pisze: 26 lip 2021, 18:23 "Wyrzyg" było by lepszym określeniem zwłaszcza w sytuacji w której skasowałeś oryginał i ludzie nie mogą wyrobić sobie własnej opinii.
Tak, masz racje - pojechal grubo, szczególnie zestawiajac kazdego ksiedze z pedofilem, ALE rozumiem ten wyrzyg
Mieszkalem przy kosciele i dzwony o 6 rano na msze przekraczajace dozwolony poziom decybeli to byla norma nie tylko w moim kościele
A ja nie rozumiem.
Ja mam jak najgorsze zdanie o ludziach którzy sprowadzają się w jakieś miejsce i oczekują że rzeczywistość dostosuje się do nich (a jak łamane jest prawo, to się dzwoni na policje). Jako właściciel pola koło którego zbudowano blok mógłby całe litanie o "mieszczuchach" pisać.

Jakoś nie odwalam takich akcji i to nie tylko dlatego, że w przeciwieństwie do prezesa odrobiłem lekcję z używania facebooka :roll:
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Zablokowany