warlock pisze: ↑28 lis 2022, 11:36
Jest nówka na OLX, szczerze mówiąc jeśli miałbym rozszerzać Dominiona wyłącznie o jeden dodatek, byłoby to Imperium

.
I ja uważam tak samo, jeśli chodzi o wybór jedynego dodatku. I tak też zrobiłam

Natomiast może nie ma potrzeby kupować teraz na olx, jeśli teraz jeszcze ten dodatek nie jest potrzebny, a za jakiś czas powinien się pojawić od IUVI. I będzie tańszy
Minus planu jest taki, że nie wiadomo za jaki czas.
Ostatnio udało nam się zagrać w Imperium po raz pierwszy. I fakt, bardzo dużo zmienia
Karty Królestwa wzięliśmy tylko z rozszerzenia, by zniwelować różnice w ograniu poszczególnych graczy. No i wrażenie jakbyśmy grali w zupełnie inną grę

Niby coś znanego, ale jednocześnie wszystko jakieś nowe
A rozgrywka zajęła nam chyba 2h
Z podstawki na Imperium jest duży przeskok. Oczywiście można mieszać te zestawy, wprowadzać karty stopniowo, i będzie łatwiej.
Gdybyśmy wzięli np. Złoty wiek, to na pewno byłoby łatwiej. Nadal jednak uważam, że na jedyny dodatek najlepsze będzie Imperium
morris pisze: ↑28 lis 2022, 11:39
RUNner pisze: ↑28 lis 2022, 11:15
Musiałbym tylko ogarnąć, który z dodatków mógłby mnie czymś przekonać do siebie.
Może sam autor gry Ci w tym pomoże -
viewtopic.php?p=1148867#p1148867 (ten przewodnik jednakowoż nie zawiera 3 ostatnich dodatków -
Menagerie,
Allies i
Plunder).
Bardzo ten przewodnik polecam.
A w następnym kroku jeszcze bardziej polecam przyjrzeć się, na
Dominion Wiki Polska, zawartości poszczególnych zestawów. W tym, jakie konkretnie karty zawiera dany zestaw i czy Tobie one pasują.
To naprawdę super, że jest taka możliwość (dzięki, morris

).
Ja dzięki takim oględzinom wiem, że moim kolejnym jedynym rozszerzeniem będzie zapewne Złoty wiek, a że Przystań raczej mnie nie jara.