Dominion (Donald X. Vaccarino)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Filippos
- Lokalizacja: Wawa, sercem w Wawie, nogą w wawie i innymi częściami ciała też;))
Re: Dominion - Intrigue
Szczerze wątpię. W Seaside będziemy mieć 26 zestawów nowych kart królestwa i jakieś jeszcze dodatkowe elementy, na razie nie znane. Pewnie pojawią się jakieś żetony, lub znaczniki.blazej pisze:Ciekawe czy to będzie miało wpływ na rozmiar pudełka

Prawie się zgodzę, w moim przypadku zależność ta jest odwrotnie proporcjonalnaFilippos pisze:a poza tym jak wiemy rozmiar pudła ma bezpośrednie przełożenie na akceptowalność ceny.

Zapewne planszę ala Call of Cthulhu LCG lub jubileuszowa AlhambraFilippos pisze: i jakieś jeszcze dodatkowe elementy, na razie nie znane. Pewnie pojawią się jakieś żetony, lub znaczniki.

A pudelko nie bedzie innych rozmiarow... standard, klasyka, seria... jakkolwiek to nazwiemy raczej nie zmienia sie rozpoznawalnego znaku i wielkosci pudelka
- Tommy
- Has thanked: 120 times
- Been thanked: 31 times
Myślę, że i tak warto. Jak już będę miał Intrygę to na pewno wezmę się za zrobienie jednego pudełka "podróżnego" - bo targanie tego już mnie irytuje (że dla samych kart), dwóch pudełek nie "zniosę"blazej pisze: Jeżeli producent nie zmieni strategii to będzie trzeba zbudować jakieś własne pudło.

BTW na BGG są świetne samoróbki pudełek do podstawki Dominiona (oceniam, że ca. 50% mniejsze pudełko się taszczy).
"I used to roll the dice
feel the fear in my enemy's eyes"
Kiedy już wyjdą te wszystkie dodatki mogliby zrobić wersję deluxe wszystko w jednym, specjalnym pudełku. Oczywiście jeżeli byłoby sensownych rozmiarów.
- Don Simon
- Moderator
- Been thanked: 1 time
Przeciez to sie nigdy nie stanie...blazej pisze:Kiedy już wyjdą te wszystkie dodatki (...)

Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
W 2012 r. Wtedy ma być koniec świataDon Simon pisze:Przeciez to sie nigdy nie stanie...blazej pisze:Kiedy już wyjdą te wszystkie dodatki (...)

Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
- costi
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 3 times
POzwole sobie podlinkowac sasiedni temat, w ktorym zaproponowalem rozwiazania en samego Dominiona: http://forum.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 25#p148725Tommy pisze:Myślę, że i tak warto. Jak już będę miał Intrygę to na pewno wezmę się za zrobienie jednego pudełka "podróżnego" - bo targanie tego już mnie irytuje (że dla samych kart), dwóch pudełek nie "zniosę"blazej pisze: Jeżeli producent nie zmieni strategii to będzie trzeba zbudować jakieś własne pudło.![]()
BTW na BGG są świetne samoróbki pudełek do podstawki Dominiona (oceniam, że ca. 50% mniejsze pudełko się taszczy).

trochę człowieka i technika się gubi
Moja kolekcja
Moja kolekcja
- Andy
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 201 times
Intrygująca historia powstawania i ewolucji Intrygi: http://www.boardgamegeek.com/thread/418644
Gdy wszystko inne zawiedzie, rozważ skorzystanie z instrukcji.
- Filippos
- Lokalizacja: Wawa, sercem w Wawie, nogą w wawie i innymi częściami ciała też;))
Re: Dominion
Panie i Panowie! Dominion zdobywa Spiel Des Jahres 2009
Gratulacje
http://www.gamesfanatic.pl/2009/06/29/w ... hres-2009/

- Filippos
Pięć kart z Intrygi pojawiło się na BSW: http://www.gamesfanatic.pl/2009/06/29/intryga-online/
Agricola zdetronizowana
Intryga pierwsze miejsce
No jeszcze nie całkiem, ale miałem dobre wejście
Będzie pierwsze miejsce? Średnia 8,49 głosów na razie malutko, ale to z kwestia czasu. Ja dla zasady z dziesiątką jeszcze się wstrzymałem

No jeszcze nie całkiem, ale miałem dobre wejście

Będzie pierwsze miejsce? Średnia 8,49 głosów na razie malutko, ale to z kwestia czasu. Ja dla zasady z dziesiątką jeszcze się wstrzymałem

To ktoś jeszcze pamięta o tym zapychaczu ? 

Nigdy więcej karcianek kolekcjonerskich i pseudo kolekcjonerskich. [W trakcie infiltracji mafii Twilightowej ]
Chyba nastąpił jakiś zamach na BGG, Intryga zniknęła z rankingu
To na pewno jakaś zmowa.

- Van
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 17 times
Wygląda na to że wszystkie dodatki do gier zniknęły z rankingu (przynajmniej do dominiona i rftg)
Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
- BloodyBaron
faktycznie, aczkolwiek w przypadku Dominiona spawa jest mocno wątpliwa - chyba jednak Intyga powinna móc występować jako samodzielna gra - a szereg osób ocenia ją inaczej - lepiej - od pierwszego zestawu Dominion.
_________
Moje gry
Moje gry
Może właśnie Intryga była powodem wycofania dodatków. Może przestraszyli się podstawki + wszystkie dodatki w pierwszej dziesiątceBloodyBaron pisze:faktycznie, aczkolwiek w przypadku Dominiona spawa jest mocno wątpliwa - chyba jednak Intyga powinna móc występować jako samodzielna gra - a szereg osób ocenia ją inaczej - lepiej - od pierwszego zestawu Dominion.

- Tommy
- Has thanked: 120 times
- Been thanked: 31 times
blazej pisze:Może właśnie Intryga była powodem wycofania dodatków. Może przestraszyli się podstawki + wszystkie dodatki w pierwszej dziesiątceBloodyBaron pisze:faktycznie, aczkolwiek w przypadku Dominiona spawa jest mocno wątpliwa - chyba jednak Intyga powinna móc występować jako samodzielna gra - a szereg osób ocenia ją inaczej - lepiej - od pierwszego zestawu Dominion.
Po prostu w pewnym momencie zawrzało na BGG - są nawet linki do odpowiednich tematów u nas w dziale dotyczącym BGG. Niestety ja się z tym nie zgadzam, bo np. Ticket to Ride: Nordic Countries które nie wnosi komp;letnie nic nowego a też jest samodzielną grą (tak jak D: Intryga) został w rankingu!!! (imho: nonsens i niekonsekwencja wręcz piramidalna).
"I used to roll the dice
- BloodyBaron
odgrzebuję temat z pytaniem powracającym w głowach posiadaczy rodzimego Dominiona:
Bardzie,
kiedy będzie polska edycja Intrygi?
Bardzie,
kiedy będzie polska edycja Intrygi?

_________
Moje gry
Moje gry