Indonesia
jeśli pojemność łodzi to 3, to każda firma może przewieźć tę łodzią 3 towarymistrz_yon pisze:Jedno pytanie do zasad mam, a wlasciwie serie pytan do jednego problemu:
1. Czu pojemnosc lodzi dziala w ten sposob, ze ogranicza mozliwosc sprzedazy z danego przedsiebiorstwa tylko do ilosci wlasnie pojemnosci (np. mam 5 jednostek ryzu, a pojemnosc lodzi 3, wiec sprzedaje 3)? Takie mam niejasne wrazenie, ale chce sie upewnic.
tak2. Czy jesli mam/gracz ma inne przedsiebiorstwo, to mimo wykorzystania 'pojemnosci' nadal moze on z nich skorzystac (inna spolka, inny towar)?
każda sprzedana jednostka zarabie tyle ile masz napisane na karcie (ryż 20, etc), ale za każdą musisz zapłacić koszt transportu. musisz sprzedać towar jeśli jest to możliwe, nawet jeśli za transport zapłacisz więcej niż zarobisz na sprzedaży3. Czy sprzedaz oplacana jest od ilosci? Tzn. czy jesli sprzedaje jakis towar to dostaje kase za jedna jednostke, a reszta jest milczeniem (czyli sprzedajac 4 jednostki dostaje tyle samo ile dostalbym gdybym sprzedaawal 1)?
Dzięki z gory.
to po części dlatego że dość dobrze wiem które miejsca na planszy pokazać przez rozgrywką, żeby potem nie było nagle zgrzytów. jak się na starcie opowie że problemy z czytelnością są, i się je pokaże palcem od razu, to przestaje to komukolwiek przeszkadzać...melee pisze:mnie się indonesia niezwykle podoba wizualnie, choć mogłaby być trochę czytelniejsza - Nataniel nie odnosił się do samego wyglądu, z jego uwagami się zgadzam, choć jakoś w moich jedynych dwóch grach nie przeszkadzało mi wykonanie i nie nie było problemów typu: "czy ten ląd styka się z tym morzem".