ISS Vanguard (M. Oracz, K. Piskorski, P. Samborski, M. Świerkot)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 30 times
Re: ISS Vanguard (M. Oracz, K. Piskorski, P. Samborski, M. Świerkot)
Kilka pytań:
- macie dobry filmik z zasadami gry? Czy jest tylko ten po angielsku?
- ukończyłem misję w samouczku, teraz jestem na statku. I mam problem wykorzystałem wszystkie punkty na przejście na inny system planetarny I polecenie po pół złom e kosmosie. Wykonałem wszystkie pozostałe punkty w dzienniku statku i co teraz jak mam polecieć na następną misję?
Mam jeszcze raz przejść wszystkie punkty z dziennika statku?
I ostatnie pytanie odnośnie aplikacji, tam nie ma wpisów od punktu 1 tylko od 1xxx?
- macie dobry filmik z zasadami gry? Czy jest tylko ten po angielsku?
- ukończyłem misję w samouczku, teraz jestem na statku. I mam problem wykorzystałem wszystkie punkty na przejście na inny system planetarny I polecenie po pół złom e kosmosie. Wykonałem wszystkie pozostałe punkty w dzienniku statku i co teraz jak mam polecieć na następną misję?
Mam jeszcze raz przejść wszystkie punkty z dziennika statku?
I ostatnie pytanie odnośnie aplikacji, tam nie ma wpisów od punktu 1 tylko od 1xxx?
Spoiler:
Generalnie jak wracasz z misji to jedziesz wg dziennika ale od strony chyba 24 czy 25 tj powrót z misji , dokowanie, raportowanie, awanse , ambulans jeżeli ktoś ranny , potem jak ktos umarł to kolejna zakładka i jak nie chcesz zapisać gry to przechodzisz na stronę 1 mostek i na stronie chyba 3 jest wybór celu tj wydając energie musisz mieć konkretna kartę lądowania w skanerze ..jeżeli nie masz to jest dryfowanie ( tracisz morale i powtarzasz cykl z księgi od nowa ). WSZYTKO JEST OPISANE w dzienniku pokładowym tylko trzeba na spokojnie po kolei przeczytać
- maciejo
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 132 times
Czy kogoś w tej firmie AR już całkiem powaliło, czy to już smutna rzeczywistości
Właśnie udało mi się awansować pierwszą postać do Rangi Weterana i co widzę !?
A może chinczyki tylko tekst literki pomylili !?

Właśnie udało mi się awansować pierwszą postać do Rangi Weterana i co widzę !?
Spoiler:
Planszówkowym skrytożercom mówię stanowcze NIE !!!
Ktoś tu chyba nie czytał tematu, jest to osoba neutralna płciowo :p
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
-
- Has thanked: 1214 times
- Been thanked: 554 times
Trzeba przyznać, że czyta się to fatalnie, w sensie trzeba w głowie tłumaczyć to co się przeczytało na język polski, bo ledwo idzie zrozumieć, co się przeczytało.
Tzn. jako eksperyment językowy w stylu futurystów OK rozumiem, ale dla czytelnika mordęga, na dłuższą metę nie wiem czy strawne.
Tzn. jako eksperyment językowy w stylu futurystów OK rozumiem, ale dla czytelnika mordęga, na dłuższą metę nie wiem czy strawne.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3030 times
- Been thanked: 2656 times
- Kontakt:
Temat był już wałkowany, ponad 200 postów powstało, nie ma sensu do tego wracać.
viewtopic.php?t=81675
viewtopic.php?t=81675
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1643 times
- Been thanked: 1827 times
Czy dobrze rozumiem, że
Spoiler:
Edit: Jeśli było to sorry, pytam informacyjnie, a przez flame war'owy wątek ciężko jest się przekopywać.
Na większości od początku były takie, pierwszy raz widzę zmianę płci :d A przy okazji mam pytanie
Spoiler:
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Kwestia przyzwyczajenia - tak samo jak wielu dalej gryza feminatywy, ktore zostaly z jezyka nienaturalnie usuniete, tak i wprowadzenie niejako nowej odmiany tego czego uczyles sie od podstawowki brzmi nienaturalnieMiszon pisze: ↑29 maja 2024, 08:52 Trzeba przyznać, że czyta się to fatalnie, w sensie trzeba w głowie tłumaczyć to co się przeczytało na język polski, bo ledwo idzie zrozumieć, co się przeczytało.
Przypuszczam, ze Pustelniczka do błąd
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 31 times
W sumie nie przyglądałam się treści dla tej postaci, ale zarówno może to być błąd jak i element rozwoju postaci - awans zmienił sposób myślenia o sobie. Zwał jak zwał, na razie to jedna, ale jak ktoś ma dużo czasu to może porównać wszystkie czy ktoś jeszcze nie ma takiej zmiany.japanczyk pisze: ↑29 maja 2024, 11:20Kwestia przyzwyczajenia - tak samo jak wielu dalej gryza feminatywy, ktore zostaly z jezyka nienaturalnie usuniete, tak i wprowadzenie niejako nowej odmiany tego czego uczyles sie od podstawowki brzmi nienaturalnieMiszon pisze: ↑29 maja 2024, 08:52 Trzeba przyznać, że czyta się to fatalnie, w sensie trzeba w głowie tłumaczyć to co się przeczytało na język polski, bo ledwo idzie zrozumieć, co się przeczytało.
Tzn. jako eksperyment językowy w stylu futurystów OK rozumiem, ale dla czytelnika mordęga, na dłuższą metę nie wiem czy strawne.Przypuszczam, ze Pustelniczka do błąd
Spoiler:
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 31 times
Po 10 albo 11 rozgrywkach mamy po 12.
- raj
- Administrator
- Has thanked: 334 times
- Been thanked: 1003 times
- Kontakt:
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
Koszt chyba ilość obecnych? Minus postacie na 2/3 poziomie, które przydzielicie?
Minus 1 za postać poziomu 2 lub 2 za postać poziomu 3, bo można tylko jedna postać przydzielić.
- maciejo
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 132 times
Pewnie Arrogaci maczali w tym swoje ohydne paluszki, nie wiem czy mam ochotę dalej graćFretkaFantastyczna pisze: ↑29 maja 2024, 11:33 W sumie nie przyglądałam się treści dla tej postaci, ale zarówno może to być błąd jak i element rozwoju postaci - awans zmienił sposób myślenia o sobie. Zwał jak zwał, na razie to jedna, ale jak ktoś ma dużo czasu to może porównać wszystkie czy ktoś jeszcze nie ma takiej zmiany.

Planszówkowym skrytożercom mówię stanowcze NIE !!!
XD To wiele wyjaśnia, teraz muszę ogarnąć jak tu przywrócić stan zgodny z prawdą jako tako, zwłaszcza, że raz chyba na poziomie kupilśmy 8smą i 9tą razem mając jakieś 10 sukcesów oddając chyba z 5-6 postaci
I tak to się gra na tej kosmicznej wsi 

-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 30 times
I ciężko mi ocenić tą grę. Oczywiście przeszłem samouczek i pierwszą misję. Sama w sobie nie jest skomplikowana, ale...
Miejsca na stole zajmuje ogrom. Zasad jest bardzo sporą ilość. Na pewno na plus to że są schludnie opisane i już większość zasad podczas gry pamiętam. Bardziej mi przypadł system w TG. Z jednej strony gra wciąga i to od razu na kilka godzin. Potem patrzysz na zegarek minęła pierwsza godzina a ty jeszcze nic nie zrobiłeś
. W sumie mam jedno pytanie sama akcja w samouczku I tej budowli wokół planety. Jest to wypisz wymaluj akcja z jednej książki sci Fi. Może ktoś z was ja pamięta?
Miejsca na stole zajmuje ogrom. Zasad jest bardzo sporą ilość. Na pewno na plus to że są schludnie opisane i już większość zasad podczas gry pamiętam. Bardziej mi przypadł system w TG. Z jednej strony gra wciąga i to od razu na kilka godzin. Potem patrzysz na zegarek minęła pierwsza godzina a ty jeszcze nic nie zrobiłeś

Hej,
szybkie pytanie: Czy ktoś się orientuje czy w ogóle jest planowana polska wersja aplikacji? Czy jednak darować sobie czekanie?
Zrobiłem dłuższą przerwę od kampanii i zastanawiam się czy kontynuować - czy ewentualnie zrobić reset jeśli wersja PL ma w końcu wyjść.
Pozdrawiam.
szybkie pytanie: Czy ktoś się orientuje czy w ogóle jest planowana polska wersja aplikacji? Czy jednak darować sobie czekanie?
Zrobiłem dłuższą przerwę od kampanii i zastanawiam się czy kontynuować - czy ewentualnie zrobić reset jeśli wersja PL ma w końcu wyjść.
Pozdrawiam.
Ta, jest robiona razem z resztą wersji językowych. Oczywiście mowa o tekstach, dźwięk pozostanie angielski. Kilkakrotnie przekładana, a to początek roku, a to marzec, potem miała wyjść pod koniec kwietnia, potem że jeszcze jakieś problemy i pracują jeszcze, teraz info sobą 3 dni "Our team is still working on the first language Wave. As soon as the text is ready, we will let you know.". Coś im tam musiało nieźle nie pyknąć.Drakkar84 pisze: ↑31 maja 2024, 22:58 Hej,
Pozdrawiam.
Czeski i chiński już w apce są, a polskiego wciąż nie ma. W polskiej grze. Trochę słabo.Void pisze: ↑01 cze 2024, 00:20Ta, jest robiona razem z resztą wersji językowych. Oczywiście mowa o tekstach, dźwięk pozostanie angielski. Kilkakrotnie przekładana, a to początek roku, a to marzec, potem miała wyjść pod koniec kwietnia, potem że jeszcze jakieś problemy i pracują jeszcze, teraz info sobą 3 dni "Our team is still working on the first language Wave. As soon as the text is ready, we will let you know.". Coś im tam musiało nieźle nie pyknąć.Drakkar84 pisze: ↑31 maja 2024, 22:58 Hej,
Pozdrawiam.
Ta, jakoś kwietniu bodajże dodali. Nie wiem czemu te akurat pierwsze poszły, może alfabetycznie, ale to wtedy brazylijski powinien, chyba że traktują to jako portugalski brazylijski.

- raj
- Administrator
- Has thanked: 334 times
- Been thanked: 1003 times
- Kontakt:
Po prostu ludzie, którzy przygotowywali te wersje językowe, wyrobili się szybciej niż reszta. To raczej nie jest działanie intencjonalne.
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Nie zakładam, że intencjonalne. To raczej kwestia logistyki. Tłumaczenie było na premierę gotowe, w papierowej wersji przecież istnieje, podręczniki są. Czy to nie jest tylko kwestia przerzucenia tekstu do apki? Zakładam, że wszystkie wersje językowe apki obsługuje AR. Bo kto za to odpowiada? W końcu to oni ją wydają. Zaczęli od chińskiego i czeskiego? To chyba nie jest zazwyczaj sensowny dla wydawców klucz "gdzie się sprzedało najwięcej". Niemiecki na pewno wyprzedziłby czeski.
Tak sobie gdybam w stylu "nie znam się, to się wypowiem".