Niedawno kupiłem w planszostrefie, ale wyglada ma to, że był to ostatni lub jeden z ostatnich egzemplarzy. Możesz zapytać Adama, czy ściągnie więcej. O polskim wydaniu nie wiem nic.Kilpa pisze:Wiadomo komuś czy gra jest dostępna w jakimś sklepie, lub cokolwiek na temat polskiego wydania?
Małe Epickie Galaktyki / Tiny Epic Galaxies (Scott Almes)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Pan_K
- Has thanked: 214 times
- Been thanked: 182 times
Tiny Epic Galaxies
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2016, 16:19 przez Pan_K, łącznie zmieniany 1 raz.
„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
- Coen
- Has thanked: 510 times
- Been thanked: 147 times
Re: Tiny Epic Galaxies
Czy może coś wiadomo o polskiej wersji?JAskier pisze:Jeśi wydamy TEG to będzie to pierwsza połowa przyszłego roku. Rozmowy trwają.Rocy7 pisze:Niedaleka przyszłość to bliżej najbliższego kwartału, czy też może półrocza?JAskier pisze:Dodam tylko, że prowadzimy rozmowy na temat wydania wersji polskiej w niedalekiej przyszłości.
Mam takie gry,
a zastanawiam się jeszcze nad tymi
ⓘ 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗶𝘀 𝗳𝗮𝗹𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗲𝗮𝗱𝗶𝗻𝗴
- JAskier
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
- Dwntn
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 36 times
Mogę przetłumaczyć instrukcję i wrzucić na BGG. Nic więcej Ci nie potrzeba, gra ma bardzo proste do opanowania zasadyCoen pisze:Czy może coś wiadomo o polskiej wersji?

- K.
- Pan_K
Są ukryte cele po angielsku. Tekst co prawda bardzo prosty i łatwy do zapamiętania, wymagałby jednak uprzedniego treningu, przed grą, dla osób nie znających języka. W tym kontekście lokalizacja ma jakiś sens.Dwntn pisze:Mogę przetłumaczyć instrukcję i wrzucić na BGG. Nic więcej Ci nie potrzeba, gra ma bardzo proste do opanowania zasadyCoen pisze:Czy może coś wiadomo o polskiej wersji?
- K.
Jeszcze teksty na planetach, które osobie nie znającej angielskiego mogą sprawić problemy. Ale tu można zrobić ściągę, podobnie jak do tajnych misji.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Pan_K
Jawne teksty na planetach zawsze można wytłumaczyć w trakcie rozgrywki. Tajne misje - nie. Ściąga jest półśrodkiem, choć jej używanie może zdradzać celepredki pisze:Jeszcze teksty na planetach, które osobie nie znającej angielskiego mogą sprawić problemy. Ale tu można zrobić ściągę, podobnie jak do tajnych misji.

Generalnie: wszystko można po domowemu. Ale po co, jeśli można profesjonalnie?

- Coen
- Has thanked: 510 times
- Been thanked: 147 times
O to to, o to właśnie chodziPan_K pisze:Jawne teksty na planetach zawsze można wytłumaczyć w trakcie rozgrywki. Tajne misje - nie. Ściąga jest półśrodkiem, choć jej używanie może zdradzać celepredki pisze:Jeszcze teksty na planetach, które osobie nie znającej angielskiego mogą sprawić problemy. Ale tu można zrobić ściągę, podobnie jak do tajnych misji.
Generalnie: wszystko można po domowemu. Ale po co, jeśli można profesjonalnie?

A że w zeszłym roku była mowa o możliwości wydania polskiej wersji, to dlatego też zapytałem.
Mam takie gry,
- Gizmoo
- Has thanked: 3131 times
- Been thanked: 3059 times
Ja po namyśle stwierdziłem, że trochę tego tekstu jest i odpuściłem sobie wersję anglojęzyczną. Jak będzie polska edycja - to kupię.
- Pan_K
https://boardgamegeek.com/geeklist/1645 ... es/page/89?Kilpa pisze:Witam, zna ktoś może rozmiar kart?
Jakie koszulki?
Standard CCG od FFG + Swan PanAsia: Cutthroat Caverns lub odpowiedniki.
- ivan2k5
- Has thanked: 3 times
Pytanie do posiadaczy TEG`a
Czy Wasze karty (bez koszulek) też mają tendencję do wycierania się na brzegach ? Zauważyłem że w moim egzemplarzu (zapewne od tasowania bo wszystkie z tej samej strony) awersy kart mają wytarcia na dłuższym brzegu.
Czy Wasze karty (bez koszulek) też mają tendencję do wycierania się na brzegach ? Zauważyłem że w moim egzemplarzu (zapewne od tasowania bo wszystkie z tej samej strony) awersy kart mają wytarcia na dłuższym brzegu.
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
mają ;/ivan2k5 pisze:Czy Wasze karty (bez koszulek) też mają tendencję do wycierania się na brzegach ?
- ivan2k5
- Has thanked: 3 times
Na razie dodatek http://boardgamegeek.com/boardgameexpan ... yond-black może razem z nim coś niecoś.
- mauserem
- Has thanked: 255 times
- Been thanked: 169 times
- Kontakt:
Dodatek wystartował na KS
Tiny Epic Galaxies Beyond Black
Tym razem Gamelyn rozwija możliwość eksploracjI - wyspecjalizowane statki, piloci, set collection, karty odkryć, "press your luck"...
Oczywiście wszystko jak zwykle tyci malutkie
Dodatek ufundowany, zostało 23 dni do końca, tylko patrzeć jak SG będą powoli wskakiwać.
Na KS wśród dostępnych opcji jest możliwość zakupu podstawki - a więc do dzieła!
Tiny Epic Galaxies Beyond Black
Tym razem Gamelyn rozwija możliwość eksploracjI - wyspecjalizowane statki, piloci, set collection, karty odkryć, "press your luck"...
Oczywiście wszystko jak zwykle tyci malutkie

Dodatek ufundowany, zostało 23 dni do końca, tylko patrzeć jak SG będą powoli wskakiwać.
Na KS wśród dostępnych opcji jest możliwość zakupu podstawki - a więc do dzieła!