vojtas pisze:Pracujecie nad czymś nowym?

Tak pracujemy choć etap jest dość wczesny (nie wynika to z tego że dopiero zaczęliśmy ale tego że gra mocno się przepoczwarza i przez to mamy wciąż wrażenie że jesteśmy na początku). Natomiast wygląda niestety/stety że nasz styl pracy ma to do siebie że gra będzie powstawać przez długi czas
michalldz90 pisze:Niestety nie jest do kupienia. Jedynie do nabycia na stoiskach galakty podczas jakiś imprez związanych z grami planszowymi :\
Co do Ataku Robotów to rozmawiałem o ich dystrybucji z Galaktą już bardzo dawno. Wtedy jeszcze nie mieli sprecyzowanych planów ale wspominali o konwentach, turniejach i innych pomysłach. Wiem że odbył się jeden turniej na Galaktikonie i najwyraźniej faktycznie można promo kartę kupić/dostać na konwentach. Natomiast mam do Was prośbę: jeżeli macie pomysł jak sensownie (weźcie pod uwagę żeby to miało sens także dla Galakty/promocji gry) można by ta promkę rozdawać/sprzedawać/losować to podpowiedzcie. Jak wspominałem wybieram się wkrótce do Galakty i postaram się im najlepsze pomysły przedstawić, może uda się do jakiegoś ich przekonać. Teraz wprawdzie pewnie maja na głowie Essen ale może po nim będą mieli trochę czasu aby wcielić coś w życie.
Samemu przyszły mi dwa (odgapione) pomysły
- Metalgłówki (wzięte z hexogłówek do NS:HEX portalu) - seria zadań z których każde przedstawiona sytuacja na planszy, dostępne podprogramy i jakieś zadanie (zdobyć punkty, zminimalizować zysk przeciwnika, przejąć kontrolę). Duża część głębi i możliwości w
Metallum wynika z tego co zrobi przeciwnik więc może takie solo zadania nie do końca będą ciekawe ale ...
- Rozgrywka z mistrzem (było GF w Mister Jacka) - czyli rozgrywka społeczność kontra jeden gracz (autor?)
W obu przypadkach aktywni uczestnicy brali by udział w losowaniu promki. Dajcie też znać co myślicie o tych pomysłach.