Neuroshima Hex! (Michał Oracz)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- HeroinHeart
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 11 times
Re: Neuroshima Hex! (Michał Oracz)
Dlaczego przy numerze armii raz jest logo portalu, a raz armii? Czym się różni prawy rządek od lewego? Zamówiłem kilka armii i jedne przyszły takie, drugie takie. Wkurza mnie to, bo źle wygląda na półce xd
- psia.kostka
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 1284 times
Obroc o 180stopni, albo lewy bok z prawym. Mam nadzieje, ze pomoglemHeroinHeart pisze: ↑07 cze 2024, 11:22 Zamówiłem kilka armii i jedne przyszły takie, drugie takie. Wkurza mnie to, bo źle wygląda na półce xd

Niczym, to jak lewy i prawy Twix

Nazwy sa "do gory nogami" w prawym, bo tak ulozylem w pudle

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- HeroinHeart
Damn, jak wrócę do domu i faktycznie tak jest, to niezła wtopa
Ale sugerując się tylko załączonym zdjęciem, to układając pudełka pionowo tak, żeby numer był na dole, to logo portalu raz jest na dole, a raz na górze.

Ale sugerując się tylko załączonym zdjęciem, to układając pudełka pionowo tak, żeby numer był na dole, to logo portalu raz jest na dole, a raz na górze.
- psia.kostka
Jak uporasz sie z roszadami na regale, to wklej foto (dla zasiegowHeroinHeart pisze: ↑07 cze 2024, 12:13 Damn, jak wrócę do domu i faktycznie tak jest, to niezła wtopa![]()

Ku chwale molocha

W jednym rzedzie widac lewy bok, a w drugim prawy bok. One nie sa identyczne. Zauwaz, ze na jednym (gornym?) krancu jest zolto-czarna "tasma bezpieczenstwa".Ale sugerując się tylko załączonym zdjęciem, to układając pudełka pionowo tak, żeby numer był na dole, to logo portalu raz jest na dole, a raz na górze.
Zeby nie wynudzic tu wszystkich czytelnikow doszczetnie, to oferuje nagrode w Zwariowanej NH-owej Teletomboli w postaci nieuzywanej promki "5 hexow luzem" (tej z fioletowym Alienem). Do odbioru w wawie. (Moge dowiezc rowerowym PlanszoWozem za regeneracyjne czoko/bro

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Zwróciłem na to uwagę już łądnych parę lat temu. Niestety o ile nie ma się dużego wyboru pudełek stacjonarnie, trudno coś z tym zrobić, bo zamawiajac przez internet często zdjęcie produktu wrzucone jest poglądowo i nijak ma sę do konkretnego wygdania. Na początku nawet wyszukiwałem takie aukcje na allegro / w sklepach internetowych, gdzie na zdjęciach znaczki były po tej samej stronie, co w dodatkach, które już posiadałem, ale przychodziły i tak bardzo różnie. W końcu przestałem się tym przejmować - jest mix około 50/50, poza tym armie i tak są wszystkie w głównym pudle, a pudełka po dodatkach stoją na mało oglądanej półce.
Ktoś kojarzy czy kiedyś pojawił się jakikolwiek statement na temat tego ile armii mają zamiar wydać?
- psia.kostka
Hmm, czyli rozdrapalem jakies stare rany, ups!
Te wszystkie pudla byly kupione wspolnie, niedawno (mial to byc klasyczny chwalipost, cieszacy oko) i wlasnie moga sluzyc za dowod, ze obecnie jest to chyba zunifikowane i kazdy bok/grzbiet pudelka ma inny styl. Jesli dawniej wygladalo to inaczej, to wybaczcie zamieszanie (i nadzieje jaka dalem, ze wystarczy wyeksponowac drugi grzbiet, aby ladnie wygladalo...

- HeroinHeart
3 strony do tyłu była wyczerpująca dyskusja na ten temat. Prawdopodobnie nadchodząca armia będzie ostatnią.
- Tomzaq
- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 106 times
Nie, tyle się zadziało od stycznia, iż jestem przekonany, że linia wydawnicza będzie kontynuowana.HeroinHeart pisze: ↑12 cze 2024, 09:173 strony do tyłu była wyczerpująca dyskusja na ten temat. Prawdopodobnie nadchodząca armia będzie ostatnią.
Who is John Galt?
Posiadam
Posiadam
-
- Has thanked: 106 times
- Been thanked: 37 times
czy w dwie osoby lepiej gra się w Neuroshimę Hex DUAL, niż korzystając z wersji podstawowej dla 1-4 osób?
Dzięki
Dzięki
A to nie jest czasem to samo tylko w duelu były jeszcze żetony podłoża? Które są zresztą spoko urozmaiceniem do kupienia osobno.shuji pisze: ↑18 cze 2024, 13:53nie, dual to jakis dodatek sprzed 100 lat ktory w ogole sie nie przyjal.lemon_curry pisze: ↑18 cze 2024, 12:24 czy w dwie osoby lepiej gra się w Neuroshimę Hex DUAL, niż korzystając z wersji podstawowej dla 1-4 osób?
Dzięki
- Tomzaq
W haexa gra się tylko w dwie osoby. Reszta jest sztucznie doklejona i szkoda na to czasu. Aczkolwiek na początku przygody z hexikiem się grywalo.lemon_curry pisze: ↑18 cze 2024, 12:24 czy w dwie osoby lepiej gra się w Neuroshimę Hex DUAL, niż korzystając z wersji podstawowej dla 1-4 osób?
Dzięki
Who is John Galt?
Posiadam
Posiadam
- HeroinHeart
Ostatnio właśnie zakupiłem komplet armii i strasznie mnie to boli w oczy, że na Stalowej Policji brakuje logo Portalupsia.kostka pisze: ↑07 cze 2024, 11:32Obroc o 180stopni, albo lewy bok z prawym. Mam nadzieje, ze pomoglemHeroinHeart pisze: ↑07 cze 2024, 11:22 Zamówiłem kilka armii i jedne przyszły takie, drugie takie. Wkurza mnie to, bo źle wygląda na półce xd![]()
Niczym, to jak lewy i prawy Twix![]()
Nazwy sa "do gory nogami" w prawym, bo tak ulozylem w pudleChyba jedyna niescislosc serii, to brak logo portalu na Stalowej Policji, z boku. Ale to pierwszy dodatek, to pewnie dlatego.
Obsesja spójności utrudnia żywot
- Tomzaq
Coś pięknego. Zapraszam do lig onlinowych. Ostatnio byli poszukiwani gracze.
Tu https://www.facebook.com/groups/7536254 ... cale=pl_PL można dołączać cały czas.
https://www.facebook.com/groups/2787113 ... cale=pl_PL
https://www.facebook.com/groups/2579236 ... cale=pl_PL
https://www.facebook.com/groups/6925191 ... cale=pl_PL
Who is John Galt?
Posiadam
Posiadam
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 09 lip 2024, 22:29 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
- Nabuchodonozor
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
Rozgrywanie kampanii możliwe było przede wszystkim dzięki kaflom terenu takim jak: wzgórze, bunkry, działka itp oraz znacznikom. Były one dołączone do dodatku "Babel 13". Zasadniczo mając te kafle i znaczniki możesz zrobić sobie własne kampanie (kwestia wymyślenia scenariuszy, celów gry itd). Problemem może być ograniczona w wersji 3.0 plansza, gdyż o ile pamiętam scenariusze były rozpisane na dużą mapę. Spojrzałem w sklepie wydawnictwa Portal Games, ale niestety ani kafle ani znaczniki nie są tam dostępne. Może napisz do nich- a nuż mają gdzieś stare w magazynach. To bardzo przyjazne wydawnictwo

- psia.kostka
Znane issue, sam to przezylem strone wątku temuNabuchodonozor pisze: ↑09 lip 2024, 23:13 Spojrzałem w sklepie wydawnictwa Portal Games, ale niestety ani kafle ani znaczniki nie są tam dostępne

Wpisujesz w search: hex -> ni ma
Wpisujesz w search (kryptonim): nh3 ->
https://sklep.portalgames.pl/nh3-0-kafl ... rain-tiles
~~
ale nie wiem czy to wszystko co mialo byc...
PS
moge komus zamowic do waw, przy okazji jakichs moich portalowych zakupow
- Tomzaq
Wszystko co potrzebne do zagrania kampanii z Babel13 znajdziesz tu do samodzielnego zrobienia: https://boardgamegeek.com/boardgameexpa ... ex-babel13
Są zdjęcia wszystkich elementów.
Tu masz kampanię: "Obrona Stonekill" https://www.dropbox.com/scl/fi/qt3s64n6 ... rsqe0p&e=1
Rozegrałem kiedyś te scenariusze na samoróbkach i bardzo dobrze się bawiłem
Są zdjęcia wszystkich elementów.
Tu masz kampanię: "Obrona Stonekill" https://www.dropbox.com/scl/fi/qt3s64n6 ... rsqe0p&e=1
Rozegrałem kiedyś te scenariusze na samoróbkach i bardzo dobrze się bawiłem

Who is John Galt?
Posiadam
Posiadam
Spoiler:
https://www.dropbox.com/scl/fi/frr7ffud ... ybmqg6&e=2
https://www.dropbox.com/scl/fi/atm2xnj1 ... qij4i2&e=2
Jak się wyklaruje co jest do kupienia to być może skorzystam z opcji zakupów i podjadę do waw odebrać

shuji dzięki za cynk, popatrzę co tam było w Roku Molocha. Chociaż wszędzie gdzie trafiałem to raczej ludzie pisali o niewypale jeśli chodzi o tę edycję.
Tomzaq dzięki!!
Ostatnio zmieniony 10 lip 2024, 10:14 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Na BGG jak wejdziesz na stronę konkretnego dodatku i w dziale pliki powinny być. Tylko prawdopodobnie w języku angielskim.