to rzeczywiście o pomstę do nieba woła, ale znam ten bólkwiatosz pisze:Tak to jest jak się przez GTA i Diablo nie dosypia.

to rzeczywiście o pomstę do nieba woła, ale znam ten bólkwiatosz pisze:Tak to jest jak się przez GTA i Diablo nie dosypia.
Faktycznie nie łapię. Rozumiem natomiast, że narzekanie na Portal jest "bee", za to narzekanie na narzekających to przejaw "fajności".BartP pisze:Nie łapiesz. Lepiej marudzić i narzekać na forum, jaki to Portal zły.
Pod tym akapitem mogę się podpisać zamykając swój udział w dyskusji dotyczącej wyjścia wersji 3.0.Senthe pisze: Podtrzymuję natomiast twierdzenie, że zmiany estetyczne Hexa 3.0 uderzają w starych graczy, nawet jeśli Portal dołożył starań, by zminimalizować wizualne szkody, np. przez zachowanie rozmiaru żetonów. A mnie interesy tych graczy niestety obchodzą bardziej niż interesy Portalu. Ok, wymogi rynku i w ogóle, ja to wszystko rozumiem, tylko co one mogą obchodzić ludzi, którzy już dawno Portalowi zapłacili? Z czego mają się niby te osoby cieszyć?
Jestem starym (pod każdym względem) graczem i mnie zmiany estetycznie nie uderzają.Leser pisze:Pod tym akapitem mogę się podpisać zamykając swój udział w dyskusji dotyczącej wyjścia wersji 3.0.Senthe pisze: Podtrzymuję natomiast twierdzenie, że zmiany estetyczne Hexa 3.0 uderzają w starych graczy, nawet jeśli Portal dołożył starań, by zminimalizować wizualne szkody, np. przez zachowanie rozmiaru żetonów. A mnie interesy tych graczy niestety obchodzą bardziej niż interesy Portalu. Ok, wymogi rynku i w ogóle, ja to wszystko rozumiem, tylko co one mogą obchodzić ludzi, którzy już dawno Portalowi zapłacili? Z czego mają się niby te osoby cieszyć?
Zazdroszczęgafik pisze:Jestem starym (pod każdym względem) graczem i mnie zmiany estetycznie nie uderzają.Leser pisze:Pod tym akapitem mogę się podpisać zamykając swój udział w dyskusji dotyczącej wyjścia wersji 3.0.Senthe pisze: Podtrzymuję natomiast twierdzenie, że zmiany estetyczne Hexa 3.0 uderzają w starych graczy, nawet jeśli Portal dołożył starań, by zminimalizować wizualne szkody, np. przez zachowanie rozmiaru żetonów. A mnie interesy tych graczy niestety obchodzą bardziej niż interesy Portalu. Ok, wymogi rynku i w ogóle, ja to wszystko rozumiem, tylko co one mogą obchodzić ludzi, którzy już dawno Portalowi zapłacili? Z czego mają się niby te osoby cieszyć?
To uwierz, że niektórzy to rozumieją i mają podstawy, by tak uważać. Odsyłam do postu Kaktus+, mam bardzo podobne doświadczenia http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... 75#p444412. Warto też przeczytać posta niżej, w którym Senthe prostuje część zarzutów Kaktusa broniącwydawnictwo. Nie uratowało ją to przed mianem trolla i hejtera - w końcu wszyscy, którzy nie kochają Portalu z całym dobrodziejstwem inwentarza, to trolle i hejterzy.Adamso97 pisze:
Nie rozumiem dlaczego i na jakiej podstawie niektórzy twierdzą, że Portal nie dba o fanów i ma ich gdzieś wydając nową edycje Hexa. Poza tym te całe oskarżenia są niesłuszne.
A jeszcze łatwiej jest popluć na ludzi, którzy mają odmienne zdanie.Adamso97 pisze: Najłatwiej jest tylko krytykować i doszukiwać się czegoś by tylko się doczepić, że to jest złe, to brzydkie, a to mogło być lepsze...
Nikt przecież nie obiecywał, że wersja 2,5 będzie ciągnąć się w nieskończoność.
Wydawnictwo chce "rozwijać grę" i wydaje nową edycję, bo na tym zarobi - ich produkt i ich święte prawo czerpać z niego zyski - nie ma w tym co do zasady absolutnie nic zdrożnego. Nadal jednak nie widzę co mnie osobiście jako wieloletniego gracza w związku z tym powinno cieszyć...Adamso97 pisze:To chyba dobrze że chcą dalej rozwijać grę i iść myślę, w dobrym kierunku.
??Bea pisze: W starszej wersji można było dostać oczopląsu.
To są moje subiektywne odczuciaLeser pisze:??Bea pisze: W starszej wersji można było dostać oczopląsu.??
Moja reakcja jest w sumie podobna do Lesera : D Ale cóż... co kto lubi. : PBea pisze:To są moje subiektywne odczuciaLeser pisze:??Bea pisze: W starszej wersji można było dostać oczopląsu.??