Pandemic Legacy: Sezon 1 / Pandemic Legacy (Rob Daviau, Matt Leacock)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 42 times
Re: Pandemic Legacy
Mam pytanie - czy Pandemic Legacy (kampanię) da się rozegrać tak, żeby jej nie zużyć i można było później odsprzedać? Np. zamiast rwać jakieś karty to je odkładać/zasłaniać, naklejki jakoś zastąpić itd.? Nie znam zasad tej gry i nigdy nie grałam nawet w podstawkę, stąd proszę o radę 

- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3044 times
- Been thanked: 2658 times
- Kontakt:
Teoretycznie się da, ale taka rozgrywka nie da Ci nawet ułamka satysfakcji. Nie polecam.emka pisze:Mam pytanie - czy Pandemic Legacy (kampanię) da się rozegrać tak, żeby jej nie zużyć i można było później odsprzedać? Np. zamiast rwać jakieś karty to je odkładać/zasłaniać, naklejki jakoś zastąpić itd.? Nie znam zasad tej gry i nigdy nie grałam nawet w podstawkę, stąd proszę o radę
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Są/były zestawy naprawcze do kupienia.emka pisze:Mam pytanie - czy Pandemic Legacy (kampanię) da się rozegrać tak, żeby jej nie zużyć i można było później odsprzedać? Np. zamiast rwać jakieś karty to je odkładać/zasłaniać, naklejki jakoś zastąpić itd.? Nie znam zasad tej gry i nigdy nie grałam nawet w podstawkę, stąd proszę o radę
Grałem tak (tzn. jak coś trzeba było podrzeć, to odkładałem do pudełka). I nie było problemów. Po skończeniu gry wystarczy delikatnie odkleić naklejki - odeszły bez problemu. W efekcie otrzymałem zestaw świetnie nadający się do gry w normalną Pandemię, w Legacy oczywiście już nie, ale pewnie jakbym chciał ją sprzedać, to coś bym odzyskał.Curiosity pisze:Teoretycznie się da, ale taka rozgrywka nie da Ci nawet ułamka satysfakcji. Nie polecam.emka pisze:Mam pytanie - czy Pandemic Legacy (kampanię) da się rozegrać tak, żeby jej nie zużyć i można było później odsprzedać? Np. zamiast rwać jakieś karty to je odkładać/zasłaniać, naklejki jakoś zastąpić itd.? Nie znam zasad tej gry i nigdy nie grałam nawet w podstawkę, stąd proszę o radę
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 47 times
Właśnie dostałem swoją kopie gry i jako, że nigdy nie graliśmy w pandemie chcielibyśmy zagrać najpierw w zwykłego pandemica. Teraz pytanie - czy muszę naklejac rzeczy do instrukcji czy tak jak jest tłumaczy grę w wystarczającym stopniu?
-
- Has thanked: 64 times
- Been thanked: 1 time
Przeczytaj instrukcję. Jest opcja grania dowolna ilość razy zanim zaczniesz robić cokolwiek związanego z "legacy".Gatherey pisze:Właśnie dostałem swoją kopie gry i jako, że nigdy nie graliśmy w pandemie chcielibyśmy zagrać najpierw w zwykłego pandemica. Teraz pytanie - czy muszę naklejac rzeczy do instrukcji czy tak jak jest tłumaczy grę w wystarczającym stopniu?
Planuje zrekonstruować całą grę, aby zagrać drugi raz. Nic nie podarłem nic nie wyrzuciłem, nawet zakupiłem niezużyte naklejki
Ale mam problemy co gdzie było.
1. Powiecie mi co było konkretnie w każdej skrytce od 1 do 8.
2. Co był pod naklejką G (konkretnie)
Z góry dzięki za pomocy oczywiście w spojlerach, chce namówić brata i kuzyna do zagrania, aby potem było z kim grać w drugi sezon

Z góry dzięki za pomocy oczywiście w spojlerach, chce namówić brata i kuzyna do zagrania, aby potem było z kim grać w drugi sezon

-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 7 times
tu jest wszystko ładnie opisaneixi24 pisze:Planuje zrekonstruować całą grę, aby zagrać drugi raz. Nic nie podarłem nic nie wyrzuciłem, nawet zakupiłem niezużyte naklejkiAle mam problemy co gdzie było.

- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3044 times
- Been thanked: 2658 times
- Kontakt:
To ja z rwaniem wszystkiego co trzeba było porwać, jestem w identycznej sytuacji co i Ty. Mam zestaw nadający się w pełni do rozegrania normalnej Pandemii.hsiale pisze:Grałem tak (tzn. jak coś trzeba było podrzeć, to odkładałem do pudełka). I nie było problemów. Po skończeniu gry wystarczy delikatnie odkleić naklejki - odeszły bez problemu. W efekcie otrzymałem zestaw świetnie nadający się do gry w normalną Pandemię, w Legacy oczywiście już nie, ale pewnie jakbym chciał ją sprzedać, to coś bym odzyskał.Curiosity pisze:Teoretycznie się da, ale taka rozgrywka nie da Ci nawet ułamka satysfakcji. Nie polecam.emka pisze:Mam pytanie - czy Pandemic Legacy (kampanię) da się rozegrać tak, żeby jej nie zużyć i można było później odsprzedać? Np. zamiast rwać jakieś karty to je odkładać/zasłaniać, naklejki jakoś zastąpić itd.? Nie znam zasad tej gry i nigdy nie grałam nawet w podstawkę, stąd proszę o radę
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Są szanse na dodruk sezonu 1 w PL? Bo są jeszcze w USA po 50 USD i nie wiem czy jest sens brać.
- Wassago
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Na pytanie czy będzie dodruk, wydawca odpisał mi tak:
"jak na razie wszystko wskazuje na to, ze nie będzie dodruk"
"jak na razie wszystko wskazuje na to, ze nie będzie dodruk"
Witam,
Jestem w połowie gry i gram na dwie osoby. Żadnych kart nie porwałem. Czy jest jakiś reset kit? Myślę że chciałbym jeszcze raz w to zagrać w 4 osoby. Niestety jedno troszkę powyrzucałem a mianowicie drzwi z teczek. Czy jest coś fajnego do kupienia? Czy lepiej wydrukować sobie na papierze do naklejek?
Jestem w połowie gry i gram na dwie osoby. Żadnych kart nie porwałem. Czy jest jakiś reset kit? Myślę że chciałbym jeszcze raz w to zagrać w 4 osoby. Niestety jedno troszkę powyrzucałem a mianowicie drzwi z teczek. Czy jest coś fajnego do kupienia? Czy lepiej wydrukować sobie na papierze do naklejek?
- Chaaber
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 10 times
Nie ma żadnego recharge kitu, gra jest w pełni jednorazowa. Jak chcesz ją sobie oszczędzić, to musisz grać bez rwania i naklejania rzeczy na inne rzeczy i plansze. Raczej się nie da tak grać, żeby to było jakieś rozsądne. Przynajmniej ja nie polecam.
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 47 times
Jest gdzies reset kit, tylko musiałbyś nie rwać kart i naklejki przyklejać niedociskając ich, żeby odeszły bez kawałka planszy. Chociaz nawiasem mówiąc nie widzę sensu grania w to drugi, chyba, że w innej ekipie, ale to i tak zerowy fun dla Ciebie, bo masz spoilery do końca gry 
https://boardgamegeek.com/filepage/1350 ... t-stickers

NIe przeszkadza mi zgrać jeszcze raz a główne decyzje pozostawiłbym innym graczom. To jak granie jeszcze raz w zwykłą Pandemię ale mając nadal zabawe w upgrade. Naklejki można zawsze odkleić. Najważniejsze do dobre wydrukowanie ich. Atramentowa drukarka Brother pociągnie to? Ten link jest do wersji PL bo widze screeny po angielsku?Gatherey pisze:Jest gdzies reset kit, tylko musiałbyś nie rwać kart i naklejki przyklejać niedociskając ich, żeby odeszły bez kawałka planszy. Chociaz nawiasem mówiąc nie widzę sensu grania w to drugi, chyba, że w innej ekipie, ale to i tak zerowy fun dla Ciebie, bo masz spoilery do końca gry
Ostatnio zmieniony 10 sty 2018, 12:34 przez tomasz86, łącznie zmieniany 1 raz.
- kaszkiet
- Has thanked: 317 times
- Been thanked: 579 times
Mam nówkę w folii. Czyli lepiej ją sprzedać? Podobno miało nigdy przenigdy nie być dodruku.