Z cąłym szacunkiem, zmieńcie tłumacza, bo kalki językowe biją po oczach. Trzymam kciuki za projekt, ale pewnie poczekam na możliwość kupna gry z półki, albo lepszy kurs dolara w banku.Board&Dice pisze: Opis kampanii był sprawdzany (a - przez tłumacza; b - przez nativa). Możliwe że wkradła się jakaś nasza manipulacja gdy osadzaliśmy to w grafikach.
Exoplanets
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: ExoPlanets (tytuł roboczy, wcześniej: Planety)
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 933 times
... dlatego właśnie w tego native'a nie wierzę
Zajmuję się trochę tłumaczeniami, takie rzeczy widać od razu. A ogrom literówek jest smutny i mało profesjonalny i nie ma to związku z językiem.
Ale wsparłem rzecz jasna i liczę na troche stretch goali

Ale wsparłem rzecz jasna i liczę na troche stretch goali

- Board&Dice
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Panowie,
Dzięki za Wasze opinie co do tłumaczeń. Fajne jest to, że Amerykanie na Twitterze piszą do nas, że projekt wygląda świetnie i widać, że się nad nim napracowaliśmy i "wygląda profesjonalnie". Jak odnajdują literówki, to je wskazują z pozytywnym podejściem, że mogli pomóc w usprawnieniu kampanii.
Jeśli dostrzegacie jakieś niejasności/błędy, napiszcie, poprawimy.
A ten Native w którego nie wierzycie mieszka w centralnych stanach i w razie czego dysponujemy całą historią zmian w dokumencie
@rattkin - dzięki za wsparcie - mamy nadzieję, że nie zawiedziemy oczekiwań, a że i SG się pojawią
Dzięki za Wasze opinie co do tłumaczeń. Fajne jest to, że Amerykanie na Twitterze piszą do nas, że projekt wygląda świetnie i widać, że się nad nim napracowaliśmy i "wygląda profesjonalnie". Jak odnajdują literówki, to je wskazują z pozytywnym podejściem, że mogli pomóc w usprawnieniu kampanii.
Jeśli dostrzegacie jakieś niejasności/błędy, napiszcie, poprawimy.
A ten Native w którego nie wierzycie mieszka w centralnych stanach i w razie czego dysponujemy całą historią zmian w dokumencie

@rattkin - dzięki za wsparcie - mamy nadzieję, że nie zawiedziemy oczekiwań, a że i SG się pojawią

- rattkin
O tym balonie i części kasy na ten laser fajnie mowić. To bardzo oryginalny i świeży pomysł - sprzedaje coś więcej, ideę, a nie tylko karton.
- Board&Dice
- Kontakt:
Masz rację - trochę nam się to zakopało w całej kampanii - puścimy to w pierwszym upadte, który wyjdzie już może dzisiaj w nocy.rattkin pisze:O tym balonie i części kasy na ten laser fajnie mowić. To bardzo oryginalny i świeży pomysł - sprzedaje coś więcej, ideę, a nie tylko karton.
Dzięki!
- rattkin
Oja, dostałem spersonalizowany filmik
- ale fajnie! Trochę Wam tu marudzę, chłopaki, na ten angielski i literówki ale cieszy mnie, że się tak staracie. Mam nadzieję, że moje uwagi do instrukcji też się przydadzą. W grę oczywiście grałem już - z Filipem, na Pyrkonie. Teraz tylko czekać i liczyć na stretch goale 

- Board&Dice
- Kontakt:
Każda jedna uwaga jest do nas cenna, dlatego na nic się nie obrażamy, tylko poprawiamy, poprawiamy i jeszcze poprawiamyrattkin pisze:Oja, dostałem spersonalizowany filmik- ale fajnie! Trochę Wam tu marudzę, chłopaki, na ten angielski i literówki ale cieszy mnie, że się tak staracie. Mam nadzieję, że moje uwagi do instrukcji też się przydadzą. W grę oczywiście grałem już - z Filipem, na Pyrkonie. Teraz tylko czekać i liczyć na stretch goale

- Pan_K
- Has thanked: 214 times
- Been thanked: 182 times
Trochę nieuważnie śledziłem temat na forum. Ponieważ jednak gra mi się podoba, zaczęło mnie nurtować pytanie następującej treści: wprawdzie BGG głosi, że gra zawiera "no necessary in-game text", ale czy za 30 dolców plus 3 za przesyłkę znajdzie się polska instrukcja w pudełku?
„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
- Board&Dice
- Kontakt:
Witaj,Pan_K pisze:Trochę nieuważnie śledziłem temat na forum. Ponieważ jednak gra mi się podoba, zaczęło mnie nurtować pytanie następującej treści: wprawdzie BGG głosi, że gra zawiera "no necessary in-game text", ale czy za 30 dolców plus 3 za przesyłkę znajdzie się polska instrukcja w pudełku?
Tak w pudełku znajdzie się instrukcja we języku polskim oraz karty gracza również w języku polskim.
- Pan_K
OK - dzięki.Board&Dice pisze: Tak w pudełku znajdzie się instrukcja we języku polskim oraz karty gracza również w języku polskim.
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 99 times
- Kontakt:
- Board&Dice
- Kontakt:
Kafle przestrzeni kosmicznej wyglądają dokładnie tak:mulek18 pisze:Kafle będą tylko w języku angielskim?

Po angielsku jest jedynie nazwa kafla - np. jak w Dice Brewing nazwa receptury piwa

- Board&Dice
- Kontakt:
Kafle przestrzeni kosmicznej wyglądają dokładnie tak:Board&Dice pisze:mulek18 pisze:Kafle będą tylko w języku angielskim?

Po angielsku jest jedynie nazwa kafla - np. jak w Dice Brewing nazwa receptury piwa

- Board&Dice
- Kontakt:
Gra zawiera 3 instrukcje: PL, DE, ENGAkitaInu pisze:I Tak to będzie wyglądać też w Polskiej wersji?
oraz karty gracza z rozwinięciem celów oraz efektów: PL, DE, ENG
EDIT: Gra jest multilanguage, co podkreślamy też w specyfikacji i komunikatach

- hutriel
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 28 times
Jednak angielskie nazwy piw, a te kafle to trochę nie to samo. Dla mnie nie stanowi to problemu, ale wyobrażam sobie że znajdą się tacy, dla których będzie to problem.
- AkitaInu
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 37 times
Dokładnie, Napewno niektórym to będzie przeszkadzać, w końcu to nie polska 100% wersjahutriel pisze:Jednak angielskie nazwy piw, a te kafle to trochę nie to samo. Dla mnie nie stanowi to problemu, ale wyobrażam sobie że znajdą się tacy, dla których będzie to problem.

Ja osobiście nie lubie za bardzo mieć kart po polsku a kafelków po angielsku, ale to moje zdanie akurat

- Pan_K
No dobra, ale karty celów z tekstem, to chyba już nie jest "no necessary in-game text"? Może warto poprawić opis na BGG?Board&Dice pisze:Gra zawiera 3 instrukcje: PL, DE, ENGAkitaInu pisze:I Tak to będzie wyglądać też w Polskiej wersji?
- Board&Dice
- Kontakt:
Nie rozumiem w jakim zakresie?Pan_K pisze:No dobra, ale karty celów z tekstem, to chyba już nie jest "no necessary in-game text"? Może warto poprawić opis na BGG?Board&Dice pisze:Gra zawiera 3 instrukcje: PL, DE, ENGAkitaInu pisze:I Tak to będzie wyglądać też w Polskiej wersji?
Przeciej karty celów są w 3 odrębnych językach - angielski, niemiecki i polski.
w którym zakresie zatem opis jest niewłaściwy?
- carlos
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 8 times
Po angielsku będą chyba tylko kafle przestrzeni kosmicznej.Pan_K pisze:No dobra, ale karty celów z tekstem, to chyba już nie jest "no necessary in-game text"? Może warto poprawić opis na BGG?Board&Dice pisze:Gra zawiera 3 instrukcje: PL, DE, ENGAkitaInu pisze:I Tak to będzie wyglądać też w Polskiej wersji?
Na BGG takie rzeczy przyjmuje się właśnie jako "no necessary in-game text". Chodzi o to, że rozumienie tego tekstu nie jest konieczne żeby grać.
- Pan_K
OK - rozumiem. Takie jest formalne kryterium. Przepraszam za zamieszanie.carlos pisze:Po angielsku będą chyba tylko kafle przestrzeni kosmicznej.No dobra, ale karty celów z tekstem, to chyba już nie jest "no necessary in-game text"? Może warto poprawić opis na BGG?
Na BGG takie rzeczy przyjmuje się właśnie jako "no necessary in-game text". Chodzi o to, że rozumienie tego tekstu nie jest konieczne żeby grać.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2015, 13:03 przez Pan_K, łącznie zmieniany 1 raz.
- Board&Dice
- Kontakt:
OK - rozumiem. Takie jest formalne kryterium. Przepraszam za zamieszanie.[/quote]Pan_K pisze:Po angielsku będą chyba tylko kafle przestrzeni kosmicznej.carlos pisze: No dobra, ale karty celów z tekstem, to chyba już nie jest "no necessary in-game text"? Może warto poprawić opis na BGG?
Żaden problem! Lepiej wyjaśnić wątpliwości jak tylko się pojawiają. Dlatego jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, jesteśmy tutaj aby na nie odpowiedzieć.
Pozdrawiam,
Irek
- espresso
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 103 times
Ja bym jednak dopisała taką informację gdzieś w opisie na KS. To pytanie przewija się już kolejny raz (sama o to dopytywałam wcześniej, w innym miejscu), więc coś jest na rzeczy. Lepiej uprzedzić, niż później walczyć z grupą niezadowolonych osób.
- Board&Dice
- Kontakt:
Idąc za Waszymi opiniami, zaktualizowaliśmy nieco opis samej kampaniiespresso pisze:Ja bym jednak dopisała taką informację gdzieś w opisie na KS. To pytanie przewija się już kolejny raz (sama o to dopytywałam wcześniej, w innym miejscu), więc coś jest na rzeczy. Lepiej uprzedzić, niż później walczyć z grupą niezadowolonych osób.
- Board&Dice
- Kontakt: