Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
MisterC pisze:Zawsze wszystkiego i wszystkich bronię, to dzisiaj pomarudzę
Czy ilustracja na pudełku musi być zmieniana? Stara wygląda jak żywcem wzięta z komponentów, wpisuje się w charakterystyczną w 2014 r. "plastusiową" oprawę Arle, Szklanego szlaku czy El Gaucho. Nowa bardziej pasuje do menzlowych malowniczych Filarów ziemi lub Castle for all Seasons.
No, a jeżeli jednak musi, to prośba o uwzględnienie tych, którzy gry ustawiają na półce bokiem. W starej jest to wzięte pod uwagę i boczna ilustracja stanowi samodzielną całość. A jak nie, to może chociaż przesunąć tę wieżę, żeby nie nachodziła na rant?
Tak, tak i tak wymienię na polską, ale chciałbym to robić z pełnym przekonaniem.
Mi się znowu ta nowa podoba bardziej no ale o gustach się nie dyskutuje
Przez chwile się przestraszyłem, że nieświadomie napisałem coś o niepodobaniu, ale przeczytałem jeszcze raz i jednak nie. Poruszyłem dwie inne kwestie.
A ja tylko wyraziłem swoje zdanie na temat okładki, przeczytałem raz jeszcze i jednak nie - nie odniosłem się do twojego wpisu, nawet go nie zacytowałem A co do Twoich uwag, boczna ilustracja faktycznie mogłaby stanowić całość. Dla mnie nie ma to znaczenia, ale rzeczywiście pudło ładniej prezentowałoby się na półce przy odpowiednim ustawieniu.
MisterC pisze:Zawsze wszystkiego i wszystkich bronię, to dzisiaj pomarudzę
Czy ilustracja na pudełku musi być zmieniana? Stara wygląda jak żywcem wzięta z komponentów, wpisuje się w charakterystyczną w 2014 r. "plastusiową" oprawę Arle, Szklanego szlaku czy El Gaucho. Nowa bardziej pasuje do menzlowych malowniczych Filarów ziemi lub Castle for all Seasons.
No, a jeżeli jednak musi, to prośba o uwzględnienie tych, którzy gry ustawiają na półce bokiem. W starej jest to wzięte pod uwagę i boczna ilustracja stanowi samodzielną całość. A jak nie, to może chociaż przesunąć tę wieżę, żeby nie nachodziła na rant?
Tak, tak i tak wymienię na polską, ale chciałbym to robić z pełnym przekonaniem.
Spróbujemy coś podziałać. Nic na tę chwilę nie obiecuję, ale na pewno przyjrzymy się tematowi z naszym DTPowcem jutro. Szczególnie przyjrzymy się pomysłowi z bokiem pudła, jak by tutaj podziałać w tej materii.
"Problem" z plastusiowymi okładkami jest taki, że o ile stanowią wartość dla fanów(spójność serii etc), o tyle 8/10 losowych osób grafiki a`la nasz nowy Dominion albo własnie FOA za "ładniejsze".
Popieram pomysł, by na boku pudła pojawił się jakiś większy akcent (np. oryginalny wiatrak). Mógłbym ponarzekać, że na nowym projekcie okładki nie ma krów, a zamiast rolnika jest dekarz. W każdym razie wspieram dla tego co jest w środku.
ramar pisze:Popieram pomysł, by na boku pudła pojawił się jakiś większy akcent (np. oryginalny wiatrak). Mógłbym ponarzekać, że na nowym projekcie okładki nie ma krów, a zamiast rolnika jest dekarz. W każdym razie wspieram dla tego co jest w środku.
No ja też ponarzekam, a co
Oryginalne rysunki na pudełku bardziej do mnie przemawiały, za bardzo "uładnione" są teraz
AkitaInu pisze:Czy jako jeden ze stretch goali przewidujecie dodanie bonusów z kalendarza adwentowego?
Niestety nie. Naturalnie było to nasze pierwsze pytanie do Feuerland Spiele, ale wydawca kalendarza adwentowego ma wyłącznośc na te elementy jeszcze przez półtora roku. Nie ma też opcji na tę chwilę na jakiekolwiek nowe kafelki promo.
AkitaInu pisze:Czy jako jeden ze stretch goali przewidujecie dodanie bonusów z kalendarza adwentowego?
Niestety nie. Naturalnie było to nasze pierwsze pytanie do Feuerland Spiele, ale wydawca kalendarza adwentowego ma wyłącznośc na te elementy jeszcze przez półtora roku. Nie ma też opcji na tę chwilę na jakiekolwiek nowe kafelki promo.
janekb pisze:Dobra ile to zajmuje miejsca na stole? Jaka powierzchnia jest potrzebna dla tej gry, bo się zastanawiam czy kupować, ale na ziemi grać mi się nie chce
Ale nudzisz. Nie kupisz, bo ew. nie mógłbyś grać na stole?
Mi się tam okładka podoba. Gra o budowie kościołów
"Wojna? Kataklizm? Po co? Diabły te przysłały Europie coś, co się nazywa: Mah-jong. Mah-jong jest to taka chińska gra, w którą umiał grać dobrze jeden stuletni mandaryn, ale się wreszcie powiesił" Kornel Makuszyński, "Wycinanki",1925
janekb pisze:Dobra ile to zajmuje miejsca na stole? Jaka powierzchnia jest potrzebna dla tej gry, bo się zastanawiam czy kupować, ale na ziemi grać mi się nie chce
Ale nudzisz. Nie kupisz, bo ew. nie mógłbyś grać na stole?
Nudzę? Co w tym nudnego? To, że mój stół może nie mieć odpowiednich wymiarów?
Kupuj Jak chcesz grać w planszówki to i tak prędzej czy później kupisz większy stół