Recenzenci gier których czytamy/oglądamy/słuchamy

Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami planszowymi, nie powiązane z konkretnym tytułem.
Awatar użytkownika
anitroche
Has thanked: 896 times
Been thanked: 897 times
Kontakt:

Re: Recenzenci gier których oglądamy/czytamy

Post autor: anitroche »

Ja jeszcze z mojej perspektywy kanału, na którym są glownie rozgrywki, mogę dodać, że topki dużo szybciej można nakręcić i zmontować, więc jak robię topkę to zazwyczaj dlatego, że nie mam czasu na inny materiał :D. Ale sama bardzo lubię topki oglądać, więc nigdy nie robiłam sobie wyrzutów, że je robię ;)
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."

Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Has thanked: 562 times
Been thanked: 2169 times
Kontakt:

Post autor: Gambit »

Mark442 pisze: 12 lis 2024, 15:36
Mrukar pisze: 12 lis 2024, 14:05
W ostatnim czasie zrobiłem porządki na yt i z subskrypcji zostało tylko Gradanie, nawet Gambit poleciał. Teraz gdy chcę czegoś konkretnego o planszówkach to sam szukam.
Coś w tym jest... Mam to samo i szukam opinii i gameplay`ów samodzielnie w odmętach i czeluściach YT :)
To jest (a przynajmniej moim zdaniem powinno być) naturalne i w taki sposób powinno być postrzegane przez recenzentów. W sensie patrząc na liczbę moich subskrybentów nie spodziewam się, że to grupa zapaleńców, którzy z zapartym tchem oglądają każdy mój materiał. Nie, to ludzie, którzy tak jak Wy sami szukają rzeczy o planszówkach w Internecie, a mają mnie zasubowanego, żeby moje nowe materiały pojawiały się na ich stronie głównej (raz na jakiś czas), bo może wrzucę coś co ich zainteresuje i sobie klikną.
toblakai
Has thanked: 407 times
Been thanked: 420 times

Post autor: toblakai »

Gambit pisze: 12 lis 2024, 16:14 Swoją drogą, dobrze, że mi przypomnieliście...WINCYJ topek musze robić. :)
Rzucam pomysł na topkę topek polskiego planszówkowego youtuba. Największe zasięgi gwarantowane :lol:
Awatar użytkownika
Mark442
Has thanked: 436 times
Been thanked: 104 times

Post autor: Mark442 »

Gambit pisze: 12 lis 2024, 17:16
Mark442 pisze: 12 lis 2024, 15:36
Coś w tym jest... Mam to samo i szukam opinii i gameplay`ów samodzielnie w odmętach i czeluściach YT :)

To jest (a przynajmniej moim zdaniem powinno być) naturalne i w taki sposób powinno być postrzegane przez recenzentów. W sensie patrząc na liczbę moich subskrybentów nie spodziewam się, że to grupa zapaleńców, którzy z zapartym tchem oglądają każdy mój materiał. Nie, to ludzie, którzy tak jak Wy sami szukają rzeczy o planszówkach w Internecie, a mają mnie zasubowanego, żeby moje nowe materiały pojawiały się na ich stronie głównej (raz na jakiś czas), bo może wrzucę coś co ich zainteresuje i sobie klikną.
Trafiony, zatopiony, tzn. 9,5/10 w skali BGG :) Kurcze, powinieneś być psychiatrą? psychologiem? Prawie sedno problemu posiadania przeze mnie w kolekcji trochę więcej gier niż normalnie i...
Czemu odpuszczasz AleGramy? Gdzie w końcu wypijemy to z dawna nawzajem przyrzeczone "pyfko"?
Mark
Has thanked: 562 times
Been thanked: 2169 times
Kontakt:

Post autor: Gambit »

Mark442 pisze: 12 lis 2024, 20:22 Czemu odpuszczasz AleGramy? Gdzie w końcu wypijemy to z dawna nawzajem przyrzeczone "pyfko"?
Gdzie ja powiedziałem, lub napisałem, że odpuszczam AleGramy. Przecież będę. Jedyne czego nie będę robił, to nie będę brał udziału w punktach programu. Mam zamiar siedzieć na krześle i grać w gry. Zapraszam na stoisko Wooden Castle, tam będę siedział przez większość imprezy.
toblakai pisze: 12 lis 2024, 17:33 Rzucam pomysł na topkę topek polskiego planszówkowego youtuba. Największe zasięgi gwarantowane :lol:
Z jednej strony idealny temat pod 1 kwietnia. Z drugiej, walić to - robię jeszcze w tym roku :)
Awatar użytkownika
EsperanzaDMV
Has thanked: 377 times
Been thanked: 765 times

Post autor: EsperanzaDMV »

Rzucam jeszcze większy temat do podgrzania atmosfery - zamiast topki topek, @Gambit zrób swoją topkę ulubionych kanałów na polskim YT (i oczywiście umieść siebie na #1 :lol: ). To by dopiero było ciekawe (ale pewnie się nie wydarzy) ;)
Awatar użytkownika
arturmarek
Has thanked: 303 times
Been thanked: 842 times

Post autor: arturmarek »

EsperanzaDMV pisze: 13 lis 2024, 16:06 Rzucam jeszcze większy temat do podgrzania atmosfery - zamiast topki topek, @Gambit zrób swoją topkę ulubionych kanałów na polskim YT (i oczywiście umieść siebie na #1 :lol: ). To by dopiero było ciekawe (ale pewnie się nie wydarzy) ;)
Mam wrażenie, że Tomek robi szczere topki i raczej nie dałby Gambita na #1 będąc szczerym...
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 564 times
Been thanked: 1310 times

Post autor: psia.kostka »

A czy top gier 4/10 juz byl? :mrgreen:
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Pomnik
Has thanked: 419 times
Been thanked: 297 times

Post autor: Pomnik »

Ja proponuję Top42 najlepszych pomysłów z forum, hit murowany. :wink:
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Awatar użytkownika
anitroche
Kontakt:

arturmarek pisze: 13 lis 2024, 16:18
EsperanzaDMV pisze: 13 lis 2024, 16:06 Rzucam jeszcze większy temat do podgrzania atmosfery - zamiast topki topek, @Gambit zrób swoją topkę ulubionych kanałów na polskim YT (i oczywiście umieść siebie na #1 :lol: ). To by dopiero było ciekawe (ale pewnie się nie wydarzy) ;)
Mam wrażenie, że Tomek robi szczere topki i raczej nie dałby Gambita na #1 będąc szczerym...
Na prima aprilis byłoby super :D, z jednej strony podpromowanie innych kanałów, z drugiej żarcik z umieszczeniem siebie na 1 ;)
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."

Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1333 times
Been thanked: 2040 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

Hola Wędrowcze....to akurat bym mój pomysł więc nie wyrażam zgody na migrację :wink:
Awatar użytkownika
ave.crux
Has thanked: 923 times
Been thanked: 1496 times

Post autor: ave.crux »

Czym ten brak zgody miałby być egzekwowany? Napiszesz na forum, że ktoś inny zrobił coś o czym ty pomyślałeś? Z resztą nawet jak to zrobisz i ktoś zrobi toćka w toćke to samo to co to zmienia?
Czekamy na brak zgody siedzenia bokiem do widza na kanale planszowym, bo planszówki online pierwsi tak siedzieli
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
Awatar użytkownika
crazygandalf
Has thanked: 95 times
Been thanked: 745 times
Kontakt:

Post autor: crazygandalf »

Brak zgody na siedzenie bokiem do widza na kanale planszowym. Mamy na to patent, jest to zastrzeżony znak towarowy i w ogóle nie wolno. Bo nie. :P
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1417 times
Been thanked: 2965 times

Post autor: Ardel12 »

Moim zdaniem trzeba by było zrobić kanał topLista i wrzucać tam wyłącznie topki. W każdym miechu topX zagranych tytułów, topX roku(ale wrzucać co miech update), topX...w sumie jakby ktoś miał swoją top10 euro i weryfikował ją po ograniu każdej nowości i porównywał przy tym do nich, to może by było ciekawie. Recenzje to już przeszłość, teraz tylko TOPKI!
Awatar użytkownika
anitroche
Kontakt:

Ej, ale wiecie, że ćwierć tony planszówek od dawna już to odkryli i mają tylko topki i listy u siebie? ;p

Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 339 times
Been thanked: 567 times

Post autor: tomp »

najlepsze topki pt. najlepsze gry "WSZECH"czasów, i co druga gra miała premierę w ostatnim miesiącu.
Czekam na materiały podsumowujące cały rok 2024, gdzie połowa gier będzie z listopada i grudnia xD
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Sannderson
Has thanked: 77 times
Been thanked: 30 times

Post autor: Sannderson »

Poczekaj, niech najpierw wszyscy zrobią polecajki prezentowe w każdym przedziale cenowym. Kliki muszą się zgadzać
Awatar użytkownika
mat_eyo
Has thanked: 962 times
Been thanked: 1502 times
Kontakt:

Post autor: mat_eyo »

anitroche pisze: 15 lis 2024, 06:45 Ej, ale wiecie, że ćwierć tony planszówek od dawna już to odkryli i mają tylko topki i listy u siebie? ;p
Tak, tylko wiem dobrze z rozmów z fanami (a co, regularnie gadam z całą trójką!), że u nas ludzie głównie słuchają pierwszej części, z opisem w co graliśmy i krótkim podsumowaniem tych gier. Temat odcinka z topką jest trochę jak temat w eurosucharze - jest, bo musi być ;)
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1333 times
Been thanked: 2040 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

ave.crux pisze: 14 lis 2024, 15:12 Czym ten brak zgody miałby być egzekwowany? Napiszesz na forum, że ktoś inny zrobił coś o czym ty pomyślałeś? Z resztą nawet jak to zrobisz i ktoś zrobi toćka w toćke to samo to co to zmienia?
Czekamy na brak zgody siedzenia bokiem do widza na kanale planszowym, bo planszówki online pierwsi tak siedzieli
Ale widziałeś u mnie na końcu emotkę? :lol:
crazygandalf pisze: 14 lis 2024, 21:01 Brak zgody na siedzenie bokiem do widza na kanale planszowym. Mamy na to patent, jest to zastrzeżony znak towarowy i w ogóle nie wolno. Bo nie.
Kurcze nie wiedziałem że zdążyliście już to opatentować....szlag.
tomp pisze: 15 lis 2024, 06:52 Czekam na materiały podsumowujące cały rok 2024, gdzie połowa gier będzie z listopada i grudnia xD
To akurat jest spoko bo wiele gier potrafi jakimś cudem przejść nie zauważona bokiem. Najbardziej lubię oczywiście Topki od Gradania. Aczkolwiek jeszcze chętniej słucham topek "w co zagrałem w 20XX" i to nie koniecznie gry właśnie z tego roku. Sam chętnie taką kiedyś zrobię.
Sannderson pisze: 15 lis 2024, 07:46 Poczekaj, niech najpierw wszyscy zrobią polecajki prezentowe w każdym przedziale cenowym. Kliki muszą się zgadzać
Hoł Hoł Hoł....przypomniałeś mi że muszę totalnie randomowe gry wrzucić na kanał i zaznaczyć że to super prezent pod choinkę. A tak serio to bardzo lubię w każdej formie polecajki w tak skondensowany sposób. Dzięki takiej jednej jestem w tym hobby... :mrgreen:
Awatar użytkownika
vnzk
Has thanked: 338 times
Been thanked: 538 times

Post autor: vnzk »

mat_eyo pisze: 15 lis 2024, 09:03 Tak, tylko wiem dobrze z rozmów z fanami (a co, regularnie gadam z całą trójką!), że u nas ludzie głównie słuchają pierwszej części, z opisem w co graliśmy i krótkim podsumowaniem tych gier. Temat odcinka z topką jest trochę jak temat w eurosucharze - jest, bo musi być ;)
Mogę ze swojej strony potwierdzić (a ĆTP słucham na żywo, kiedy tylko mam taką możliwość), że faktycznie wrażenia z bieżących rozgrywek są tym, co przyciąga. Acz nie było sytuacji, żebym wyłączył topkę z braku zainteresowania. To jakby przechodzić obok zaprzyjaźnionego warzywniaczka i nie ukłonić się pani Krysi. Miałbym sobie za złe.
ostry66
Has thanked: 6 times
Been thanked: 12 times

Post autor: ostry66 »

mat_eyo pisze: 15 lis 2024, 09:03
anitroche pisze: 15 lis 2024, 06:45 Ej, ale wiecie, że ćwierć tony planszówek od dawna już to odkryli i mają tylko topki i listy u siebie? ;p
Tak, tylko wiem dobrze z rozmów z fanami (a co, regularnie gadam z całą trójką!), że u nas ludzie głównie słuchają pierwszej części, z opisem w co graliśmy i krótkim podsumowaniem tych gier. Temat odcinka z topką jest trochę jak temat w eurosucharze - jest, bo musi być ;)
Ufff, a już się bałem ale chyba nie jestem fanem bo słucham całości.
Awatar użytkownika
Scamander
Has thanked: 306 times
Been thanked: 335 times

Post autor: Scamander »

To jak już jesteśmy przy Ćwierć tony planszówek. Długo szukałem recenzenta z którym pokrywałyby mi się gusta. Najbliżej wstrzelił się nasz forumowy @mat_eyo. Ok, zjechał kilka gier które bardzo lubię, ale... kiedy coś ocenia wysoko i chwali to ciężko się na tym przejechać. Szanuję rekomendacje tego allegrowicza i polecam! :)
mat_eyo pisze: 15 lis 2024, 09:03 Tak, tylko wiem dobrze z rozmów z fanami (a co, regularnie gadam z całą trójką!), że u nas ludzie głównie słuchają pierwszej części, z opisem w co graliśmy i krótkim podsumowaniem tych gier. Temat odcinka z topką jest trochę jak temat w eurosucharze - jest, bo musi być ;)
Ja słuchałem! Ale potem zaczęliście robić głupie topki w stylu "topka gier z nietypowymi komponentami" i teraz słucham tylko pierwszej części podcastu tak jak pozostali dwaj fani.
Awatar użytkownika
mat_eyo
Has thanked: 962 times
Been thanked: 1502 times
Kontakt:

Post autor: mat_eyo »

Scamander pisze: 15 lis 2024, 18:44 Ja słuchałem! Ale potem zaczęliście robić głupie topki w stylu "topka gier z nietypowymi komponentami"
ale... to było dopiero w ostatnim odcinku :D Dzięki za dobre słowo, polecam się na przyszłość - spore, pisemne podsumowanie esseNówek nadchodzi! Tak z ciekawości, co Twojego ulubionego zjechałem? Może być na priv :)
Awatar użytkownika
Scamander
Has thanked: 306 times
Been thanked: 335 times

Post autor: Scamander »

mat_eyo pisze: 15 lis 2024, 18:52 spore, pisemne podsumowanie esseNówek nadchodzi!
The spice must flow!
mat_eyo pisze: 15 lis 2024, 18:52 Tak z ciekawości, co Twojego ulubionego zjechałem? Może być na priv :)
Zerkając na ocenki na BGG: Szarlatani, Orleans, Summoner Wars.
Awatar użytkownika
Nilis
Has thanked: 323 times
Been thanked: 509 times

Post autor: Nilis »

mat_eyo pisze: 15 lis 2024, 09:03
To ja jestem tym czwartym i faktycznie świetnie się słucha w co graliscie tym bardziej że zdarza się że jakaś gra wam się nie podobała co jest rzadkością na polskim YT. Polecam wszystkim odcinek o grze, która podoba się jednemu z was a drugiemu nie:)
Osobiście często bardziej wolę pograć z ludźmi w planszówki, niż słuchać, co wydaje im się, że mają do powiedzenia. feniks_ciapek
ODPOWIEDZ