- jakość komponentów na bardzo wysokim poziomie - jest przyjemność w obcowaniu z tą grą (kostki, planszetka gracza, żetony); dokupiłem żetony życia premium, aby podkręcić jeszcze te doznania

-klimat (przy wszystkich zastrzeżeniach) dla mnie ok - lubię fantasy; humor w stylu Monty Python tu i tam pojawia się; opisy spotkań i fluff na łupach - ok; czuje "klimat" pewnej przygody
-podoba mi się połączenie taktyczności i gry typu "ameri" ze strategicznością rozwoju postaci w perspektywie bossa (ale też innych Złolców)
-podoba mi się, że gra jest wymagająca - nie ma raczej na początku łatwych wygranych, a później można będzie sobie podnieść trudność rozgrywki

-instrukcja jest niedługa, wydaje się zrozumiała, ale później często się do niej wraca; w ciągu 4 dni przeczytałem ją 3 razy; zaglądałem też jeszcze tu na forum zasad oraz BGG; lubię doczytywać takie zawiłości, aby w przyszłości grać zgodnie z zasadami; trzeba zainwestować czas i energię, aby później czerpać z gry satysfakcję (trochę podobny casus jak Mage Knight) - ale może być tak, że ktoś nie będzie z tego zadowolony, a nie pójdzie za radą twórców gry, aby "czuć przyjemność z gry, a nie ze 100% grania zgodnie z zasadami"

-jestem raczej eurograczem i nie miałem do tej pory gdy tego typu; przy moich założeniach, że "wolę mieć mniej gier, a bardziej różnorodnych oraz takich, w które gram" ta gra cenowo była do zaakceptowania; mam za sobą 4 gry Picketem na 1 Bossa i 1 grę Patchesem na innego; dokupiłem też już Ghilliego; wiele gier przede mną; najpierw planuje pograć każdą postacią true solo, aby poznać bohaterów; później na 2 lub może nawet na 3 postacie; chce też zaprosić znajomych do gier raczej w dwie osoby
-cieszę się, że jest polskie wydanie (i perspektywa kolejnych dodatków w PL) i oficjalnie zapisuje się do zakonu TMB