Połączenie pracy z pasją, to coś niesamowitego. WIN-WIN dla wszystkich. Gratulacje

Połączenie pracy z pasją, to coś niesamowitego. WIN-WIN dla wszystkich. Gratulacje
Za to co i jak zostanie użyte z naszego tłumaczenia odpowiada Portal. Myśmy jedynie przekazali nasze tłumaczenie i zadeklarowali, że jesteśmy otwarci na pomoc, korektę czy sprawdzenie. Nie mam wiedzy na dzień dzisiejszy, czy np. nazwy Złolców na sztonach będą tłumaczone, czy nie. To ma spory impakt na treści, zwłaszcza kart spotkań, bo te czasem odwołują się literalnie do jakiegoś Orka czy Golema.flissak pisze: ↑03 kwie 2023, 10:41Połączenie pracy z pasją, to coś niesamowitego. WIN-WIN dla wszystkich. GratulacjeMacie pozwolenie na użycie większej ilości stron, lub zrobienie dodatkowej instrukcji wyjaśniającej?- bo chyba to jest częstym problemem wydawców, że są ograniczeni w jakiś sposób przez oryginalnego wydawcę.
Szkoda, myślałem, że zostaliście zatrudnieni do tego projektu.qreqorek pisze: ↑03 kwie 2023, 10:46 Za to co i jak zostanie użyte z naszego tłumaczenia odpowiada Portal. Myśmy jedynie przekazali nasze tłumaczenie i zadeklarowali, że jesteśmy otwarci na pomoc, korektę czy sprawdzenie. Nie mam wiedzy na dzień dzisiejszy, czy np. nazwy Złolców na sztonach będą tłumaczone, czy nie. To ma spory impakt na treści, zwłaszcza kart spotkań, bo te czasem odwołują się literalnie do jakiegoś Orka czy Golema.
Nie. To był jeden z naszych głównych warunków przed podjęciem współpracy. Fanowskie tłumaczenie jest i będzie dostępne. Współpraca nie wyklucza także tworzenia dalszych tłumaczeń fanowskich, zwłaszcza że na dzień dzisiejszy niewiedomą jest, czy Portal będzie wydawał kolejne pozycje z rodziny TMB.
Z małym pudełkiem to raczej niewykonalne. Ja nie mam Dart, Lab Rats i S&D. Reszta w kolekcji. Prawie wszystko mieści się w dużym pudle TMB i Undertow ale nie widzę szans by coś zdziałać przy małym pudle. Tak po prawdzie to Riffle już mam poza pudełkami i chyba też jakieś drobiazgi (znaczniki ran czy coś) do kampanii Age of Tyranny. Żyje nadzieją, że może tego Riffle dopcham do Unbreakable ale nie wiem bo tam też w kampanii doszło sporo gearlocków i elementów do wcześniejszych tyranów więc może mi się to nie udać.
U mnie jest mała podstawka, undertow i jeszcze 2 pudełka..nie jest źle. Mniej miejsca niż np big box anachrony. Podobnie do Gloomhaven.
W tym momencie pewnie nie ale w trakcie kampanii Unbreakable można było złożyć preorder więc wróci do sprzedaży w nowszej wersji.
Trove Chest był już dostarczany do wpierających, a w sklepie się nie pojawił, więc jest obawa, że może być ciężko.
Nie zmieści się. Pudełko od podstawki jak i Undertow mieści do 4 gearlockow na ścisk + potrzebujesz miejsce na age + na days. Gearlockow mamy 13 - Lab Rats skoro nie chcesz to daje 12 i to są 3 pełne pudełka. Jak by wyjąć żetony życia poza gre to pewnie upchniesz w tym days i age z lekko uniesionym wieczkiem gdzieś. Późnej dojdzie undertow i to będą kolejne +2 pudełka.salaba pisze: ↑27 kwie 2023, 15:04 Ja miałam w planach rozdzielić wszystko między dwa pudełka podstawek TMB i Undertow, ale Undertow czeka w kolejce do zakupów, więc nie mam jak sprawdzić czy uda się w oba wcisnąć:
- 40 days in daelore
- Age of tyranny
- dodatkowe gearloki poza lab rats (nie zamierzam kupować)
Docelowo pewnie skończy się na 3 pudełkach, to jeszcze przełknę, ale Trove Chest mi się po prostu nie podoba a miejsca dużo nie mam na niepotrzebne pudełka.
No ale co to zmienia?moim zdaniem gorzej, że trzeba wyciągać grę z kilku miejsc a miejsce i tak zajmie tylko w innym miejscu.venomik pisze: ↑27 kwie 2023, 22:28 A nie byłoby sensowniej zwyczajnie tryzmać części elementów poza pudelkiem? Przykładowo kości gearlocków w tych przezroczystych pudełeczkach + żetony życia w podobnym pudełku trzymać gdzieś w szufladzie, a resztę zawartości upchnąć już do jak najmniejszej ilości pudełek? Jak chciałem sobie zrobić więcej miejsca na gry to tak właśnie planowałem i to była spora oszczędność na półce. Ale ostatecznie skończyło się na dokupieniu regału.
Pomaga ograniczyć ilość miejsca na półce. Bo więcej się zaoszczędzi jeśli się upchnie wszystko poza wspomnianymi elementami w 2 pudłach niż w 3, gdzie coś powietrze jednak będzie zajmować. Zwłaszcza, że takie małe elementy łatwiej odłożyć w miejscu, które zwyczajnie jest niewykorzystywane - na innych pudełkach na przykład.