Potion Explosion / Wybuchowa Mieszanka (S. Castelli, A. Crespi, L. Silva)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Wybuchowa mieszanka
Ponieważ dojrzałam do decyzji o zakupie nowych kulek (połowa moich żółtych i czerwonych kulek nie ma właściwie w ogole koloru, co utrudnia grę bez bardzo bardzo dobrego oświetlenia i z osobami starszymi), mam takie pytanie:
czy ktoś zna średnicę tych kulek w grze? (ewentualnie czyt. czy ktoś byłby tak miły i zmierzył średnicę kulek?)
Niestety w domu będę dopiero na święta, do tego czasu jakbym zamówiła nowe, to może by już doszły i można byłoby grać bez frustracji.
czy ktoś zna średnicę tych kulek w grze? (ewentualnie czyt. czy ktoś byłby tak miły i zmierzył średnicę kulek?)
Niestety w domu będę dopiero na święta, do tego czasu jakbym zamówiła nowe, to może by już doszły i można byłoby grać bez frustracji.
Według mojego porannego pomiaru średnica wynosi 1,5cm
Sam muszę wreszcie jakiś poszukać, bo te poszczerbione, poblakłe, niejednolite strasznie zniechęcają.
Sam muszę wreszcie jakiś poszukać, bo te poszczerbione, poblakłe, niejednolite strasznie zniechęcają.
Zolte znalazlam na allegro, cena sporo nizsza, a to z zoltymi mam najwiekszy problem. Czerwonych jeszcze szukam 

Dzisiaj właśnie zaczęłam się zastanawiać nad sklejeniem podajnika (rozsypał mi się jak dzieci wzięły się do gry) i widzę, że uchwyty do wkładania się strasznie wyrobiłyCuriosity pisze:A może by tak skleić podajnik na kulki? I tak się go nie rozkłada. Ktoś już może kleił?

Przyłączam się do pytania. Ktoś już kleił?
Ja kleiłam i to przynajmniej po około 6 grach. Efekt jest świetnyShemanka pisze:Dzisiaj właśnie zaczęłam się zastanawiać nad sklejeniem podajnika (rozsypał mi się jak dzieci wzięły się do gry) i widzę, że uchwyty do wkładania się strasznie wyrobiłyCuriosity pisze:A może by tak skleić podajnik na kulki? I tak się go nie rozkłada. Ktoś już może kleił?a wyciągana z pudełka może z 5 razy.
Przyłączam się do pytania. Ktoś już kleił?

- mauserem
- Has thanked: 255 times
- Been thanked: 169 times
- Kontakt:
Wybuchowa mieszanka
Hmm... ja skleiłem zaraz po otwarciu pudełka, jak tylko zobaczyłem z jakim obciążeniem będzie się musiał mierzyć. Potwierdzam, klej"Magic" jest idealny. Gra teraz służy pięknie już rok, a jest to tytuł który u nas często trafia na stół jako fillerek przed głównym daniem.
a tak z innej beczki: jakieś wieści o zapowiadanym dodatku?
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 99 times
- Kontakt:
19 czerwca w sklepach [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]mauserem pisze:Hmm... ja skleiłem zaraz po otwarciu pudełka, jak tylko zobaczyłem z jakim obciążeniem będzie się musiał mierzyć. Potwierdzam, klej"Magic" jest idealny. Gra teraz służy pięknie już rok, a jest to tytuł który u nas często trafia na stół jako fillerek przed głównym daniem.
Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
- donmakaron
- Has thanked: 197 times
- Been thanked: 646 times
To prawda. Dodaje fajne rzeczy, które urozmaicą grę i bez zgrzytów wpiszą się w rozgrywkę, ale cena niewiele mniejsza od podstawki za tuzin kulek, 32 eliksiry i garść żetonów to bardzo dużo.
- crsunik
- Been thanked: 2 times
Zwłaszcza że kulki i tak są do wymiany :/
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Gambit
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 2146 times
- Kontakt:
Ale w dodatku, czy podstawce?crsunik pisze:Zwłaszcza że kulki i tak są do wymiany :/
- crsunik
- Been thanked: 2 times
W podstawce. Nie wiem jak u was, ale w mojej wersji te kulki są mocno takie sobie. Część uszczerbiona, kolory też mocno takie sobieGambit pisze:Ale w dodatku, czy podstawce?crsunik pisze:Zwłaszcza że kulki i tak są do wymiany :/
- Yavi
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 42 times
- Kontakt:
To chyba problem jakiegoś nowego druku, bo w naszej sztuce wszystko jest okej. Jedna kulka była trochę uszkodzona, ale wymieniliśmy na zapasową i gra.crsunik pisze:W podstawce. Nie wiem jak u was, ale w mojej wersji te kulki są mocno takie sobie. Część uszczerbiona, kolory też mocno takie sobieGambit pisze:Ale w dodatku, czy podstawce?crsunik pisze:Zwłaszcza że kulki i tak są do wymiany :/
Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Ja mam edycje z pierwszego nakładu (nie wiem czy był drugi) i co druga kulka miała jakąś wadę lub była słabo zabarwiona więc zmuszony byłem dokupić nowe.Yavi pisze:To chyba problem jakiegoś nowego druku, bo w naszej sztuce wszystko jest okej. Jedna kulka była trochę uszkodzona, ale wymieniliśmy na zapasową i gra.
Problem ten nie jest jednostkowy gdyż tego typu głosy już się pojawiały. Jeśli w dodatku jest podobnie to rzeczywiście za tę cenę i parę tekturek trochę smutno dla portfela.
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 36 times
- Kontakt:
Jeśli ktoś jeszcze zastanawia się nad kupnem, to wklejam link do naszej najnowsze recenzji Wybuchowej Mieszanki.
http://dicelandblog.pl/recenzja-40-wybuchowa-mieszanka/
http://dicelandblog.pl/recenzja-40-wybuchowa-mieszanka/
-
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 142 times
Czy ktoś z szanownych użytkowników wymieniał już kule w swoim zestawie? Jeżeli tak to skąd braliście żółte i czerwone?
crus221 - "Teraz pytanie czy sprzedać nerkę dla gry..."
olsszak - "Swoją drogą po ile nerka teraz?"
crus221 - "Jeden Lords of Hellas lub dwie Kawerny"
olsszak - "Swoją drogą po ile nerka teraz?"
crus221 - "Jeden Lords of Hellas lub dwie Kawerny"
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 933 times
W przeszłości kupowałem w tych dwóch miejscach:
https://www.houseofmarbles.com/shop/pro ... e-marbles/
http://www.landofmarbles.com/
https://www.houseofmarbles.com/shop/pro ... e-marbles/
http://www.landofmarbles.com/
Będzie nowa edycja w 3 kwartale 2018
szkoda, że Rebel nie chce wznowić. A może wznowi?includes a plastic dispenser with a storage drawer for the marbles and a larger box that can also hold the components of the Fifth Ingredient expansion.
https://boardgamegeek.com/blogpost/7322 ... s-vampires
Może właśnie dlatego nie wznawia, bo czeka na nową edycję?szkoda, że Rebel nie chce wznowić
To już wiemy, jak zdobyć plastikowy podajnik - kupić dodatek Szósty student. Oprócz tego dostaniemy nowy kolor kulek - Mandragora, nowe mikstury i tryb dla nawet 6 graczy wymagający 2 podajników.
Więcej informacji wraz z instrukcją angielską na BGG.
Ciekawe co na to Rebel i jaka będzie cena?
Więcej informacji wraz z instrukcją angielską na BGG.
Ciekawe co na to Rebel i jaka będzie cena?
- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
Wiemy wszystko z wyjątkiem tego, czy będzie po polsku i kiedy. W nowym dodatku jest nowy dyspenser, żeby Ci posiadający stara edycję nie płakali. Poza tym dwa nowe eliksiry zwiększające negatywną interakcję i nowy kolor ingrediencji, która jest trochę jokerem - możesz ją wstawić w każde miejsce, ale jak zaczniesz zapełniać jakiś kolor, to musisz już skończyć jokerami. I coś tam jeszcze małego.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2018, 22:13 przez Lothrain, łącznie zmieniany 1 raz.