wygląda niesamowicie. no, może poza planszą, ale to kwestia gustu

Mówisz o tym zdjęciu? Wiesz... ja tu żadnego rewersu nie widzęPrzeglądam sobie właśnie zdjęcia nowego dodatku do NHex (Bąbel13) na BGG i zauważyłem, że rewersy są zrobione wg starego stylu
Ja raczej jestem pewien, że zmienili je aby było łatwiej wycinaćLucf pisze:PODEJRZEWAM, że zmienili te rewersy BO:
Wladek pisze:I ostatecznie: Neuroshima online! Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam, że twórca zasłużył na fanfary!
O, i tu właśnie leży pies pogrzebany. Z powodu zmienionej kolorystyki tych żetonów (pozostałe żetony specjalne są w innej- bitwa, ruch, roszada, snajper etc) uznałem, że przedstawiają rewersy, które w porównaniu z jakością pozostałych armii wypadają... źle. I to rozpoczęło całe nieporozumienie. Swoją drogą, zastanowiłem się nim tamto napisałem- zmieniona kolorystyka naprawdę sugerowała (imo), że są to rewersy.trzewik pisze:To co widać na BGG to są żetony specjalne z nowych armii, jeden to Korzeń, drugi to bodaj Mina.
Imo tak. Żołnierz uderza tylko w jednym segmencie inicjatywy, czyli oba uderzenia idą w tę samą sąsiednią jednostkę w takim wypadku (jednocześnie).Czy i CIOS i STRZAŁ wbija się w jedną jedntoskę sąsiadująca z Hegemonią ?
Strzał na pewno wlatuje w postać. Strzelasz zawsze do najbliższego żetonu. A to, że najbliższy żeton dostaje w tej fazie inicjatywy również z walki wręcz to nic (również jakby dostał od kogoś innego). W jednej fazie inicjatywy wszystkie ataki sa wykonywane jednocześnie. Jednostka z przykładu dostaje w tej samej chwili i cios i strzał, a ginie dopiero pod koniec tej fazy inicjatywy.Lucf pisze:
mam jescze pytanie o Uniwersalnego żołnierza Hegemonii - ma CIOS i STRZAŁ w tym samym kierunku - jeśli tuż OBOK stoi wróg, a za nim w lini prostej dajmy na to jakiś wrogi moduł, to czy Uniwersalny zadaje CIOS jedntostce sąsiadującej, a strzał leci dalej na moduł? Czy i CIOS i STRZAŁ wbija się w jedną jedntoskę sąsiadująca z Hegemonią ?
Pytam bo czytajac opis w instrukcji można to różnie interpretować.
Już maLucf pisze:... ale NH chyba nie ma wer. online by wypróbować?
Czy możesz powidzieć coś więcej o tym projekcie? Pomimo szczątkowych informacji i jednym filmie jaki znalazłem, jestem bardzo zainteresowany tą grą. Wydaje się być łatwa do nauczenia ale "ciężka" w użyciu, a takie gry lubię.trzewik pisze: Ja odpowiadałem za projekt Witchcraft i na te pytania mogę wyczerpująco odpowiadać.
Przedpremierowo i megagabarytowo.Sztefan pisze:A jak się wybierasz w najbliższy weekend do Gliwic to pewnie będzie można zagrać przedpremierowo zarówno w Witchcrafta