(Warszawa: Ursus, Włochy) nowe miejsce do gry
Re: Warszawa-Ursus/Włochy: nowe miejsce do gry
A może macie ochotę w bitewniaka zagrać? Czy tylko euro?
- Trampon
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Mnie też to smuci. Tak bardzo że szukam miejsca aby otworzyć taką knajpę we własnym zakresie.Neoptolemos pisze:(...)
Jestem niezmiennie zasmucony plażą na ursuskim poletku, jeśli chodzi o knajpy do grania
"W świecie kolekcjonerów nader często dochodzi do zbrodni. Kolekcjonerzy to szaleńcy albo fanatycy na granicy szaleństwa, zaślepieni żądzą posiadania zdolni są do najgorszych przestępstw".
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
- Neoptolemos
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 1049 times
Reaktywacja!
W związku z tym, że po 14 latach wróciłem na właściwą część Alei Jerozolimskich, mogę zorganizować jakieś ursusowskie granie u siebie
Plus jest taki, że mieszkam sam i w miarę blisko do wszystkiego (na Kolorowej).
Minus zaś taki, że mieszkanie jest mega małe... ale mam rozkładany stolik, jakąś nieprzesadnie ogromną grę pomieści
Ktoś byłby chętny np. w sobotę w ciągu dnia? Mam cały stos świeżo kupionych/zdobytych w MatHandlu eurasków na przetestowanie (Zamki Burgundii, La Granję, Keyflower, Notre Dame i Ostatnią Wolę), ale jestem bardzo otwarty na propozycje. Moja kolekcja (odrobinę nieuaktualniona) tutaj, tylko muszę wcześniej wiedzieć co zabrać, bo większość pudeł nie przeprowadziła się ze mną
W związku z tym, że po 14 latach wróciłem na właściwą część Alei Jerozolimskich, mogę zorganizować jakieś ursusowskie granie u siebie

Plus jest taki, że mieszkam sam i w miarę blisko do wszystkiego (na Kolorowej).
Minus zaś taki, że mieszkanie jest mega małe... ale mam rozkładany stolik, jakąś nieprzesadnie ogromną grę pomieści

Ktoś byłby chętny np. w sobotę w ciągu dnia? Mam cały stos świeżo kupionych/zdobytych w MatHandlu eurasków na przetestowanie (Zamki Burgundii, La Granję, Keyflower, Notre Dame i Ostatnią Wolę), ale jestem bardzo otwarty na propozycje. Moja kolekcja (odrobinę nieuaktualniona) tutaj, tylko muszę wcześniej wiedzieć co zabrać, bo większość pudeł nie przeprowadziła się ze mną

-
- Neoptolemos
Niekoniecznie w tę sobotę w ciągu dnia, ale generalnie tak
tylko na razie mam różne rozjazdy weekendowe i bardziej regularnie w domu będę po 19.02. Ale i teraz mogę coś ogarnąć w sobotni albo niedzielny wieczór 

-
Rozumiem. Dzięki za zaproszenie. U mnie w ten weekend również będzie krucho. Mieszkam w Twojej okolicy. Obecnie na miejscu mam Descenta, Rosyjską Ruletkę oraz Spartacus-a. Jeżeli byśmy zebrali z 3-4 osoby można już do jakiegoś tytułu zasiąść.
-
Czy znajdą się jakieś chętne osoby do gry na dzisiaj?
Czy w tych rejonach Warszawy ktoś działa? Chętnie kogoś poznam, gramy z żoną, przeważnie euro.
Darek
Darek
Gry w kolekcji: https://boardgamegeek.com/collection/us ... large&ff=1
Re: (Warszawa Ursus/Włochy) nowe miejsce do gry
Myślę, że lepiej byłoby gdybyś pisał w co (w jaki typ/ jak długą) grę chcielibyście zagrać i w jakim terminie. I pewnie ktoś by się zgłosił 
Z żoną lubimy wiele gier, ale z małym dzieckiem lista gier, w które da się zagrać dość mocno spada

Z żoną lubimy wiele gier, ale z małym dzieckiem lista gier, w które da się zagrać dość mocno spada
Na dole dodałem link do niektórych posiadanych gier.
Czy działa w Ursusie (Włochach) jakiś klub, są regularne spotkania, to miałem na myśli? Może warto coś zorganizować, o ile będą chętni. Jeżdżenie na Ursynów czy do centrum jest lekko uciążliwe w moim przypadku.
Czy działa w Ursusie (Włochach) jakiś klub, są regularne spotkania, to miałem na myśli? Może warto coś zorganizować, o ile będą chętni. Jeżdżenie na Ursynów czy do centrum jest lekko uciążliwe w moim przypadku.
Gry w kolekcji: https://boardgamegeek.com/collection/us ... large&ff=1
Wiem, że w Graalu (w centrum Skorosze) coś regularnie się dzieje, ale co to jest - nie wiem.
Graal jest też w Blue City. Podobno można było grać...
„Władca Pierścieni” jest zasadniczo dziełem religijnym i katolickim; początkowo niezamierzenie, lecz w poprawkach świadomie.” — J.R.R. Tolkien
W Centrum Skoroszy można się umawiać na granie.
Czasem zdarzało mi się to.
Jak ktoś będzie chętny to ja z przyjemnością zagram, ale pewnie w związku z długim weekendem i urlopami w połowie maja.
Czasem zdarzało mi się to.
Jak ktoś będzie chętny to ja z przyjemnością zagram, ale pewnie w związku z długim weekendem i urlopami w połowie maja.
Nie wiem, czy kogoś zainteresuje, ale na stronie Domu Animacji znalazłam: "W formule miniMALu jesteśmy gotowi udostępnić pomieszczenia mieszkańcom Dzielnicy Włochy, którzy chcą robić coś dla innych. Sale udostępniamy nieodpłatnie, wyłącznie na działania niekomercyjne m.in. warsztaty, spotkania, koła zainteresowań." https://www.dkwlochy.pl/index.php/wspolpraca-ada
„Władca Pierścieni” jest zasadniczo dziełem religijnym i katolickim; początkowo niezamierzenie, lecz w poprawkach świadomie.” — J.R.R. Tolkien
- Neoptolemos
Hej,
jeżeli ktoś w drugą część majówki siedzi w Wawie i chce pograć w 2-4 osoby, to mogę zaprosić do siebie na Kolorową. Mieszkanko jest małe, ale stół da się rozłożyć i do Rebelii
Z tego co mam i chętnie zagram mogłyby być: Rebelia, Orlean, Pandemia z dodatkami/Iberia, Cyklady, Szogun albo obczaić Ojca Chrzestnego/Odlotowy Wyścig/Ulm/Blood Bowl: Team Manager/Wiek Złodziei (które mam, ale jeszcze nie zagrałem).
jeżeli ktoś w drugą część majówki siedzi w Wawie i chce pograć w 2-4 osoby, to mogę zaprosić do siebie na Kolorową. Mieszkanko jest małe, ale stół da się rozłożyć i do Rebelii

Z tego co mam i chętnie zagram mogłyby być: Rebelia, Orlean, Pandemia z dodatkami/Iberia, Cyklady, Szogun albo obczaić Ojca Chrzestnego/Odlotowy Wyścig/Ulm/Blood Bowl: Team Manager/Wiek Złodziei (które mam, ale jeszcze nie zagrałem).
Nwoptolemus A mozesz dzisiaj?
Mam dwojkę chętnych (siebie i kumpla)
Mam dwojkę chętnych (siebie i kumpla)

- Neoptolemos
Mogę, ale dopiero koło 20-21 nawet. Do oporu, bo jutro wolne, ale wcześniej nie będę w domu 
Piszcie na priv jakby co, to dostanę powiadomienie

Piszcie na priv jakby co, to dostanę powiadomienie

Napisz mi na priv swoj numer do kontaktuNeoptolemos pisze: ↑02 maja 2018, 15:09 Mogę, ale dopiero koło 20-21 nawet. Do oporu, bo jutro wolne, ale wcześniej nie będę w domu
Piszcie na priv jakby co, to dostanę powiadomienie![]()

-
Re: (Warszawa: Ursus, Włochy) nowe miejsce do gry
Hej
Czy ktoś byłby zainteresowany planszowkami w tym tygodniu?
Czy ktoś byłby zainteresowany planszowkami w tym tygodniu?
-
Re: (Warszawa: Ursus, Włochy) nowe miejsce do gry
Ja mógłbym w coś zagrać ale dopiero po weekendzie.