Guns'n Steel
Całkiem ciekawie, z elementami rozwoju talii ale i wyścigu.
Nawet nie będę próbował udawać, że wiem jak w to grać, ale gdyby się jeszcze zdarzyła okazja spróbować, to nie odmówię.
6,5/10 z szansą na podniesienie
Krótka historia cywilizacji
Nieźle, ale nie tak dobrze jakbym się spodziewał.
Nie wiem czy gra się powoli rozkręcała, bo wszyscy graliśmy pierwszy raz, czy też taka jest jej uroda. Ale fakt pozostanie faktem, na początku było dość niemrawo.
Potem zaczęliśmy się bronić, zbroić - i w tej sferze rozwój był bardzo widoczny. W pozostałych, niekoniecznie.
7/10
Hero Realms
Zacznijmy od tego, że to tak bardzo nie moje klimaty, że nie powinienem oceniać.
ale skoro zagrałem, to:
- cała otoczka fantasy, to zupełnie nie moje klimaty
+ mechanika (generalnie) bardzo przystępna
- negatywna interakcja, mocniejsza niż to co lubię, ale przede wszystkim doskwierał fakt, że jak gra Twój sąsiad po lewej, to nic nie możesz zrobić, ani później się odegrać
- ale największy dla mnie minus (chociaż zrozumiem, gdy ktoś uzna to za plus), to przebieg rundy jednego gracza, w zaawansowanym stadium gry

kupuję kartę, która kombuje mi się z kartą leżącą na stole, co pozwala zagra mi kolejną, a ta w połączeniu z siódmą pozwala kupić mi jeszcze jedną, więc kupię stworka, który zabierze mojemu sąsiadowi 4 życia, a że mam Dwarfa, to kolejne 7 - wtedy.... itak dalej i tak dalej....
a reszta siedzi i patrzy i czeka (a ja połowy przy tym nie kumam)
no masakra po prostu
2/10