Yavi pisze: ↑23 sie 2018, 14:56
To tak na poważnie, w związku z całą aferą: czego oczekujecie od osób piszących o planszówkach, o jakich działaniach mówicie?
Tak na poważnie, to ja bym się zapytał, czy prowadzisz swój blog dla graczy, czy dla wydawców? Czy Twoim "targetem" jest mieć wielu czytelników/widzów i tę popularność kapitalizować, czy raczej stawiasz na fajne układy z wydawcami, którzy prędzej dadzą Ci coś do recenzji, czy zaproszą na piwko i kiełbasy z grilla?
Jeśli zależy Ci na czytelnikach, to dbaj o czytelników. Pozyskuj fajne gry, fajne materiały, rób rzetelne recenzje i produkuj ciekawe, rzetelne newsy.
Jeśli zależy Ci na dobrych układach z wydawcami, to bierz udział w organizowanych przez nich imprezach i pisz o nich pozytywnie. Recenzuj tylko gry, którym chcesz dać dobrą ocenę, bo przecież na te słabsze szkoda czasu.
Czy da się to wyśrodkować i być fair w stosunku do graczy i do wydawców? Co robisz w tym kierunku, żeby tak było?
Nie odbieraj tego osobiście. Ty zapytałeś i na Ciebie padło, ale szczerze, to pewnie nawet nie kojarzę jak się nazywa Twój blog. Jeśli czasem robisz recenzję gry, która się interesuję, to pewnie ją czytam, a na drugi dzień zapominam gdzie tę recenzję czytałem. Dla mnie nie wyróżniasz się z tłumu, ale obecnie z tłumu wyróżnia się mało kto (w zasadzie tylko wideorecenzenci, bo łatwiej pokazać na ekranie twarz, niż wyrobić sobie ciekawy styl pisania).