Gra planszowa ucząca dodawania i odejmowania
-
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 22 times
Gra planszowa ucząca dodawania i odejmowania
Poszukuję gry planszowej dla prawie 5 latka zachęcającej do nauki dodawania i odejmowania. Super by było jakby gra była w fajnym klimacie, który zainteresuje syna.
Podpowiecie?
Podpowiecie?
Re: Gra planszowa ucząca dodawania i odejmowania
Nam się sprawdziło przy nauce dodawania polowanie na robale i hej to moja ryba ale ja mam dziewczynki
Podobno jeszcze działają śpiące królewny
Budowa zamku
Rummikub junior lub
Rummikub
Super farmer - trochę nudne
halli galli jesli lubi gry na reflex
Podobno jeszcze działają śpiące królewny
Budowa zamku
Rummikub junior lub
Rummikub
Super farmer - trochę nudne
halli galli jesli lubi gry na reflex
-
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 10 times
Grając w Splendor 4-letnia córka nauczyła się płynnie dodawać i odejmować w zakresie dwudziestu w dwa tygodnie. Byliśmy zaskoczeni bo jakoś jej nie uczyliśmy. Znudziło się jej pytać nas ciągle ile jeszcze musi punktów zdobyć albo ile ma więc się nauczyła.
- stary gracz
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 70 times
Każda w której rzuca się minimum 2 kostkami. Dodatkowo polecam zamienić kostki z kropkami na te z cyframi.
- vinnichi
- Has thanked: 1344 times
- Been thanked: 819 times
- Kontakt:
To jest fajne, uczy liczenia i zamiłowania do gier Rosenberga. I w trakcie wyprzedawania:
https://merlin.pl/wesola-farma-my-happy ... =ceneo_bid
https://merlin.pl/wesola-farma-my-happy ... =ceneo_bid
kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
you tube
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Niektóre propozycje to jednak lekka przesada. Dla prawie 5 latka: Splendor czy Wesoła Farma której nieogarniają niektóre 6-latki. Chyba jednak Super farmer to najlepsza propozycja choć też oficjalnie jest od 7 lat.
-
- Has thanked: 269 times
- Been thanked: 178 times
to, że niektóre 6-latki czegoś nie ogarniają nie oznacza, że nie ogarną tego młodsze dzieci. to jest sprawa indywidualna, a przede wszystkim znaczenie ma ogranie dziecka, predyspozycje i chęci. oznaczenia wiekowe na pudełkach często są strasznie zawyżone a niekiedy mają związek z zupełnie innymi kwestiami, dlatego nie ma co ślepo się tym sugerować.
dość sporo działań matematycznych trzeba wykonywać w grze Skup żywca. nie jest to porywająca pozycja, ale mając na uwadze walory edukacyjne, może warto się temu przyjrzeć .
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
shod pisze: ↑22 mar 2019, 07:42 to, że niektóre 6-latki czegoś nie ogarniają nie oznacza, że nie ogarną tego młodsze dzieci. to jest sprawa indywidualna, a przede wszystkim znaczenie ma ogranie dziecka, predyspozycje i chęci. oznaczenia wiekowe na pudełkach często są strasznie zawyżone a niekiedy mają związek z zupełnie innymi kwestiami, dlatego nie ma co ślepo się tym sugerować.
Oczywiście jest to sprawa indywidualna, tylko że to że gdzieś jakieś dziecko gra w Splendora w wieku 5 lat nie oznacza że rekomendujemy tą grę 5 latkom, tylko 3.8% użytkowników BGG uważa że rekomendowany wiek Splendora to 5 lat.
- Rigidigi
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 94 times
Ja również polecę Splendor. Gdy kupiłem tę grę moja córka miała 4,5 roku. Zasady złapała migiem i właśnie na tej grze nauczyła się liczyć. A z dodatkowymi kartami startowymi była praktycznie nie do pokonania.
A do poznania miast proponuje Wsiąść do pociągu. Ile dzieci zna takie miasta jak Sewastopol? Po grze w "ticketa" każde
A do poznania miast proponuje Wsiąść do pociągu. Ile dzieci zna takie miasta jak Sewastopol? Po grze w "ticketa" każde
-
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 71 times
Ja uczyłem syna dodawać z grą Talizman. Magia i miecz. Klimat jemu spasował, a każda walka to dodawanie jakieś wartości siły początkowej do wyniku rzutu kością.
...słaba ta gra, nawet nie ma premii za przejście przez start...
- Dr. Nikczemniuk
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 318 times
Epoka Kamienia
Kto nie widzi ciemności, nie będzie szukał światła.
-
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 22 times
-
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 71 times
Epokę kamienia chciałem teraz chłopakowi wprowadzić, by się dzielenia tam poduczył. Ale jakoś nie pykło.
...słaba ta gra, nawet nie ma premii za przejście przez start...
Wyścig matematyczny, super matematyk, ale najlepiej wejdź tutaj i coś sobie sam wybierz: https://www.alexander.com.pl/produkty/sowa-madra-glowa/