[Gdańsk] Granie w gry planszowe - GKK "Schron" (śr. i pt.)
Re: [Gdańsk] Pokazy gier planszowych -"Schron"
Warte 
Jutro tez wezme, ale sie tez spoznie z bratem pewnie bedziemy kolo 18tej.
A sama gierka fajna, mocno oddaje klimat serialu, znajome twarze, zdarzenia, problemy... i ta paranoja, kto jest tosterem
Wczoraj bylo nas trzech Cylonow
I nie dopuscilismy ludzi do skoku na Kobol 

Jutro tez wezme, ale sie tez spoznie z bratem pewnie bedziemy kolo 18tej.
A sama gierka fajna, mocno oddaje klimat serialu, znajome twarze, zdarzenia, problemy... i ta paranoja, kto jest tosterem

Wczoraj bylo nas trzech Cylonow

- Mirek_koval
Ech zapowiada sie smakowity wieczor - battlestar, dwie niespodziankowe nowosci, wiecej niz zwykle ludzi, mniam mniam.... przy okazji to tak zdradze ze ktos ze znanych postaci swiata podziemnego miał kilka dni temu urodzinki...
A tak przy okazji to wszystkich ktorzy nie wyjezdzaja przed swietami mozna by zgromadzic zamias zwyczajowo w srode to we wtorek na spotkaniu swiatecznym - taka luzna idea...
a 3 tosterow na 3 ludzi to istotnie przegiecie...
A tak przy okazji to wszystkich ktorzy nie wyjezdzaja przed swietami mozna by zgromadzic zamias zwyczajowo w srode to we wtorek na spotkaniu swiatecznym - taka luzna idea...
a 3 tosterow na 3 ludzi to istotnie przegiecie...
Chłopaki, a co się stało z waszymi świetnymi fotorelacjami ze spotkań?
- Mirek_koval
Ano ludzie zaczeli nazekac ze za wolno sie laduje, ze ciezko sie czyta... ja nie mam czasu obrabiac zdjec... jednym slowem chwilowa przerwa w relacjach:)
- Mirek_koval
Tak we wtorek gramy od 17.00... a piatkowe spotkanie przesuniemy na sobote..
- Mirek_koval
Cóż prosiliście o zdjęcia… sami chcieliście… zaczynam się rozkręcać więc nie płakać mi więcej że się strona wolno ładuje….
Na wstępie należy zaznaczyć iż dłuższy brak zdjęć związany był z wojagami zagramanicznymi do krajów kwitnących ślimaków na targi historyczne…

Jak wróciłem okazało się że w poternie prawie nic się nie zmieniła – prawie bo zaczęły przybywać plakaty (choć wciąż za mało jak na te p…ne żółte ściany)
Dolną komnatę zaczęło opanowywać stopniowo szaleństwo w arkham horror

Nareszcie znalazł się stoł na tyle potężny aby utrzymać całość gry w jednym kawałku.
Jak widarć railroad tycoon jest miedzypokoleniowy i rodzinny

Człowiek z czeluści ciemności – drobna korekta i już widać kto zacz…

Walka z tosterami – znajdź różnice w obrazkach

Niewiasty w walce z szaleństwem..

Druga piątkowa walka z szaleństwem

Hanibal at port kas… czy jakoś tak?

Jednym słowem przegięliśmy… wróciłem do domu o 6 rano !!!! Było ok… a zapowiada się że we wtorek będzie jeszcze lepiej…
Na wstępie należy zaznaczyć iż dłuższy brak zdjęć związany był z wojagami zagramanicznymi do krajów kwitnących ślimaków na targi historyczne…

Jak wróciłem okazało się że w poternie prawie nic się nie zmieniła – prawie bo zaczęły przybywać plakaty (choć wciąż za mało jak na te p…ne żółte ściany)
Dolną komnatę zaczęło opanowywać stopniowo szaleństwo w arkham horror

Nareszcie znalazł się stoł na tyle potężny aby utrzymać całość gry w jednym kawałku.
Jak widarć railroad tycoon jest miedzypokoleniowy i rodzinny

Człowiek z czeluści ciemności – drobna korekta i już widać kto zacz…

Walka z tosterami – znajdź różnice w obrazkach

Niewiasty w walce z szaleństwem..

Druga piątkowa walka z szaleństwem

Hanibal at port kas… czy jakoś tak?

Jednym słowem przegięliśmy… wróciłem do domu o 6 rano !!!! Było ok… a zapowiada się że we wtorek będzie jeszcze lepiej…
- Mirek_koval
No co ja mialem ...teges... ACHA !!! Wesołych świąt !!!!
A jak już z obżarstwa ruszać się nie będziecie mogli to pamiętajcie – nic tak dobrze nie robi jak sobotnie planszówkowanie w poternie – zaczynamy od 16.00
A jak już z obżarstwa ruszać się nie będziecie mogli to pamiętajcie – nic tak dobrze nie robi jak sobotnie planszówkowanie w poternie – zaczynamy od 16.00

Nie ma to jak ciekawa partyjka GoT'a we wtorek o dwudziestej, prawda, towarzysze?
- A dziś będę straszny... opowiem dowcip...
- Ten o świętym mikołaju? Ależ wodzu, co wódz...
- A to przepraszam.
- A dziś będę straszny... opowiem dowcip...
- Ten o świętym mikołaju? Ależ wodzu, co wódz...
- A to przepraszam.
to moze zagramy w sobote w Twilight Imperium ??? w 4 osobu + juz mozna grac. co prawda trzebaby sie wczesniej chyba zjechac. nie wiem jak dla innych ale dla mnie to nie problem.
A jeśli nie bedzie chetnych to jak Łukaszu? Gramy w ściezki chwały? napisz mi ktora strona bedziesz ewentualnie chcial grac to bede myslal juz nad strategia
A jeśli nie bedzie chetnych to jak Łukaszu? Gramy w ściezki chwały? napisz mi ktora strona bedziesz ewentualnie chcial grac to bede myslal juz nad strategia

bleble
Sobota odpada. Kumple mnie na sesję wyciągają i koniecznie chcą, bym poprowadził.
- Mirek_koval
Przypominam - w piatek (ten piatek - czyli drugiego) gramy od 16.00 w poternie - jesli chcecie szybciej musicie dac znac...
w srode standarcik??? ktos chetny na sciezki???? albo hanibala??? czy moze jakis got??? jakies plany anyway??? i jeszcze kilka znakow zapytania zeby za lekko nie bylo ??? ???? ??? ??? ???? 

bleble
- Mirek_koval
Standarcik, standarcik... choć myślę że dominion będzie święcił triumfy 

- Mirek_koval
Brrr... jak zobacze za oknem co sie dzieje to mi sie dzis odechciewa wykopywania samochodu - jesli pogoda bedzie dalej przypomniać klęskę żywiołową to raczej na mnie dziś nie liczcie - szkoda mi pojazdu.... chyba że bym się kolejką do gdańska potelepał.... ale raczej nie bedzie mi się chciało - raczej przeniosę spotkanie do mnie do domu...

- Mirek_koval
Male Update : POTERNA BEDZIE DZIS OTWARTA - Szymon dotrze z kluczami na miejsce! Jakby co telefon do szymona - 509539701
Witam chciałbym się dowiedzieć czy jutro czyli w piątek gracie, jeśli tak to o której i czy można się przyłączyć, jeśli tak
, to jakie gry są możliwe do zrealizowania?? joan of arc i gra o tron to gry w które grałem wiele razy ale bardzo chętnie pogram w coś nowego. Pozdrawiam

- Mirek_koval
Jutro bedzie otwarte jak zwykle od 17.00 (specjalnie na pake wrzucam łopatę jakby trzeba było drogę posypać piachem czy innymi środkami zwiększającymi przyczepność ). Swoją drogą to w trójmieście permanentny stan klęski żywiołowej.
Oczywiście że można się przyłączyć – zazwyczaj przychodzi na tyle osób że w działaniu jest kilka stołów. Co do tego w co gramy – to co weźmiemy sobie z półki lub to co przyniosą ludzie – jak przyjdziesz to zrozumiesz… dylematy wyboru…
Wpadaj i nie przejmuj się – jakby co masz spisany kilka postów wcześniej numer telefonu do Szymona – dzwoń jakbyś nie mógł trafić – jakoś cię podprowadzimy
Oczywiście że można się przyłączyć – zazwyczaj przychodzi na tyle osób że w działaniu jest kilka stołów. Co do tego w co gramy – to co weźmiemy sobie z półki lub to co przyniosą ludzie – jak przyjdziesz to zrozumiesz… dylematy wyboru…
Wpadaj i nie przejmuj się – jakby co masz spisany kilka postów wcześniej numer telefonu do Szymona – dzwoń jakbyś nie mógł trafić – jakoś cię podprowadzimy

Mirku, oświadczam Ci, że jak jeszcze raz zostanę "niewiastą w walce z szaleństwem" to organoleptycznie poznasz wszelkie możliwe znaczenia, aspekty i niuanse znaczeniowe wyrażenia "devoured by an Ancient One" ;>
(to a propos ostatniej foto-relacji)
(to a propos ostatniej foto-relacji)
- Mirek_koval
ARGGG więc jednak ktoś jeszcze czyta relacje !
Ale żeby napisał swoją to już... echh marzenia…
Co zaś się tyczy organoleptycznego pokazywania – to żebym nie zademonstrował 3 salvo missile impast
…. A jeśli poczuwasz się niewiastą… pisałem wszak o siedzących przy stole… No dobra… może trochę przegiąłem… poprawie się…
Piątek był ciekawy – a nic nie zapowiadało apokalipsy – No ale stało się … Wrócił Kikas… potem ja wyjąłem niebieski zeszyt… Pogrom!!!
Zaczęliśmy delikatnie: jak zwykle w takich sytuacjach – od Banga!

Potem Charon wciągał nowych do Dominiona…

Gdy tymczasem 100% SAMCZY squad rozprawiał się z przedwiecznymi…

Jak się okazało nawet o 24.00 schron nawiedzają nowi gracze (w sumie zabawa się dopiero rozkręca o tej godzinie)
Jak widać nie ma to jak Pandemic o północy

A wszystkiemu jest winny SITS – czyli Saganami Island Tactical Simulator. Kolos taktyczny walk w przestrzeni kosmicznej – w pierwszej bitwie Królewska marynarka wzięła tęgie baty od Ludowej marynarki Heaven – ale na szczęście okazało się to tylko niedokładnym ustawieniem symulatora (błąd w odczytaniu zasad – dość istotny co prawda dla Manticorian ale…) Mam szczerą nadzieję iż następnym razem uda się odpłacić pięknym za nadobne

To straszne jak ten system wciąga – mimo iż teoretycznie plansza jest pusta…
A w oczekiwaniu na zakończenie zmagań – pingwiny na pizzy…

W środę znowu będzie się działo….
Ale żeby napisał swoją to już... echh marzenia…
Co zaś się tyczy organoleptycznego pokazywania – to żebym nie zademonstrował 3 salvo missile impast

Piątek był ciekawy – a nic nie zapowiadało apokalipsy – No ale stało się … Wrócił Kikas… potem ja wyjąłem niebieski zeszyt… Pogrom!!!
Zaczęliśmy delikatnie: jak zwykle w takich sytuacjach – od Banga!
Potem Charon wciągał nowych do Dominiona…
Gdy tymczasem 100% SAMCZY squad rozprawiał się z przedwiecznymi…
Jak się okazało nawet o 24.00 schron nawiedzają nowi gracze (w sumie zabawa się dopiero rozkręca o tej godzinie)
Jak widać nie ma to jak Pandemic o północy
A wszystkiemu jest winny SITS – czyli Saganami Island Tactical Simulator. Kolos taktyczny walk w przestrzeni kosmicznej – w pierwszej bitwie Królewska marynarka wzięła tęgie baty od Ludowej marynarki Heaven – ale na szczęście okazało się to tylko niedokładnym ustawieniem symulatora (błąd w odczytaniu zasad – dość istotny co prawda dla Manticorian ale…) Mam szczerą nadzieję iż następnym razem uda się odpłacić pięknym za nadobne

To straszne jak ten system wciąga – mimo iż teoretycznie plansza jest pusta…
A w oczekiwaniu na zakończenie zmagań – pingwiny na pizzy…
W środę znowu będzie się działo….
Zasady były jakie były i obu nas tyczyły się tak samo. Najpierw ja oberwałem kosmicznie, po błędnym manewrze, w rufę potem ty dostałeś troszkę jak popełniłeś ten sam błąd co ja na początku. Bo ekranem też trzeba się umieć ustawić 
Poza tym ciebie dzięki mojemu kiepskiemu rzutowi zabolało znacznie mniej bo 95% potężnych uszkodzeń poszło bokiem. A twoje dwie salwy weszły jedna koło drugiej jak w masło.
Poza tym to było tylko jedno niedopatrzenie w zasadach. No i fakt stosowania absolutnie niewidocznych markerów które się w praktyce już wypisały tez zrobił swoje pryz odczytywaniu kursów i kątów ostrzału... :/
W sumie to co tu kryć pokłóciliśmy się o to i w zasadzie obraziliśmy no ale było minęło trzeba spróbować jeszcze raz

Poza tym ciebie dzięki mojemu kiepskiemu rzutowi zabolało znacznie mniej bo 95% potężnych uszkodzeń poszło bokiem. A twoje dwie salwy weszły jedna koło drugiej jak w masło.
Poza tym to było tylko jedno niedopatrzenie w zasadach. No i fakt stosowania absolutnie niewidocznych markerów które się w praktyce już wypisały tez zrobił swoje pryz odczytywaniu kursów i kątów ostrzału... :/
W sumie to co tu kryć pokłóciliśmy się o to i w zasadzie obraziliśmy no ale było minęło trzeba spróbować jeszcze raz

Najbliższe dni do odwiedzin się nie będą nadawały. Powód? System Eliminacji Studentów Jest Aktywny, jak co pół roku.