Raczej Sierra Madre Games?
Obawiam się, że to by musiało być jakoś na zamówienie i cena może być dla mnie zaporowa, ale tak czy siak będę kupował za parę tygodni, więc na razie czekam.
Raczej Sierra Madre Games?
Bo w Meplu to są sześciany i cylindryBartoszeg02 pisze: ↑18 lis 2018, 22:02 Mam problem ze znalezieniem takich małych kosteczek drewnianych w różnych kolorach oraz drewnianych płaskich dysków ... na meplu nic takiego nie ma. Pomożecie?
Zamawiam właśnie takie w firmie Gorema. Niestety długo się czeka (robią małe zamówienia przy okazji większych) i kontakt jest bardzo uciążliwy, ale mi się akurat nie spieszyło i wyszło trochę taniej, chociaż lepiej chyba trochę dopłacić i mieć elementy szybciej i sprawniej.Bartoszeg02 pisze: ↑18 lis 2018, 22:02 Mam problem ze znalezieniem takich małych kosteczek drewnianych w różnych kolorach oraz drewnianych płaskich dysków ... na meplu nic takiego nie ma. Pomożecie?
Trochę czasu minęło, ale trochę też pracowałem z MDF więc wrzucam info dla potomności:KamradziejTomal pisze: ↑10 paź 2017, 20:02 Czy ktoś wykorzystywał na znaczniki/planszetki/hexy płytę mdf i może podzielić się wrażeniami?
Tylko laserem. W teorii da się wszystkim - nóż modelarski, piłka itp., ale jeśli chodzi ci o elementy do planszówek to pewnie nie chcesz się chrzanić z nierównymi/strzępiącymi się brzegami.Jak to się tnie
Zależy, tak, jeśli klej magiczny to biały klej Magic to tak.czy idzie to pomalować standardowymi lakierami, czy można na to naklejać naklejki, czy łapie to klej magiczny?
Proponuję znaleźć kogoś na miejscu - szybciej, pewnie taniej (szczególnie że oszczędzisz na zagranicznej wysyłce), wspierasz krajowy przemysł. A mnóstwo ludzi u nas kroi laserami.Znalazłem dostawcę z Wielkiej Brytanii który oferuje różne kształty z MDF i zastanawiam się czy to sensowna opcja czy nie bardzo dla naszego hobby.
Ale rewelacja!!
Wiem, że to porada nie dla każdego, ale wystarczy listwa 25x25x1000mm, skrzynka uciosowa za kilkanaście zł razem z piłką i arkusz papieru ściernego. Kolory farb jakie sobie życzysz i jedno wolne popołudnie. Akurat bloczki to bardzo wdzięczny temat do ogarnięcia w ten sposób. Będzie dokładnie tak, jak potrzebujesz i z pewnością taniej niż gdybyś kupił jakąkolwiek grę na części.
Nie patrzyłem, bo nie nastawiałem się na drukowanie. Ale teraz kojarzę, że nawet widziałem kiedyś na mieście reklamę wydruków 3D. Dzięki, może w tym kierunku pójdę. Aczkolwiek nadal jestem zainteresowany gotowymi modelami.trance-atlantic pisze: ↑06 cze 2020, 12:59 A patrzyłeś na jakieś wydruki 3D?
https://www.thingiverse.com/thing:32141 - takie coś np?
kwestia skalowania, bo nie wszystkie dobrze się wydrukują jeśli je się mocno zmniejsza. ale gdyby dało radę i jeśli potrzebujesz nie większe niż 25-30mm to wyjdą grosze za to. jak coś poszukasz na stronce i dasz znać to mogę popytać ile by ostatecznie za to wyszło![]()
mysle ze spokojnie powyzej 1pln jednak bedzietrance-atlantic pisze: ↑06 cze 2020, 14:04 W każdym razie gdybyś znalazł coś fajnego to daj mi znać. Nie chcę teraz rzucać kwotami, ale pojedynczy model nie powinien kosztować więcej niż kilkadziesiąt groszy. Do przeliczenia i zastanowienia się.![]()
a co konkretnie? bo inaczej odpowiedz mogła by równie dobrze brzmieć " w sklepie"
Jest kilka opcji:
Nie spotkałem się z takowymi o ile chodzi Ci o te: