GoT online
- Muleq
- Has thanked: 182 times
- Been thanked: 179 times
GoT online
Dla wszystkich miłośników Gry o tron, którzy z powodu epidemii nie mogą się spotkać i zagrać w swoją ulubioną grę polecam tą stronę: http://www.lantsev1981.pro/en/wiki/inde ... f8cf#entry
Program idealnie oddaje klimat gry, a gdy jeszcze wszyscy połączą się przez skypa w zasadzie nie ma różnicy między gra przed ekranem, a nad planszą. Dodatkowo nie da się oszukiwać, przez przypadek oczywiście , gdyż program nie wybacza błędów.
Program idealnie oddaje klimat gry, a gdy jeszcze wszyscy połączą się przez skypa w zasadzie nie ma różnicy między gra przed ekranem, a nad planszą. Dodatkowo nie da się oszukiwać, przez przypadek oczywiście , gdyż program nie wybacza błędów.
Re: GoT online
Swojego czasu tłumaczyłem to na polski ale jakis czas temu, z tego co widzę aplikacja jest rozwijana i brakuje tam tłumaczeń tych nowych rzeczy. Jak ja tam grałem to byli sami Rosjanie na stolikach - nadal tak to wygląda ?
- Muleq
Wciąż Ruskich jest najwięcej ale po nazwach gier domyślam się, że są też inne narodowości. Gra jest w pełni spolszczona więc próg wejścia dla osób, które grały w Gota jest zerowy. Trzeba się tylko przyzwyczaić do kilku rozwiązań jak np mobilizacja, czy zostawianie znaczników po ruchu ale zwykle po pierwszej grze wszystko już jest jasne.
@Piwo08
Jak masz ochotę dołączyć do mojej grupy - jest nas 5- to napisz na priva to podam Ci namiary na maila i skype.
@Piwo08
Jak masz ochotę dołączyć do mojej grupy - jest nas 5- to napisz na priva to podam Ci namiary na maila i skype.
No wiem, sam ją tłumaczyłem. Może nie być wszystko przetłumaczone bo było to parę lat temu, a aplikacja jest rozwijana.Muleq pisze: ↑21 kwie 2020, 12:11 Wciąż Ruskich jest najwięcej ale po nazwach gier domyślam się, że są też inne narodowości. Gra jest w pełni spolszczona więc próg wejścia dla osób, które grały w Gota jest zerowy. Trzeba się tylko przyzwyczaić do kilku rozwiązań jak np mobilizacja, czy zostawianie znaczników po ruchu ale zwykle po pierwszej grze wszystko już jest jasne.
@Piwo08
Chętnie bym dołączył do grupy jeśli gracie
- Muleq
Przed chwilą skończyliśmy partię na czterech . Podeślij mi maila na priva do dorzucę Cię do naszej grupy mailowej gdzie ustalamy terminy gier. Średnio raz/dwa w tygodniu, zaczynamy od 21.
Czy wam też wyskakują powiadomienia z tej aplikacji w prawym dolnym rogu? Da się to wyłączyć? I jak długo trwa rozgrywka?
- Muleq
Niestety wyskakują, co bardzo irytuje jak akuratnie coś chcesz zobaczyć w tym czasie na mapie. Słyszałem, że ponoć opłacenie wpisowego 400 rubli rozwiązuje ten problem ale sam nie sprawdzałem więc nie jest to informacja w 100% pewna. Rozgrywka trwa mniej więcej tyle co normalnie nad planszą czyli 3-4 godziny w 6 osobowym składzie. Aplikacja znacznie skraca i upraszcza licytacje, bitwy, itp ale za to mobilizacja jest dłuższa bo każdą robi się osobno i nie można zrobić swojej dopóki inny gracz nie skończy.
Za wpisem na FB Asmodee digital:
"Claim the Iron Throne through treachery, diplomacy and battle! Test out A Game of Thrones: The Board Game - Digital Edition on Steam today in our limited, and closed, Beta test!"
https://account.asmodee.net/en/betatests
Zapisalem sie. Odpalilem ze dwa razy z botem. Niby da sie grać, wyglada naprawde dobrze, ale wiadomo to nie to samo, co emocje nad stolem. Moze komuś podejdzie.
"Claim the Iron Throne through treachery, diplomacy and battle! Test out A Game of Thrones: The Board Game - Digital Edition on Steam today in our limited, and closed, Beta test!"
https://account.asmodee.net/en/betatests
Zapisalem sie. Odpalilem ze dwa razy z botem. Niby da sie grać, wyglada naprawde dobrze, ale wiadomo to nie to samo, co emocje nad stolem. Moze komuś podejdzie.
Grałem z botami kilkanaście razy. Co prawda jestem mocno ograny w ta grę ale ani razu ogranie botow na hard nie sprawiło mi problemu. Co ciekawe zawierają sojusze i lamia je jak im się opłaca. Niestety w drugą stronę też to działa i zdarzyło mi się że dojechałem gościa ostro i zaproponował mi sojusz
Ciekaw jestem jak będzie działało online bo nie ma chatu nawet pisanego. Systemowo jest zawieranie sojuszy, ostrzeganie o niebezpieczeństwie i proszenie o wsparcie.
Są też błędy np. sobie samemu automatycznie daje wsparcie (a nie zawsze chce bo np. chce wykorzystać efekt karty i nie mieć wsparcia albo przegrać)
Ciekaw jestem jak będzie działało online bo nie ma chatu nawet pisanego. Systemowo jest zawieranie sojuszy, ostrzeganie o niebezpieczeństwie i proszenie o wsparcie.
Są też błędy np. sobie samemu automatycznie daje wsparcie (a nie zawsze chce bo np. chce wykorzystać efekt karty i nie mieć wsparcia albo przegrać)