Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od jakiegoś czasu prowadzę kanał z zasadami do gier planszowych które mam w swojej kolekcji. Lubię cięższe tytuły dlatego znajdziecie tam m.in Poprzez Wieki, Twilight Imperium i Rebelię. Nie stronię jednak od lżejszych gier więc Brzdęk też się tam znajdzie.
Jeśli chcecie rzucić okiem i wspomóc dobrym słowem, konstruktywną krytyką lub subem to zapraszam
Ostatnio sporo gram w Twilight Imperium. Ponadto staram się wciągnąć w niego jak najwięcej ludzi. Kilka miesięcy temu na moim kanale jeden z użytkowników spytał, czy mógłbym nagrać materiał opisujący każdą z ras. Trochę to potrwało, ale w końcu się do tego zabrałem i pierwsza część już jest. Opisuje fabułę gry oraz dwie rasy - The Federation of Sol i Barony of Letnev. Nie ukrywam że głównie mam zamiar męczyć tym filmem osoby które będą ze mną grały, żeby chociaż z grubsza wiedziały o co i po co w ogóle walczymy. Ale może komuś jeszcze się przyda
Błagam popracuj nad jakością audio bo kanał jest bardzo ale to bardzo obiecujący. Ale echo jest zbyt duże.
Tak samo zmieniłbym kamerę z ręki nad plansza na jakąś Fixed. Wiem że się czepiam ale oglądam dużo takich materiałów i jak kamera lata to chce wyłączyć.
Dzięki za wskazówki, pobawię się z redukcją echa przed wrzuceniem następnego materiału i zobaczymy jak to wyjdzie. Ale chyba bez zakupu porządnego mikrofonu się nie obejdzie
Dzisiaj odkurzam grę dość leciwą, ale jakże bliską memu sercu! Poniżej przedstawiam zasady i przykładową rozgrywkę do planszowej Gry o Tron. W tej części opisuję samą podstawkę, bez dodatku Matka Smoków.
Twilight Imperium - opis The Universities of Jol-Nar, The L1z1x Mindnet i The Nekro Virus.
Kolejna część z serii poświęconej rasom z Twilight Imperium. W tym materiale opisuję ostatnią z ras sugerowanych dla początkujących graczy czyli The Universities of Jol-Nar, a także The L1z1x Mindnet i ich śmiertelnego wroga -The Nekro Virus.
Kolejna gra osadzona w kosmicznym klimacie czyli Projekt Gaja - https://youtu.be/wKLpagjvYcU. W filmie moja krótka ocena, oraz standardowo zasady i przykładowa rozgrywka.
Po dłuższej przerwie wrzucam przedostatni odcinek z serii o rasach w Twilight Imperium. Tym razem opisuję The Ghosts of Creuss, The Naalu Collective i The Clan of Saar.
Udało się nagrać coś w tygodniu świątecznym, aż sam nie wierzę Opis gry i przedstawienie zasad do Nemesis. W początkowej części materiału również kilka słów o najnowszym polskim wydaniu którego jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem.
Top10:
1. A Song of Ice & Fire 2. Wojna o pierścień 3. Dominant Species 4. Brass: Birmingham 5. A Game of Thrones 2ed 6.Pax Renaissance 2ed 7. Tyrants of the Underdark 8. Zombicide:2nd 9. Empires: Age of Discovery
Honorowa: Lotr LCG
Wicehrabiowie Zachodniego Królewstwa, czyli gra której mechanizmy na pierwszy rzut oka (po przeczytaniu instrukcji) w ogóle do siebie nie pasowały, a okazały się bardzo dobrze i fajnie przemyślane.
W tym materiale moja krótka ocena i wyjaśnienie zasad:
W kolejnym materiale wyjaśniam zasady gry w Kawernę. Jest to pierwszy materiał w którym używam statywu, więc kamera nie lata jak szalona. Nie jest idealnie ale z drugiej strony następne filmy mogą być tylko lepsze