W przyszłym tygodniu udzielimy pełnej informacji w tej kwestii.tapczanik420 pisze: ↑07 lip 2020, 21:56 A dodatek do Dice Settlers dalej na sierpień? Bo zowu update na znadplanszy wskoczył Wiadomo kiedy odpala się preorder? Będzie u Was tylko czy w sklepach też?
(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
- Leser
- Has thanked: 589 times
- Been thanked: 1545 times
Re: Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
-
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 11 times
- Leser
Kończy się drukować. Konkretne info podamy pewnie za dwa tygodnie, jak opadnie kurz po powrocie Brzdęka i premierze dodatku do niego.
Amerykanie je nam dodrukują. Przyznam się bez bicia, że nie wiem, czy przyjdą teraz z Brzdękiem, czy za miesiąc lub dwa z dodrukiem dodatków. Ustalę sprawę i jutro postaram się dać info.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- Leser
Oficjalnie. Do sklepów wraca Brzdęk, a wraz z nim nowy dodatek Świątynia Małpich Królów. Dodatek serio bardzo fajny. Jedna ze stron planszy wprowadza ruchome korytarze, które dodają rozgrywce fajnej pikanterii. Przyjemnym urozmaiceniem jest też tryb minikampanii rozgrywany na obu stronach planszy.
Co do pytania o żetony z poprawionymi rewersami - przypłyną do nas wraz z dodrukiem starszych dodatków na jesieni.
Co do pytania o żetony z poprawionymi rewersami - przypłyną do nas wraz z dodrukiem starszych dodatków na jesieni.
- Leser
Tak jak pisałem powyżej, na jesieni przypłyną dodruki.
- Mankoslaw
- Has thanked: 192 times
- Been thanked: 29 times
A jak daleka jest ta droga w przybliżeniu... 1 czy 2 połowa 2021... bo dalej to - "oby nie"
Matko, trochę cierpliwości! To jeszcze po ang nawet nie wyszło
Jest promka, ale nie wszystkie sklepy się załapały na pulę z promką.
hmm... ojoj szkoda zawsze fajnie było mieć coś extra
Hejo,
Zmieścicie w planach wydawniczych tłumaczenie nowej kampanii do Clanka Legacy?
https://boardgamegeek.com/filepage/2054 ... magic-lamp
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
Ale to homebrew - fanowska robotaTringa pisze: ↑24 lip 2020, 18:20 Hejo,
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Mam sporo już sporo gier w kolekcji ale gra od Lucrum trafiła pierwszy raz na moją półkę. Kupiłem dice settlers. Co do jakości wydania w porządku. Co prawda miałem dość krzywo wykrojone kartony ale co tam, machnąłem ręką. Jest jednak rzecz która mnie drażni. Czy to wydawnictwo ma w zwyczaju dawać reklamy na wewnętrznej części pudła, na zewnątrz bocznych ścianek, czy ta gra jest wyjątkiem. W oryginalnym wydaniu na to wygląda że tego nie ma.
Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D
Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Ostoja Wieczna Zima+dodatki Era Innowacji-insert Redrewno Twisted Fables ALL-IN + mata i inne
Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Ostoja Wieczna Zima+dodatki Era Innowacji-insert Redrewno Twisted Fables ALL-IN + mata i inne
Kilku wydawców tak robi. Nic nadzwyczajnego._leigam_ pisze: ↑27 lip 2020, 09:29 Mam sporo już sporo gier w kolekcji ale gra od Lucrum trafiła pierwszy raz na moją półkę. Kupiłem dice settlers. Co do jakości wydania w porządku. Co prawda miałem dość krzywo wykrojone kartony ale co tam, machnąłem ręką. Jest jednak rzecz która mnie drażni. Czy to wydawnictwo ma w zwyczaju dawać reklamy na wewnętrznej części pudła, na zewnątrz bocznych ścianek, czy ta gra jest wyjątkiem. W oryginalnym wydaniu na to wygląda że tego nie ma.
Mam 40+ gier na półce i jeszcze się nie spotkałem. Widziałem oczywiście pudła dużo większej ilości gier. Czyli rozumiem że Dice Settlers to nie wyjątek w ich portfolio.
A z ciekawości jakie jeszcze polskie wydawnictwo tak robi?
A z ciekawości jakie jeszcze polskie wydawnictwo tak robi?
Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D
Niezwiązany z branżą.
Niezwiązany z branżą.
Bard tak czesto robil w przeszlosci. Podobnie Egmont o ile mnie pamiec nie myli.
- Leser
Wróciłem z urlopu i zbiorczo odpowiadam na liczne pytania.
Upper Management i The "C" Team to dodatki z linii Legacy, ale można je wykorzystywać także w zwykłym Brzdęku. Z mojej perspektywy w zwykłym Brzdęku nawet sprawdzają sie lepiej ponieważ:
a) korzystają z terminologii podstawowego Brzdęka (np. odnoszą się do kryształowych grot, podczas gdy w Legacy tę samą funkcję spełniają lasy)
b) można z nich korzystać "od razu"; w Legacy zalecane jest to dopiero po zakończeniu kampanii
Co wnoszą? Każdy z nich to zawiera 4 plansze postaci z ich unikalnymi startowymi taliami oraz fajnymi figurkami.
Clank! Adventuring Party pozwala na rozgrywkę w gronie 5 i 6 graczy i wprowadza niezbędne dla takiego trybu zasady i komponenty. Ponadto dodaje 6 planszy postaci z ich unikalnymi taliami startowymi ORAZ specjalnymi zdolnościami, a także dodatkowe karty - z tych elementów można korzystać także w standardowej rozgrywce w gronie do 4 graczy. Dodatek działa zarówno z podstawowym Brzdękiem jak i z Legacy.
Oczywiście będą, jeszcze w tym roku (kwestia 2-3 miesięcy).
Już płyną, będą razem z dodrukiem dodatków do Brzdęka fantasy.
Adventuring Party zostało już przez nas przetłumaczone. Nie jestem w żaden sposób zdolny podać daty, bo teraz to już wszystko zależy od Amerykanów, ale nie będzie trzeba szczególnie długo czekać.
Będzie. Poprosiłem właśnie wo wrzucenie na stronę.
No niestety promki było mniej. Będzie jeszcze na pewno dostępna kiedyś w pakiecie dodatkowych kart, a posiadacze pierwszego druku dodatku pewnie będą mogli też ją od nas "wyłudzić" na konwentach (kiedy te wreszcie wrócą).
Na razie musimy skończyć samą podstawkę Legacy Ale oczywiście, jeżeli autorzy się zgodzą, to i tę kampanię przetłumaczymy.Tringa pisze: ↑24 lip 2020, 18:20 Hejo,
Owszem, to standardowa praktyka Lucrum. Sądzę jednak, że będziemy od niej odchodzić (przynajmniej osobiście będę za tym optował).
To pytanie padło w temacie Legacy, ale sądzę, że to lepsze miejsce na odpowiedź.
Upper Management i The "C" Team to dodatki z linii Legacy, ale można je wykorzystywać także w zwykłym Brzdęku. Z mojej perspektywy w zwykłym Brzdęku nawet sprawdzają sie lepiej ponieważ:
a) korzystają z terminologii podstawowego Brzdęka (np. odnoszą się do kryształowych grot, podczas gdy w Legacy tę samą funkcję spełniają lasy)
b) można z nich korzystać "od razu"; w Legacy zalecane jest to dopiero po zakończeniu kampanii
Co wnoszą? Każdy z nich to zawiera 4 plansze postaci z ich unikalnymi startowymi taliami oraz fajnymi figurkami.
Clank! Adventuring Party pozwala na rozgrywkę w gronie 5 i 6 graczy i wprowadza niezbędne dla takiego trybu zasady i komponenty. Ponadto dodaje 6 planszy postaci z ich unikalnymi taliami startowymi ORAZ specjalnymi zdolnościami, a także dodatkowe karty - z tych elementów można korzystać także w standardowej rozgrywce w gronie do 4 graczy. Dodatek działa zarówno z podstawowym Brzdękiem jak i z Legacy.
Na tę chwilę wszystko co zostaje wydane z linii Brzdęka automatycznie wchodzi na naszą listę priorytetów wydawniczych.
To już pytanie do Amerykanów. Sądzę jednak, że chodzi tu o linie wydawnicze. Dodatki do Legacy korzystają z licencji Penny Arcade i z założenia mają być "na wypasie". Adventuring Party jest dodatkiem z linii zwykłego Brzdęka, mają pasować przede wszystkim do niego, stąd pionki.
- Mankoslaw
- Has thanked: 192 times
- Been thanked: 29 times
rozumiem że mimo wszystko że pełna gotowość z Waszej strony to nie mamy co liczyć na najbardziej optymalne rozwiązanie czyli premierę razem z premierą światową ?