Descent: Journeys in the Dark / Wędrówki w mroku 2 ed (D. Clark, C. Konieczka, A. Sadler, K. Wilson)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 280 times
- Been thanked: 149 times
Re: Descent: Journeys in the Dark / Wędrówki w mroku 2 ed (D. Clark, C. Konieczka, A. Sadler, K. Wilson)
Run Cienia:alpha pisze: ↑23 wrz 2020, 20:57
Mam co prawda wersję papierową, ale lubię w razie czego mieć też wersje elektroniczne wszystkich instrukcji
Ktoś mi kiedyś podesłał (już teraz nie pamiętam kto to był) PDF, ale jego jakość jest słaba.
Da się to rozczytać, ale jest dosyć mocno zamglone. Czy masz może (albo ktoś z obecnych tutaj) PDF w ostrej czytelnej wersji?
Mam co prawda od kogoś innego wersję "super żyleta", ale za to w osobnych plikach JPG.
No trochę niewygodnie się to przegląda.
Chociaż chyba można z tego zrobić PDF... coś mi się tak wydaje.
Muszę to sprawdzić. Ale może ma ktoś już gotowca?
Dalej za to nie wiem czy te linki, które podał kolega Torquemada666, to są te same pliki, o których wspomniał kolega Berni77?
Czy to jednak zupełnie co innego?
Pogubiłem się
Sam robiłem skany więc pliki sa zarówno w tiff jak i pdf.
https://berkom-my.sharepoint.com/:f:/g/ ... UaQzuA87JA
Pliki, o których wspominałem są całkowicie przerobione z tych z linków, bo te na BGG są do dupy jak to juz MB Print stwierdziło
Grafik żadnych nie przerabiałem. Przerobiłem za to całość tak abym mógł to normalnie drukować.
Moja kolekcja gier
Descent - RedJak's Automated Overlord Variant (RAOV) PL
W sprawie kampanii "Run Cienia" - napisz PW :)
Descent - RedJak's Automated Overlord Variant (RAOV) PL
W sprawie kampanii "Run Cienia" - napisz PW :)
-
- Has thanked: 280 times
- Been thanked: 149 times
-
- Been thanked: 1 time
Re: Descent 2ed.
Ja tak tylko wspomnę, że Galakta spolszczyła wreszcie drugą kampanie w Road to legend (czytaj: Nerekhall Seeds of Corruption). Szkoda tylko, że to jedyny dodatek którego nie mam.
-
- Has thanked: 237 times
- Been thanked: 314 times
Re: Descent: Journeys in the Dark / Wędrówki w mroku 2 ed (D. Clark, C. Konieczka, A. Sadler, K. Wilson)
Sądzicie że będa dodruki dodatków do Descenta 2 skoro wydadzą 3 część?
----------------
10% flamberg.com.pl
10% flamberg.com.pl
- strid3rr
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 172 times
Po pierwsze NIE WYDAJĄ 3 części, Descent: LotD to odrębny tytuł.
Po drugie wydaje mi się, że nie będzie już dodruków, raczej zamykają temat i liczą na sprzedaż nowego tytułu.
- Goldberg
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 177 times
Dodrukow nie bedzie. Koniec. Kropka. Finito...
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 14 times
To już chyba było dawno przetłumaczone, w dalszym ciągu jednak brakuje przetłumaczonej "Embers of Dread".hellspawn1425 pisze: ↑20 paź 2020, 21:22 Ja tak tylko wspomnę, że Galakta spolszczyła wreszcie drugą kampanie w Road to legend (czytaj: Nerekhall Seeds of Corruption). Szkoda tylko, że to jedyny dodatek którego nie mam.
- Goldberg
Nie..... Polskie tłumaczenie pojawiło się w najnowszym update... Czyli jakies miesiąc temu? Może nawet niecały miesiąc...Crowmaster pisze: ↑26 paź 2020, 15:11To już chyba było dawno przetłumaczone, w dalszym ciągu jednak brakuje przetłumaczonej "Embers of Dread".hellspawn1425 pisze: ↑20 paź 2020, 21:22 Ja tak tylko wspomnę, że Galakta spolszczyła wreszcie drugą kampanie w Road to legend (czytaj: Nerekhall Seeds of Corruption). Szkoda tylko, że to jedyny dodatek którego nie mam.
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
- strid3rr
Spoiler:
- Goldberg
Już chyba w zeszłym roku czytałem że galakta wysłała tłumaczenie do ffg.... Licho ich wie
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 14 times
Tak, tak, to że FFG późno wrzuciło updated z naszym tłumaczeniem to jedno, ale jak Galakta tak ociąga się z tłumaczeniem to FFG zdążyło zapomnieć o apce i zrobili zupełnie nową.
-
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 289 times
Tytuł jest ten sam, świat ten sam, mechanika wydaje się być mocno zbliżona, dlatego dla graczy nowy Descent zawsze będzie kolejną (trzecią) częścią. Stąd też będzie porównywany i będzie zbierał negatywy z różnych stron, bo niestety ale póki co w większości aspektów nowy Descent nie jest zachęcający.
-
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 107 times
FGG moze zaklamywac rzeczywistosc, ze jest to inna gra w tym samym uniwersym Terrinoth (cos jak Arkham Horror 2ed a Eldritch Horror), ale de facto jest to 3 edycja Descenta. Napewno idac w ten projekt nie mieli z tylu glowy ze za jakis czas zrobia prawdziwa 3edycje, a to bedzie taki stand alone. Nie beda sobie sami robili konkurencji. Jest tez opcja ze "nowy" Descent okaze sie takim hitem jak Ostatnia Godzina i wtedy trzeba bedzie zrobic Descent 3 edycja.c08mk pisze: ↑28 paź 2020, 12:16Tytuł jest ten sam, świat ten sam, mechanika wydaje się być mocno zbliżona, dlatego dla graczy nowy Descent zawsze będzie kolejną (trzecią) częścią. Stąd też będzie porównywany i będzie zbierał negatywy z różnych stron, bo niestety ale póki co w większości aspektów nowy Descent nie jest zachęcający.
Informacja tez dla tych co dalej zbieraja, zaraz dodatek Rdzewiejace Okowy bedzie calkowicie niedostepny.
- strid3rr
Spoiler:
- Goldberg
To prawda. I co więcej, 3ed Descent nie będzie bo zabiło ja wyjście tego czegoś.
Ps Rdzewiejące okowy już zniknęły
Ps Rdzewiejące okowy już zniknęły
- stary gracz
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 70 times
Aż wystraszony otworzyłem szafkę.
Na szczęście są, leżą spokojnie na swoim miejscu.
Uff, kamień z serca.
-
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 107 times
Mgly Bilehal i Kruczy Dwor tez juz ostatki. Zakladam ze to ostatni miesiac gdzie mozna kupic dodatki w rozsadnych cenach.
No coz koniec pewnej epoki i Descent 2ed przechodzi do historii. Ciesze sie ze udalo mi sie zdobyc podstawke + wszystkie duze/srednie dodatki procz Cieni. Descenta kupilem w styczniu, a wlasnie domowilem Kruczy Dwor i Mgly. W ciagu roku udalo sie wiec zakupic calego Descenta. Niestety poki co nie mam za bardzo z kim grac, troche brak czasu ale nie zaluje. Kupowalem bo wiem ze za jakis czas usiade i zaczne wszystko ogrywac, a gra juz bedzie calkowicie niedostepna.
Co do dyskusji czy to nowe wielkie pudelko to 3 ed czy nie to uscislajac FGG twierdzi ze to nie jest 3ed wiec tak jest i nie ma co dyskutowac. Mi glownie chodzi o to ze wypuszczajac teraz "nowego" Descenta prawdziwa 3 edycja odchodzi w czasie na odlegle lata (albo nie pojawi sie wcale) i kolokwialnie rzecz ujmujac traktuje tego nowego molocha jako 3 edycje.
Udanej niedzieli!
No coz koniec pewnej epoki i Descent 2ed przechodzi do historii. Ciesze sie ze udalo mi sie zdobyc podstawke + wszystkie duze/srednie dodatki procz Cieni. Descenta kupilem w styczniu, a wlasnie domowilem Kruczy Dwor i Mgly. W ciagu roku udalo sie wiec zakupic calego Descenta. Niestety poki co nie mam za bardzo z kim grac, troche brak czasu ale nie zaluje. Kupowalem bo wiem ze za jakis czas usiade i zaczne wszystko ogrywac, a gra juz bedzie calkowicie niedostepna.
Co do dyskusji czy to nowe wielkie pudelko to 3 ed czy nie to uscislajac FGG twierdzi ze to nie jest 3ed wiec tak jest i nie ma co dyskutowac. Mi glownie chodzi o to ze wypuszczajac teraz "nowego" Descenta prawdziwa 3 edycja odchodzi w czasie na odlegle lata (albo nie pojawi sie wcale) i kolokwialnie rzecz ujmujac traktuje tego nowego molocha jako 3 edycje.
Udanej niedzieli!
Zapewne już sklepy organizują akcje: chowamy descenta do magazynu by tuż przed świętami wystawić go na nowo tylko 2x droższego.
(S)Ghost Stories z dodatkiem Black secret, Pan tu nie stał.
- Goldberg
Nieeee sklepom to wisi....zrobia to za nich gracze. Nie martw sie
To że zrobią to gracze to normalne, sam ze sprzedażą swojego descenta czekam na wielkie podwyżki. Szkoda że sklepy robią dokładnie to samo.
(S)Ghost Stories z dodatkiem Black secret, Pan tu nie stał.
- strid3rr
Spoiler:
Jak kupowałem swoją podstawkę Descenta w 2016r. to wtedy jeszcze nie było z czego wybierać, ale teraz? Teraz to pieniędzy i czasu brakuje na wychodzące co chwile nowe tytuły...
- Evokenx
- Has thanked: 521 times
- Been thanked: 52 times
Nie! Tylko nie to. Masakra... już pewnie nie kupię rdzewiejących okowów w normalnej cenie. Jeszcze parę dni temu sprawdzałem czy są, a tu nagle wszystkie wykupione. Przecież jeszcze nie ma świąt
A jak oceniacie same okowy, dużo tracę nie mając ich w swojej kolekcji?
A jak oceniacie same okowy, dużo tracę nie mając ich w swojej kolekcji?
- Bartoszeg02
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 44 times
To ja już nie wiem co robić... myślałem ze jak wyjdzie ta niby trzecia edycja to wtedy ludzie będą sprzedawali swoje kolekcje za pół ceny. Co tu robić :p ...