Nawet jeśli AR zdecyduje się na poprawkę, będzie to z drugą falą - otrzyma każdy wspierający.
Nie zapominajmy, że angielskich wersji było najwięcej. Nie naprawisz błędu pomijając zdecydowaną większość (mam na myśli poprawkę już z kopiami dla wydań tłumaczonych), a indywidualna wysyłka to pi razy drzwi pół miliona złotych (bez żadnego sprawdzania, 20 tysięcy kopii po 5 USD wysyłka plus produkcja - każda liczba będzie inna, ogólna wartość jednak sumuję się w olbrzymią kwotę).
Chciałbym zostać zaskoczonym, jednak nie nastawiałbym się na jakiekolwiek ruchy przed druga falą.
Przykład z SP dobry, jednak błąd AR nie ma tej samej wagi - poprawa komfortu gry to trochę inny kaliber. Swoją drogą, SP straciło podwójnie - bardzo wielu wspierających sprzedało dodatkowe karty...
W temacie gry, spokojnie czekam na swoją kopię. Wiedziałem co brałem, recenzje susd czy broken meeple nie mają na mnie wpływu. Przesłuchałem i z ciekawością wyrobie sobie własne zdanie gdy już będę miał okazję.
Zresztą, NPI z Tainted Grail też na mnie nie wywarli wrażenia. TG skończyłem, jedno z lepszych planszowkowych doświadczeń - pomimo swoich wad. Największy znak zapytania miałem przy potyczkach, spodziewałem się że mi się 'przejadą' i tak też się stało, z każdym kolejnym rozdziałem stawały się coraz bardziej wtórne. Przestały sprawiać przyjemność, rozciągały grę i odrywały od klimatu. Nie wykluczam, że podzielę kilka uwag w/w recenzentów grając w Etherfields czy jednak porzucę grę w połowie z frustracji? Nie, raczej nie. No ale ja nie mam presji tworzenia recenzji za dolary, mogę poświęcić 50 lib więcej godzin na jedną grę
brazylianwisnia pisze: ↑14 gru 2020, 00:11
vojtas pisze: ↑13 gru 2020, 22:40
A jak mogli taką rzecz wypuścić?? Nie kumam tego. Nie było nikogo w ekipie, kto by powiedział otwarcie: "plansza wymaga zmian"? :/
Plansza jest tylko srednia do solo. Dla 2-5 graczy lepiej jak jest taka jak teraz. Na solo tez idzie pewnie tak pograc. Np w Uczte dla Odyna grywam z plansza od boku. Nagle sie okazuje ze pol forum gra glownie solo
Nie, po prostu mogła być uniwersalnie lepsza.
Ale Ty nadal nie patrzysz przez ten pryzmat, tylko swoimi własnymi oczyma - bo my nie siedzimy obok siebie (chyba tak kiedyś napisałeś

). Oby gra była jednak warta sporów o mapę!